Θα απαντήσει επιτέλους η Δημοτική Αρχή για το κλείσιμο του Παλαιοντολογικού Μουσείου Πτολεμαΐδας και την ασφάλεια του;;;

29 Ιουνίου 2024
11:06

Είμαστε υποχρεωμένοι ως «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» από την στιγμή που εμείς αναδείξαμε το πρόβλημα του κλειστού Παλαιοντολογικού Μουσείου Πτολεμαΐδας, να επανέλθουμε και αυτό γιατί ήδη το κόμμα της Ελληνικής Λύσης (ενημερωμένοι από εμάς) έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στην Υπουργού Πολιτισμού στις 27-06-2024 για το θέμα.

Όμως πέραν από τις ερωτήσεις που έχει θέσει προς την Υπουργό Πολιτισμού με την ερώτηση της το κόμμα της Ελληνικής Λύσης και είναι :

 1. Προτίθεστε όπως ενεργήσετε δεόντως, προκειμένου να δοθεί η προσήκουσα λύση στο ζήτημα της εισροής υδάτων στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, ώστε να διαφυλαχθούν και να μη φθαρούν τα ευρήματά του;
 2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, το οποίο παραμένει κλειστό τα δύο τελευταία έτη, γεγονός που στερεί από την τοπική κοινωνία και τον τουριστικό πληθυσμό τη δυνατότητα επισκεψιμότητάς του και αποτελεί αιτία για διαφυγόντα κέρδη από το αντίτιμο των εισιτηρίων που πλέον δεν κόβονται.

Να επισημάνουμε και τα πιο κάτω:

Μερικές ημέρες μετά το Δελτίο μας Τύπου στις 17-03-2024 για το κλειστό Παλαιοντολογικό Μουσείο, έγινε διάρρηξη στο Μουσείο που τυχαία κάποιος γείτονας παρατήρησε το σπασμένο τζάμι από πόρτα, ειδοποίησε την Δημοτική Αρχή.

Στην συνέχεια έγινε έρευνα από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού με υπαλλήλους του Δήμου και όπως είπαν δεν εκλάπη κάτι…..

Το πρώτο ερώτημα είναι: Κατέθεσε η Δημοτική Αρχή μήνυση κατ’ αγνώστων στην Αστυνομία; Ναι ή Όχι;;

Αν ναι γιατί δεν έγινε αυτό γνωστό στους πολίτες; Αν όχι γιατί αποκρύφτηκε το συμβάν;;;

Μια υπεύθυνη Δημοτική Αρχή πρέπει να απαντήσει και όχι να εφαρμόζει την τακτική του «στρίβειν δια του αρραβώνος»!!!!

Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει: Εντάξει δεν κλάπηκε κάτι κατά την διάρρηξη όπως διέρρευσε. Ποιος μας λέει ότι την επόμενη φορά αν υπάρξει δεν θα κλαπεί κάτι;;

Υπάρχει σχετική φύλαξη στο κτήριο;;; Από την Δημοτική Αστυνομία αλλά και την Ελληνική Αστυνομία;;;

Απ’ ότι γνωρίζουμε ήδη στο κτήριο δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, Άρα δεν δουλεύει ούτε το σύστημα του συναγερμού και φυσικά της πυροπροστασίας.

Ποιος μας εγγυάται για την ασφάλεια του κτηρίου που έχει μείνει στο έλεος του, και οι μόνοι που το προστατεύουν είναι ο Θεός και η Παναγία.

Δεν θέλουμε να γινόμαστε μάντεις κακών, αλλά με την αδιαφορία της παρούσας Δημοτικής Αρχής, το Παλαιοντολογικό Μουσείο κινδυνεύει να πάθει ότι και το νεοκλασικό κτήριο του αγροκηπίου (στην είσοδο της πόλης) όπου πριν μερικά χρόνια έγινε παρανάλωμα του πυρός. Αλλά και να μην καεί έτσι αφρούρητο που είναι πολύ εύκολα οι επιτήδειοι θα το λεηλατήσουν κανονικά, θα αρχίσουν σιγά-σιγά, να αφαιρούν από διακόπτες και ηλεκτρολογικό υλικό μέχρι και υδραυλικά είδη.

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής αλλά και της κοινότητας Πτολεμαΐδας είναι τεράστιες και οφείλουν να ενεργήσουν ΤΑΧΙΣΤΑ προς τους πάντες για την Ασφάλεια πρώτα του Μουσείου και των εκθεμάτων του και στην συνέχεια την κανονική επαναλειτουργία του.

 

 

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ηλεκτρονική Διεύθυνση επικοινωνίας :

[email protected]

 

7 σχόλια

  • Μην τον αδικείς 86,45% πήρε….Και μάλιστα σε κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Ορφανίδης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση της Λαϊκής Συσπείρωσης λέγοντας επι λέξει ” πολύ παραπάνω έπρεπε να πάρουμε και χάρη σας κάναμε πήρατε 13,55% !!!!” Αυτά κάνουν οι παντοδυναμίες…….

   • Γιατί να ασχοληθούν; Τα λεφτουδάκια τους τα παίρνουν χωρίς να κουράζονται.
    Η δυσαρέσκεια του κόσμου διαρκώς διογκώνεται για την απραξία της δημοτικής αρχής που αναλώνεται μόνο σε γιορτές και παρουσίες σε εκκλησίες. Η υποκρισία και η αλαζονεία διάχυτη στην κοινωνία της πόλης.

 • Το μουσείο βλέπετε; Δεν βλέπετε την πόλη που έχει καταντήσει μια τεράστια καφετέρια. Βάλτε έναν παραπληγικό με αμαξίδιο να περάσει τα πεζοδρόμια, το γνωστό βίντεο με τον αδερφό που διαλύει τα τραπεζοκαθίσματα για χάρη της παραπληγικης αδερφή του θα μοιάζει περίπατος…….

 • Ποια δημοτική αρχή; αλαζονεία υπεροψία και φυσικά ανυπαρξία.Η αντιπολίτευση ελάχιστη και τώρα λουστειτε την παρακμή της πόλης σας.
  Όπως έγραψε και ο Πτολεμαίος όλοι γινήκανε ηθοποιοί Καραγκιόζη δες με εκδηλώσεις ανύπαρκτες εννοείται φάτε μάτια ψάρια . ξέρουν βρε από πολιτική το κάνει η κυβέρνηση πήραν μάθημα καλό.
  Έρχεται η αύξηση της τηλεθέρμανσης τότε θα σας δω.

 • Δυστυχώς δεν είναι μόνο το κτήριο του Μουσείου που εγκαταλείφθηκε. Είναι πάγια τακτική της δημοτικής αρχής της Πτολεμαΐδας εδώ και πολλά χρόνια. Αφήνουν ασυντήρητα κτίρια, πάρκα, δρόμους και σχολεία μέχρι να ρημάξουν, για να δώσουν στη συνέχεια εργολαβία αποκατάστασης για ευνόητους λόγους. Ακόμη και το υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ στη λαϊκή αγορά εδώ και πολλά χρόνια παραμένει κλειστό, ενώ στο δίπλα κτίριο δεν υπάρχει ούτε μόνωση ούτε και σωστή απορροή των νερών της βροχής με αποτέλεσμα οι τοίχοι να είναι γεμάτοι υγρασία.
  Τελευταία, η δημοτική αρχή εγκατέλειψε και το ελάχιστο πράσινο της πόλης. Αφήνει χωρίς λουλούδια τα πάρκα, χωρίς πότισμα το γρασίδι και δεν έχει αντικαταστήσει τα δέντρα που έκοψε στο παλιό πάρκο με αποτέλεσμα να έχει γίνει μια άσχημη αλάνα.

  Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τις κοινότητες που αποφάσισαν να έρθουν στην Πτολεμαΐδα. Ο Κόμανος περιμένει πάνω από 20 χρόνια, η Μαυροπηγή πάνω από 10, και πρόσφατα μπήκαν στη λίστα αναμονής και οι Ανάργυροι.

  Εκεί όμως, που ο δήμος δρα γρήγορα, είναι στις αυξήσεις των δημοτικών τελών. Στους τελευταίους λογαριασμούς της ΔΕΗ βλέπουμε ήδη την μεγάλη άυξηση που έγινε. Τα δημοτικά τέλη έφτασαν τα 2,55 ευρώ ανά τ.μ, όταν στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι 1,26 ευρώ ανά τ.μ, δηλαδή τα μισά σε σχέση με την Πτολεμαΐδα.

  Το κακό είναι πως η θητεία των τοπικών αρχών είναι πλέον 5 χρόνια. Κρίμα για την Πόλη και τους κατοίκους. Την επόμενη φορά να υπάρξει καλύτερη οργάνωση με υποψηφιότητες που θα κερδίσουν το παλιό κατεστημένο στο δήμο και θα δώσουν ένα όραμα και μια ελπίδα για την περιοχή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι