Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων N. Mπουκουβάλας σχολιάζει, διάφορα, με αφορμή την χθεσινή συνεδρίαση Λογοδοσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων

2 Ιουλίου 2024
07:16
Παρακολούθησα από το διαδίκτυο την απευθείας μετάδοση της Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων την  01-07- 2024 .Κατ’ αρχήν θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αθανάσιο Μαραμή για την ολύμπια ψυχραιμία απέναντι σ’ αυτά που άκουγε .
Κυρίες και κύριοι της Αντιπολίτευσης η Συνεδρίαση αυτή ονοματίζεται από τον νομοθέτη ως Λογοδοσίας , όρος που σημαίνει ότι προσέρχεστε σ’ αυτή με αν όχι πλήρη , τουλάχιστον επαρκή γνώση των θεμάτων προκειμένου να ελέγξετε τη Δημοτική Αρχή Σερβίων για τις πράξεις και παραλήψεις της . Εξάλλου εσείς οι ίδιοι προτείνατε τα θέματα της Συνεδρίασης !Εσείς όμως προσήλθατε αναζητώντας πληροφορίες ως ανενημέρωτοι και όχι να συμμετάσχετε σε μια πραγματική εφαρμογή του ” λόγον διδόναι ” , κατώτεροι του στόχου του νομοθέτη τυπικά , των συμφερόντων του Δήμου Σερβίων ουσιαστικά , που έχει ανάγκη μια Αντιπολίτευση μελετημένη και όχι αυτοσχεδιαστική .
Η λύση του αντιπολευτικού αδιέξοδου τιμάται σε δύο άξονες δράσης και αναστοχασμού .
Α . Της δράσης . Απλή λύση .
Στον Δήμο Σερβίων οι Υπηρεσίες ( Διοικητική , Οικονομική , Τεχνική ) θα σας δώσουν ό,τι τους ζητήσετε προς ενημέρωση , είναι στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και των δικαιωμάτων σας . Ομοίως ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι .
Αν δεν εκμεταλλευτείτε αυτή την απλή λύση , θα αυτοθαυμάζεστε αγχωδώς και αναίτια μέσα από ένα κατοπτρικό σύμπλοκο καθρεπτών που σας καθηλώνει , κλιμακούμενο από το 2019 , στον μηδενικό βαθμό προσφοράς στον αναγεννημένο Δήμο Σερβίων .
Β . Του αναστοχασμού . Απλή λύση .
Αναγνωρίστε και διαγράψτε την αδιέξοδη και πολιτικά αυτοκαταστροφική τακτική :
– του ανερμάτιστου βερμπαλισμού στις ερωτήσεις ,
– της αυτοθυματοποιημένης σας άγνοιας στις απαντήσεις και
– της λαικίστικης καταγγελίας , δίχως έστω ένα επίσημο τεκμήριο στοιχείο στις βεβαιότητες .
Και λίγα είπα .
Υ.Γ 1 Ορθώς ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Μαραμής επισήμανε στην αρχή πως ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης στο Λιβαδερό απουσιάζει 4 συνεχόμενες φορές αδικαιολόγητα από τις Συνεδριάσεις και εκ του νόμου παραπέμπεται το θέμα του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση μας για αποβολή και αντικατάσταση του .
Υ.Γ 2 Θυμήθηκα την τουλάχιστον κωμική κατάσταση όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση στο Δήμο μας το 2022 μου ζητούσε τα νομικά άρθρα σύμφωνα με τα οποία θα μου έκανε πρόταση μομφής ως Πρόεδρο του Δ.Σ …
Ολίγον σουρεάλ αλλά έτσι ήταν τότε .
Το κωμικό αφορά πως έφεραν στο Δ.Σ τότε κάτι που δεν ήξεραν να το διαχειριστούν , το πολιτικά γελοίο αφορά πως νομικά δεν είχαν καν δικαίωμα πρότασης μομφής εναντίον μου !
Νίκος Μπουκουβάλας

13 σχόλια

  • Κε Μπουκουβάλα εκλεχθήκατε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου mε αρνητικό ρεκόρ ψήφων! Είστε ίσως ο μόνος πρόεδρος που τον ψήφισαν οι 8 στους 27! Και εκλεχθήκατε εξαιτίας του αστείου και αντιδημοκρατικού νόμου του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ορίζει ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέγεται από την παράταξη του δημάρχου ακόμα και εάν δεν έχει την πλειοψηφία ακόμα και εάν πάρει μία ψήφο!
    Και ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΛΈΤΕ ΤΗΝ ΜΙΣΉ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΜΟΜΦΗΣ αλλά τολμάτε και κάνετε υποδείξεις; Εσείς που σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕΤΡΑΓΑΤΕ “LIKES” ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK; Που χλευάζατε όσους συμμετείχαν στο κίνημα ΑΝΤΙΧΥΤΑΜ που κατάφερε με ΛΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ την πισώπλατη ενέργεια του δημάρχου να προσπαθήσει να δημιουργήσει χυτα αμιάντου; ΠΟΥ ΧΛΕΥΑΖΑΤΕ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ;
    Που χάθηκε η ντροπή;

  • Νίκο η πλάκα είναι καυχιέται ότι κάνει σκληρή αντιπολίτευση.
    Πράγματι είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις την ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης

    • ο άλλος/άλλη γράφει εμπεριστατωμένο κείμενο!
      σε ένα κείμενο που κατηγορεί χωρίς ένα επιχείρημα ή απόδειξη!
      και κατηγορεί τους άλλους ότι δεν έχουν επιχειρήματα ή αποδείξεις!

      • 2 Ιουλίου 2024 στις 12:46 απάντηση
        τρικυμία εν κρανίω. Ξαναδιάβασε το . Αν αδυνατείς να κατανοήσεις τα γραφόμενα ,ζήτησε βοήθεια, δεν είναι ντροπή.

  • MΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ , ο καλύτερος Πρόεδρος Δ.Σ μακράν του δεύτερου . Μορφωμένος πολύπλευρα , ετοιμόλογος , γνώστης των θεμάτων και … αυστηρός . Εκοψε τον αέρα σε πολλούς .

    • Ναι φυσικά.
      Γελοιοποιηθηκαμε με τις φανφαρονικες ατάκες του, τον αυτό θαυμασμό του και την ακατάσχετη λογοδιαροια του ειδικά όταν διέκοπτε ασυστολα τον κ. Κωνσταντόπουλο παίζοντας τον ρόλο του συνηγόρου του Ελευθερίου!
      Όσον αφορά τον “αναγεννημένο δήμο Σερβίων” : η εικόνα του Δημοτικού Σταδίου, η ερημοποίηση από άποψη ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, η νεκρική σιγή στην οικονομική και κοινωνική/πολιτιστική ζωή τα λέει όλα
      Είναι θλιβερό ότι ακόμα ο Νίκος, αναμφίβολα ευρυμαθης και εύστροφος, έχει τυφλωθεί τόσο από την πρόσκαιρη “καρέκλα” και αναγνωρισιμότητα που δεν αντιλαμβάνεται τον ρόλο που έπαιξε άθελά του

    • Ο καλύτερος; Μπορεί αλλά όχι για πρόεδρος!
      Για αυτοπροβολή, για ρεκόρ μη αποδοχής
      Εκεί ναι!
      Το τι κάνει η αντιπολίτευση είναι άσχετο με την πλήρως αποτυχημένη θητεία σου Νίκο
      Άλλωστε η αντιπολίτευση Κωνσταντοπούλου αντικειμενικα σας εξέθεσε πολλές φορες

  • Αυτός ο Μπουκουβάλας είχε ένα ταλέντο μοναδικό , μπορούσε να μπλοφάρει , να κάνει χιούμορ , να επιχειρηματολογεί , να παρουσιάζει με τον ισχυρό και δομημένο του λόγο ένα ουσιαστικό θέμα ως τυπικό και γενικά να ψαρώνει την αντιπολίτευση για πλάκα . Και μάλιστα σε περιβάλλον άκρα αντιπολιτευτικό 7 συμβούλους ο δήμαρχος , 20 η αντιπολίτευση εκεί στο νότο , στα Σέρβια . Δεν το έχω ξαναδεί αυτό , από την πρώτη φορά που τον είδα σε live συνεδρίαση μου έκανε εντύπωση ο χειρισμός του λόγου και η θαυμαστή πνευματική ηρεμία και διαχειριστική του μαεστρία απέναντι σε μετωπικές επιθέσεις όλης της αντιπολίτευσης . Μετά βέβαια δεν έχασα ούτε μια συνεδρίαση του δήμου Σερβίων , από την πανδημία και έπειτα . Ένας Εορδαίος με γνώση της αυτοδιοίκησης .

    • Ποιος χειρισμός του λόγου; Τραγικά λάθη έκανε, δεν ξέρει να μιλαει ελληνικα, το έπαιζε και φιλόλογος στους άλλους συμβούλους και τάχα τους διόρθωνε. Μάλωσε με όλο τον κόσμο ο γιαλατζι πρόεδρος που βγήκε με τους λιγότερους ψήφους στην Ελλάδα σε δημοτικό συμβούλιο. Δεν τόλμησε φυσικά να ξαναβάλει υποψηφιότητα.

    • Νομίζεις ότι μας δουλεύεις βρε “εορδαιε”? Λες ότι έχεις γνώση της αυτοδιοίκησης και γράφεις αυτές τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ;
      Γιατί ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ! ΔΕΝ ΚΡΤΙΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΝΕΝΟΣ! ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΞΑΝΟΝΙΣΜΟ!
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΔΙΑΡΟΙΑ Η ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ) ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ!
      ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΞΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ

  • Ναι ήταν τόσο πετυχημένος που ούτε την ψήφο του δεν βρήκε στις εκλογές τις τελευταίες που ήταν υποψήφιος με αυτόν που τον εκμεταλευτηκε

  • Δεν το έχουν χωνέψει ακόμη ότι ο Μπουκουβάλας τους έκοψε τον αέρα , αν αμφισβητείτε την μορφωτική του στάθμη ζητείστε του ένα ραντεβού για συζήτηση , έχει fb . Η δοκιμή πάντα βοηθάει .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.