Συμμετοχή του εργαστηρίου MaterLab του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο έργο SmartConEurope

4 Ιουλίου 2024
15:16
Κανένα σχόλιο

Με μεγάλες προσδοκίες και ιδιαίτερη ικανοποίηση το εργαστήριο MaterLab του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Μπακούρο και τις συνεργάτιδες κ. Αμαλία Κούσκουρα και κ. Ελένη Καλλιοτζή συμμετέχει στο έργο SmartConEurope, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Europe.

Οι σημαντικές διαφορές που έχουν καταγραφεί μεταξύ των Ευρωπαϊκών περιφερειών αναφορικά με τη συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) σε προγράμματα Έρευνας και Καινοτομίας (R+I), έχουν καταδείξει την ανάγκη διαμόρφωσης μίας εντατικής και συστημικής προσέγγισης για την ανάπτυξη περιφερειακών οικοσυστημάτων. Απαντώντας στο πρόβλημα αυτό, το έργο SmartConEurope, στοχεύει στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων αναγκών σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για την ενθάρρυνση των ΜΜΕ να συμμετάσχουν επιτυχώς σε προγράμματα Έρευνας και Καινοτομίας. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι οι Περιφερειακές Αρχές σε συνεργασία με άλλους φορείς είναι υπεύθυνες για τη χάραξη πολιτικών, το SmartConEurope θα δημιουργήσει ένα αποθετήριο γνώσης και μία βάση δεδομένων για την αξιοποίησή τους από τις Περιφέρειες της ΕΕ. Τα αποτελέσματα του έργου στοχεύουν στην ανταλλαγή εμπειριών και μάθησης σε διαπεριφερειακό επίπεδο για την ενίσχυση των αντίστοιχων περιφερειακών οικοσυστημάτων καθώς και τη βελτίωση των εξεταζόμενων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και των υπόλοιπων μέσων πολιτικής και δομών διακυβέρνησης μεταξύ των εταίρων.

Στην κατεύθυνση αυτή, η ομάδα έργου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είναι υπεύθυνη για την προώθηση του τομέα έρευνας και καινοτομίας και την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας σε καινοτόμες επιχειρήσεις προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

Στο έργο συμμετέχουν 8 εταίροι και 2 φορείς άσκησης πολιτικών από 6 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες (Πολωνία, Φιλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα – Δυτική Μακεδονία) και η πρώτη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία στις 4-5 Ιουνίου 2024.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι