Εσπερινός στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Βελβεντού για την γιορτή του Αγίου Πνεύματος σε υψόμετρο 1000μ στην “καρδιά” των δυτικών Πιερίων

23 Ιουνίου 2024
23:06
Εσπερινός στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Βελβεντού για την γιορτή του Αγίου Πνεύματος-σε υψόμετρο 1000 μ στην “καρδιά” των δυτικών Πιερίων. “Πέρασαν κιόλας 21 χρόνια από τότε που ο Δήμος Βελβεντού αποκατέστησε και συντήρησε το Ανώι και τα κελιά με πρωτομάστορες τον αείμνηστο Στέφανο Αγγέλη (Χομεϊνι) και τον γιο του και νυν Αντιδήμαρχο Δημήτρη Αγγέλη. Η επίβλεψη του έργου ήταν από την τότε ΙΖ Εφορεια Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Βέροιας. Η χρηματοδότηση του έργου ήταν από τον Δήμο και το κληροδότημα του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Πολυκάρπου-Νικόλαου Δελβίζη. Η Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας (του 1650) έχει σήμερα ανάγκη στελέχωσης με μοναστική κοινότητα για να επιτελέσει το σκοπό της και να αντέξει στον χρόνο”, αναφέρει ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου.

2 σχόλια

  • Υπέροχο μοναστήρι!
    Πόσο μας λείπουν οι αδερφές που είχαμε…
    Να δώσει ο Θεός να έρθει μία αδερφοτητα!

  • Ποιος ή ποιοι διωξανε τις αδερφες μοναχες απο το μοναστηρι και γιατι τοσα χρονια παραμενει αναπαντητο το ερωτημα;Ο πολυγραφοτατος ΑΠΒ πατερας Κων/νος γιατι δεν γραφει δυο λεξεις και γι”αυτο το θεμα;τι τον εμποδιζει και δεν το ξεκαθαριζει μια για παντα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι