Σε εγρήγορση η αγορά ηλεκτρισμού – Μπαίνει στο σύστημα και η Πτολεμαΐδα 5 μαζί με ακόμη 11 θερμικές μονάδες για την κάλυψη της ζήτησης

12 Ιουνίου 2024
15:12

Αυξημένη αιχμή της ζήτησης και κατανάλωση φέρνει στο ηλεκτρικό σύστημα για σήμερα ο καύσωνας, ωστόσο σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΑΔΜΗΕ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες από το ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό. Πάντως ενώ δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης, εντούτοις υπάρχει εγρήγορση για τα δίκτυα τα οποία λόγω της ζέστης αναμένεται να δεχθούν μεγάλες επιβαρύνσεις. Για αυτό το λόγο οι διαχειριστές ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε επιφυλακή για το διήμερο του καύσωνα.

Τώρα ως προς τον προγραμματισμό της αγοράς ηλεκτρισμού, σύμφωνα με την πρόβλεψη του διαχειριστή η αιχμή της ζήτησης θα κορυφωθεί στα 8990MW στις 12:30 το μεσημέρι, ενώ η συνολική ζήτηση θα φτάσει τις 173,560 GWh.

Από τη συνολική ζήτηση των 173,560 GWh, οι ΑΠΕ θα καλύψουν 61,365GWh, οι θερμικές μονάδες 84,979GWh και τα υδροηλεκτρικά 11,653GWh. Επίσης οι εισαγωγές θα φτάσουν τις 18,543GWh.

Η αυξημένη ζήτηση οδηγεί προς τα πάνω και την τιμή της αγοράς, η οποία θα φτάσει τα 110,15 ευρώ/MWh αυξημένη κατά 15,21% σε σχέση με χθες. Η μέγιστη τιμή του ηλεκτρικού συστήματος θα φτάσει τα 209,49 ευρώ/MWh και η ελάχιστη τα 65,12 ευρώ/MWh.

3 σχόλια

  • Δεν πειράζει. Και την επόμενη Κυριακή να γίνουν εκλογές, εμείς πάλι Μητσοτάκη θα ψηφίσουμε. Σταθερότητα. Μπεεεεεεεεεεεεεεεεε

    • Σωστα.. δεν γνωρίζετε οτι όταν έχει καύσωνα τελικά δεν υπάρχει μόλυνση ούτε κλιματική αλλαγή; … Μπεεεεε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι