kozan.gr: Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τη μονοδρόμηση τμήματος της οδού 3ης Σεπτεμβρίου από τη συμβολή της με την οδό Μακρυγιάννη έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Αθανασίου

2 Ιουλίου 2024
09:04

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης αποφάσισε, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 1/7, κατά πλειοψηφία, τη μονοδρόμηση τμήματος της οδού 3ης Σεπτεμβρίου από τη συμβολή της με την οδό Μακρυγιάννη έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Αθανασίου. Όπως αναφέρθηκε με τις σημερινές συνθήκες, το διαθέσιμο πλάτος οδοστρώματος για την εξυπηρέτηση της  κίνησης των οχημάτων είναι αρκετά περιορισμένο, η στάθμευση γίνεται άναρχα και η κίνηση των πεζών δεν είναι ασφαλής. Προκειμένου λοιπόν για την αποσυμφόρηση των οδών και την εύρυθμη και ασφαλή κίνηση των οχημάτων και των πεζών προτείνονται οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Μονοδρόμηση του τμήματος της οδού 3ης Σεπτεμβρίου από τη συμβολή της με την  οδό Μακρυγιάννη έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Αθανασίου με κατεύθυνση  από την οδό Μακρυγιάννη και την τοποθέτηση της προβλεπόμενης από τον ΚΟΚ κατακόρυφης ρυθμιστικής σήμανσης επί του τμήματος της οδού και των καθέτων της

2. Μονοδρόμηση του τμήματος της οδού Αγίου Αθανασίου από τη συμβολή της με την  οδό 3ης Σεπτεμβρίου έως την οδό Παπαρηγόπουλου με κατεύθυνση από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου και την τοποθέτηση της προβλεπόμενης από τον ΚΟΚ κατακόρυφης  ρυθμιστικής σήμανσης επί του τμήματος της οδού.

3. Μονοδρόμηση της οδού Πλάτωνος από τη συμβολή της με την οδό Θουκυδίδου έως  την οδό Μακρυγιάννη με κατεύθυνση από την οδό Θουκυδίδου και την τοποθέτηση  της προβλεπόμενης από τον ΚΟΚ κατακόρυφης ρυθμιστικής σήμανσης επί του τμήματος της οδού και των καθέτων της. Ταυτόχρονα προβλέπεται η απαγόρευση της  στάθμευση των οχημάτων στη μια πλευρά της οδού Πλάτωνοςκαι συγκεκριμένα στη δεξιά πλευρά. Στο υπόλοιπο τμήμα της οδού  Πλάτωνος που παρεμβάλλεται μεταξύ των οδών Θουκυδίδη και Θαλή Μιλησίου ηοδός παραμένει διπλής κυκλοφορίας, με ταυτόχρονη απαγόρευση της στάθμευσης  οχημάτων εκατέρωθεν της οδού.

kozan.gr

10 σχόλια

  • Δηλ τουλάχιστον το τμήμα της Πλάτωνος(από Θουκυδίδου μέχρι Μακρυγιάννη) θα πρέπει απαραίτητα να μετακινείται προς την πόλη μέσω της διασταύρωσης με Μακρυγιάννη. Απαράδεκτο διότι το σημείο εκείνο δεν έχει ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ. Κάντε κυκλικό κόμβο στο σημείο και μετά κάντε την αλλαγή διότι κάθε μέρα θα έχει και ένα ατύχημα. Οι μηχανικοί του Δήμου δεν είδαν ότι το σημείο είναι ακατάλληλο; Το ξέχασαν την προηγούμενη φορά που το προσπάθησαν;
    Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Κάντε επιτόπιο έλεγχο του σημείου και θα καταλάβετε.
    Από τη μία πλευρά είναι το πρανές και τα χόρτα και οι ζίγρες είναι στο θεό. και από την άλλη είναι η στροφή μπροστά στον φούρνο του Κορκά. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ!!!!! Επίσης όταν τα σχολεία είναι ανοιχτά(9 μήνες) ξέρετε μέχρι που θα φτάνει η ουρά στη Μακρυγιάνη;;;
    Πρέπει να το δείτε ξανά. Αυτό παλαιότερα το προσπάθησαν ξανά και το σταμάτησαν γιατί είδαν ότι είναι λάθος για την ασφάλεια των οδηγών αλλά και των παιδιών των σχολικών μονάδων.
    Δώστε έξοδο στην Πλάτωνος πριν από τη Μακρυγιάννη πριν να είναι αργά.

  • Απαγορεύστε τη στάθμευση επί της 3ης Σεπτμεβρίου στο ένα ρεύμα και αφήστε την κυκλοφορία ως έχει.

  • Η Καλλιόπης είναι διπλής κατεύθυνσης και με την στάθμευση των οχημάτων επικίνδυνη. Μήπως να μονοδρομηθεί?

  • ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ, ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΙ ΟΧΙ Η ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

  • Δήμαρχε, βαδίζεις ολοταχώς στο στραβό δρόμο των προκατόχων σου! Ο Δήμος έχει ιστορικό εντελώς αποτυχημένων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων, ακόμα απ’ την εποχή Κουκουλόπουλου-Τζέκη. Τώρα προσθέτει άλλο ένα σημείο συνεχών ατυχημάτων, καθώς, όπως σωστά λέει το 1ο σχόλιο, η έξοδος από Πλάτωνος στη Μακρυγιάννη είναι μέσα σε στροφή και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΡΚΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ!
    Όσο για τον πόνο που σας έπιασε για τους πεζούς, η κοινή λογική λέει πως τα αυτοκίνητα κινούνται στο δρόμο και οι πεζοί ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, που γι’ αυτό λέγονται έτσι. Η 3ης Σεπτεμβρίου, απ’ τη συμβολή της με τη Μακρυγιάννη και μετά, έχει ΦΑΡΔΙΑ πεζοδρόμια. Αντίθετα, το πρώτο τμήμα της Μακρυγιάννη στη δεξιά του πλευρά κατηφορίζοντας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. Κι από εκεί περνούν εκατοντάδες μαθητές!

  • Ανούσια πράγματα….αν έπρεπε να κάνετε κάτι στην περιοχή είναι να σκεφτείτε κάτι ουσιαστικό για όλο το μήκος της Μακρυγιάννη… δυστυχώς παίζει τον ρόλο του περιφερειακού και γίνεται χαμός από οχήματα των χωριών του “τσαρτσαμπα” με ταχύτητες αρκετά υψηλές για την περιοχή…. στο παρελθόν έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα τόσο μεταξύ οχημάτων αλλά και παρασυρση πεζών… ΕΚΕΊ ΣΤΟ ΔΉΜΟ. ΚΆΝΤΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΚΙΝΉΣΕΙΣ ΟΥΣΊΑΣ… ΒΓΕΊΤΕ ΑΠΌ ΤΑ ΓΡΑΦΕΊΑ ΣΑΣ ΚΑΊ ΔΕΊΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΈΣ ΑΝΆΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΊΚΩΝ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.