6 τομείς και 11 ειδικότητες λειτουργούν στο Π.ΕΠΑ.Λ Πτολεμαΐδας

21 Ιουνίου 2024
12:38
Κανένα σχόλιο

Το Επαγγελματικό Λύκειο δεν αποτελεί πλέον λύση ανάγκης για τους πιο αδύναμους, αλλά μία ποιοτική, αξιόπιστη επιλογή για όλους, που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των μαθητών/τριων και τις σύγχρονες επαγγελματικές προκλήσεις, παρέχοντας γνώσεις και δεξιότητες σε σύγχρονους κλάδους υψηλής ζήτησης. Στα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. αξιοποιούνται νέες μεθοδολογίες, λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς σε επαγγελματικά προσόντα κατά τον ορισμό ειδικοτήτων και την κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών, προβλέπονται αυξημένοι βαθμοί ελευθερίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και επιμορφώσεις των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών όλων των κλάδων στα Κέντρα Επιμόρφωσης που θα δημιουργηθούν εντός των Π.ΕΠΑ.Λ., ενώ αναμένεται να λάβουν και σημαντική χρηματοδότηση.

Το σχολικό έτος 2022-23 λειτούργησε ο τομέας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων. Το 2023 ιδρύθηκαν δύο νέοι τομείς στο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ Πτολεμαΐδας: Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας και Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΑ.Λ

  • Εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών πρακτικών
  • Πιλοτικές δράσεις σύνδεσης με την αγορά εργασίας
  • Αίθουσες θεματικής διδασκαλίας με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό
  • Μέγιστος αριθμός 22 μαθητών/τριων ανά τμήμα
  • Εκσυγχρονισμένος εργαστηριακός εξοπλισμός
  • Ίδρυση Κέντρου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών

Στο Π.ΕΠΑ.Λ Πτολεμαΐδας λειτουργούν 6 τομείς και 11 ειδικότητες.

Στην Α΄ Τάξη Π.ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας εγγράφονται οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους.

Στη Β΄ Τάξη Π.ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται οι μαθητές/τριες που ολοκλήρωσαν την Α΄ τάξη Π.ΕΠΑ.Λ ή την  Α΄ τάξη ΕΠΑ.Λ ή  την Α΄ τάξη ΓΕΛ καθώς και οι απόφοιτοι/ες ΕΠΑ.Λ, ΓΕΛ, ΤΕΕ, ΤΕΛ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι