kozan.gr: Μητροπολίτης κ.κ. Παύλος: “Mαθαίνω ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που όταν ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του Παρεκκλησίου της Αγίας Αικατερίνης στο ιστορικό Επισκοπείο Κοζάνης θα έρθουν να κάνουν φασαρίες – Βλέπετε έχουν το διάολο μέσα τους οι άνθρωποι. Είναι αγιομάχοι και θεομάχοι” (Bίντεο)

29 Ιουνίου 2024
11:19

Στο κήρυγμά του στον Ι.Μ.Ν. Αγ. Νικολάου Κοζάνης, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, το πρωί του Σαββάτου 29/6, ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος αναφέρθηκε και στις εργασίες ανέγερσης, που θα ξεκινήσουν σύντομα., του Παρεκκλησίου της Αγίας Αικατερίνης στο ιστορικό Επισκοπείο Κοζάνης, σημειώνοντας τα ακόλουθα: “”Mαθαίνω ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που όταν ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του Παρεκκλησίου της Αγίας Αικατερίνης στο ιστορικό Επισκοπείο Κοζάνης θα έρθουν να κάνουν φασαρίες – Βλέπετε έχουν το διάολο μέσα τους οι άνθρωποι. Είναι αγιομάχοι και θεομάχοι”.

12 σχόλια

  • Να δω τον εν λόγω να μην περνάει ο εγωισμός του στο θέμα του παρεκκλησίου και τι στον κόσμο!!! Δεν ζουν και ο Παγουνης (ο παλιός ο δήμαρχος) και ο Παπακυριλλου ο γιατρός που τον κάνανε να χοροπηδάει για το θέμα αυτό (και όχι μόνο).Τον Άη Γιώργη τον πολιούχο μας που κάψανε με εμπρησμό στην Αιανή (και έκανε την πάπια -ξερει αυτός..)δεν τον κάψανε θεομαχοι και αγιομαχοι, τον κάψανε αγγελούδια. Υποκρισία και δεσποτισμός για φοβισμένα γεροντακια, και που νομίζει είναι ο Μεσαίωνας ακόμα ,να κατσικωνεται όπου γουστάρει.

  • Όλα όσα έγιναν είναι μοναδικής αισθητικής και ποιότητας. Κι αυτό με το καλό θα γίνει ένα κόσμημα. Όλα τα άλλα περιττά.

  • Ούτε “αγιομάχοι” ούτε και “θεομάχοι”, εορτάζοντα! Απλά πατριώτες Κοζανίτες είναι, που δεν θέλουν την καταστροφή του αύλειου χώρου του Επισκοπικού, με το μπετόν που ονειρεύεσαι! Το Επισκοπικό είναι εδώ και τρεις αιώνες στη θέση του χωρίς το παρεκκλήσι που θες. Εσύ σε λίγο θα πας κοντά στο Θεό, η ασχήμια θα μείνει αιώνια, να θυμίζει την εγωμανία και το γινάτι σου.

    • Ασχήμια; Είδαμε έργα που μόνο από ομορφιά τρίβουμε τα μάτια μας ! Η ασχήμια στα πέριξ προέρχεται μόνο από τις άθλιες οικοδομές κ τα μπετά που περιβάλλουν το επισκοπείο!
      Μιλάμε εμείς οι Κοζανίτες για ασχήμια οικοδομών και για μπετά ;;; Έχουμε ρίξει τόνους κι από τα δύο στην πόλη κ συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Εγωμανία κ γινάτι έχεις εσύ κι όλοι όσοι αντιμάχονται μη θέλοντας τίποτε νέο, ωραίο κ προπαντός μη τυχόν κ γίνει υπακοή σε επίσκοπο. Αυθεντίες από κούνιας…

      • Τα “όμορφα έργα” τα φτιάχνανε οι παλαιότεροι, που είχαν μέτρο και είχαν σεβασμό για ό,τι προυπήρχε.

        Το συγκεκριμένο παρεκκλήσι αυτό που κυρίως εξυπηρετεί είναι η εγωμανία του Μητροπολίτη. Που θέλει να αφήσει το όνομά του χαραγμένο σε επιγραφή.

        Να ξέρει όμως ότι οι πιστοί θα θυμόμαστε τα όσα απαράδεκτα και μη-σοβαρά έχει εκστομίσει κατά καιρούς.

      • Δεν θα σου ζητήσουμε και συγγνώμη, που με το σύστημα της αντιπαροχής η Ελλάδα απέκτησε κατοικίες οι οποίες δεν κατέρρευσαν όλες στο σεισμό του 1995.
        Δεν θα σου ζητήσουμε και συγγνώμη, που δεν κάναμε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τις πολυκατοικίες στη δεκαετία του 1960-70, επί χούντας.
        Αν ο δεσπότης θέλει παρεκκλήσι για την Αγία Αικατερίνη, έχει ατελείωτες εκτάσεις στη διάθεσή του έξω απ’ τον οικιστικό ιστό, π.χ. εκεί που κοιμάται, στο Σκαφίδι.

  • Λίγοι από τους σημερινούς δέσποτάδες έχουν κάνει υπακοή σε ηγούμενους, σε μοναστήρι, με αποτέλεσμα αντί για ταπεινό φρόνημά, να βλέπουμε αυταρχικες συμπεριφορές.
    Ο απλός λαός μόνος του παλεύει να κρατήσει αναμεννη την φλόγα της ορθοδοξίας, μαζί με κάποιους αληθινούς παπάδες και μοναχούς.

  • Ο Κύριος υμνείται με τις πράξεις καλοσύνης προς το συνάνθρωπο. Αν θες πραγματικά να υμνήσεις τον Κύριο, βοηθάς οικογένειες, που έχουν ανάγκη, με τα χρήματα, που θα χρειαστούν για το χτίσιμο του ναού. Τί να τον κάνουμε τον ναό, όταν δεν φροντίζουμε τους συνανθρώπους μας; Ο Κύριος ήταν σεμνός, ταπεινός, χωρίς φανφάρες και χρυσοποίκιλτα άμφια, σε αντίθεση με τους σημερινούς εκπροσώπους του.

  • Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος γιατί οι δεσποταδες έχουν μανία με το μπετόν και τις οικοδομές? Και για τον εκπρόσωπο του δεσπότη που γράφει πιο πάνω ότι θα είναι όμορφο καλαίσθητο και ότι φταίνε οι πολυκατοικιες γυρω γυρω, οκ να το δεχτώ. Ακριβώς όμως επειδή έχουμε πήξει στο μπετόν γι αυτό όχι άλλο μπετόν στο λιγοστό πράσινο του κέντρου. Κι από ναούς έχουμε ασωτους! τι άγιο Φανούριο Κυριακή Θεοδώρους αη Λευτέρη αη Σαράντη αη Δημήτρη αη νικανορα Φανερωμενη νέο βατικανο για ναμην αναφερουμε τους κεντρικους. Χρειαζόμαστε και ναό αγιας Αικατερίνης μες το κέντρο? Έλεος! Επίσκοπος που δεν επικοινωνεί και δεν ακούει το ποίμνιο του είναι λάθος.

  • Ο χώρος του Επισκοπίου θα έπρεπε να ειναι κοινόχρηστος χώρος, διαθέσιμος προς το κοινό. Όχι προσωπική αυλή του Μητροπολίτη! Και σίγουρα όχι με ακόμη ένα ναό στον στενό ιστό της πόλης. Κάνετε τον σε αλλο σημείο και να σέβεστε τους κανονισμούς και τα ρυμοτομικά χωρίς εξαιρέσεις

    Έχετε βάλει και εσείς το λιθαράκι σας στην ασχήμια της πόλης. Τελευταίο παράδειγμα ο σχεδιασμός της πλατείας όπου δόθηκε μάχη προκειμένου να μην χαλάσουν τα γραφεία των ιερέων διπλα στον Άγιο Νικόλαο.

    Ενω θα μπορούσε άνετα να είναι ενοποιημένος ο Ναός με την κεντρική πλατεία. Τι πιο όμορφο!

    Σταματήστε τις εμμονές σας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι