Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές  Natura και Δάση

12 Ιουνίου 2024
21:07

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για αύριο Πέμπτη 13-06-2024 από ώρα 10:00 π.μ. έως ώρα 22:00, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, λόγω δείκτη επικινδυνότητας 3, στις παρακάτω περιοχές Νatura και δασικά οικοσυστήματα της Περιφέρειας, ως εξής:

Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών 

Στο περιαστικό δάσος «Άλσος Θεοδωρίδη» της πόλης Γρεβενών και στα δασικά οικοσυστήματα των δασικών συμπλεγμάτων: Περιβολίου- Αβδέλλας- Σμιξης, Σαμαρίνας, Κρανιάς- Μοναχίτου- Κηπουρειού, Αγίων Θεοδώρων- Φελλίου- Σιταρά, Δεσκάτης- Δασοχωρίου- Παρασκευής- Κατάκαλης- Καρπερού- Τρικοκκιάς, Φιλιππαίων- Πολυνερίου- Πανοράματος- Λάβδας- Σπηλαίου- Τρικώμου- Κοσματίου- Μαυραναίων- Γρεβενών- Καλοχίου, Αλατόπτερας- Προσβόρου- Μεσολουρίου- Καλλονής- Δασυλλίου- Τρικόρφου- Κυπαρισίου- Αγ.Κοσμά- Μεγάρου-  Καληράχης, Ελάτου- Οροπεδίου- Ροδιάς, Κυδωνίων- Αμυγδαλέων- Πολυδένδρου- Κοκκινιάς- Ταξιάρχη- Μηλέας, Βενζίων (Κνίδης- Παλαιοχωρίου- Σαρακίνας).

Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

Στο περιαστικό Άλσος Κουρί Κοζάνης.

Για το Δήμο Βελβεντού: περιοχή Καταφυγίου από Αγία Κυριακή και πάνω.

Για το Δήμο Βοΐου: Σύμπλεγμα Πενταλόφου, Περιοχή Natura Μπούρινος.

Για το Δήμο Εορδαίας: δασικές περιοχές Βλάστης, Εμπορίου, Άρδασσας, Κρυόβρυσης, Αναρράχης, Μηλοχωρίου, Φούφα, Κομνηνών, Μεσοβούνου (Παρχάρια), Κουρί Πτολεμαΐδας, Άλσος Προαστείου.

Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς:

Για το Δήμο Νεστορίου: Όλοι οι δασικοί δρόμοι σε όλες τις Δημ. Κοινότητες.

Για το Δήμο Άργους Ορεστικού: Περιαστικό Δάσος Άργους Ορεστικού και περιοχή
Προφήτης Ηλίας.

Για το Δήμο Καστοριάς: Οι δασικοί δρόμοι Δημ. Κοινοτήτων Αγ.Αντωνίου Απόσκεπος (περιοχή αναδασώσεων), Κορησού, Λιθιάς, Βέργας και Κλεισούρας, Βασιλειάδας, Σταυροποτάμου, Μελισσότοπου και Φωτεινής, Σιδηροχώρι, Μαυρόκαμπος και Κρανιώνα, Χαλαρας Βυσσινιάς (περιοχή Ποιμενικού), Περιαστικά δάση -άλση πόλης Καστοριάς.

Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας:

Εθνικός Δρυμός Πρεσπών, Ύψωμα 1033, Περιαστικό δάσος Αγ.Παντελεήμονα, περιοχή
natura Νυμφαίου.

Επισημαίνεται ότι ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς δημοσιεύεται καθημερινά  στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
(www.civilprotection.gr)

Η απαγόρευση διέλευσης ,παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, στις  παραπάνω περιοχές δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις  περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της απαγόρευσης, αποκλειστικά για τη  μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που  μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου.

Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης της παρούσας απόφασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 129 του Ν.4926/2022.  Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Επίσης καλούνται οι Δήμοι να συνδράμουν για την εφαρμογή της παρούσας σε δασικά  οικοσυστήματα, πάρκα και άλση αρμοδιότητας τους, με τη διάθεση προσωπικού και  μέσων καθώς και με την ενεργοποίηση Εθελοντικών Οργανώσεων που  δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης τους.

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι