kozan.gr: Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Κοζάνης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

11 Ιουνίου 2024
10:44

Πανηγυρίζει ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός των Αγίων Αναργύρων Κοζάνης, όπου εκτίθεται προς προσκύνηση και τίμιο λείψανο του Αγίου Λουκά. Το πρωί της Τρίτης 11/6 τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου.

7 σχόλια

  • Απολυτίκιον
    Ιατρόν και ποιμένα, Λουκά τιμήσωμεν, Συμφερουπόλεως
    ποίμνης, Αρχιερέα λαμπρόν, τον βαστάσαντα Χριστού τα θεία
    στίγματα, τας εξορίας, τα δεινά, εγκλεισμούς εν φυλακαίς, τας
    θλίψεις και τα ονείδη, τον επʹ εσχάτων φανέντα, εν τη Ρωσία
    νέον Άγιον.

    • Ο άγιος ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη θεραπεία των πυογόνων λοιμώξεων. Το 1917 εκλέχτηκε καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Τασκένδης.
      Το 1946 βραβεύτηκε με το βραβείο Στάλιν, για την προσφορά του στην πατρίδα και την επιστήμη.

  • Άνθρωπος του Θεού ήταν ο Άγιος Λουκάς ο Γιατρός, υπέφερε τα πάντα από το κράτος της Ρωσίας, πήγε εξορία(ΣΙΒΗΡΙΑ),κυνηγήθηκε από όλους τους τοπικούς αρχηγούς μόνο και μόνο επειδή ήθελε να εφαρμόσει την διδασκαλία του ΧΡΙΣΤΟΥ. Είχε τέσσερα παιδιά και δυστυχώς η γυναίκα του πέθανε. Την φροντίδα/επιμέλεια των παιδιών του, την ανέθεσε σε μια απλή γυναίκα, η οποία με χαρά έφερε εις πέρας την αποστολή της.
    Αφού υπέφερε τα πάνδεινα με υπομονή και ταπεινοφροσύνη, βοηθώντας τους αρρώστους συνανθρώπους του.(Έκανε δωρεάν εγχειρήσεις στα μάτια με επιτυχία).Ένας άνθρωπος του ΘΕΟΥ έφυγε δύο έρχονται.
    Αξίζει να διαβαστεί το βιογραφικό του. Αποτελεί ένα κίνητρο βελτιώσεως μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι