Μιχάλης Παπαδόπουλος: «Επιτέλους …….Ορατή η ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ σε όλους»

4 Ιουλίου 2024
15:50

 

Μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Ππαπαθανάση και του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας του Προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση κ. Πελοπίδα Καλλίρη σχετικά με  την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια διότι ενέτειναν τις προσπάθειές τους για την εξαιρετικά θετική εξέλιξη του όλου εγχειρήματος.

Αυτό επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζουν αποφασιστικά την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους, προς όφελος των  πολιτών, της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

Επομένως, “η Δίκαιη Μετάβαση άρχισε να φαίνεται στην πράξη” μετά την ολοκλήρωση των υποβολών των προτάσεων στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που αφορά τις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης: Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Αμύνταιο και το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας όπως και για το Δήμο Μεγαλόπολης.

«Οι δράσεις αυτές καλύπτουν υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με τη συνολική δημόσια χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 280 εκατομμύρια ευρώ.

Για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων μόνο για τη Δυτική Μακεδονία

Ø  υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα διατεθούν 100 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν υποβεβλημένες αιτήσεις, ξεπερνώντας το 118% της συνολικής διαθέσιμης δαπάνης.

Ø  νέων και υπό σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υποβεβλημένες αιτήσεις για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας υπερκάλυψαν τις διαθέσιμες δημόσιες δαπάνες κατά 330%, ξεπερνώντας τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώ συνολικά έξι μεγάλες επιχειρήσεις, τρεις νέες και τρεις υφιστάμενες, αξιοποιώντας τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027, υπέβαλαν επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 73 εκ. ευρώ για τις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης».

Είναι χρήσιμο και απαραίτητο την στιγμή που υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα, να συμπεριληφθούν  ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις που πληρούν το μίνιμουμ των απαιτήσεων. Έτσι θα είναι περισσότερες αυτές που θα έχουν πλέον την δυναμική να αναπτυχθούν, ενισχύοντας κατ’ επέκταση την οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας.

Το μήνυμα είναι σαφές και άρχισε να φαίνεται στην πράξη.

Μετά την ολοκλήρωση εδώ και καιρό όλου του νομοθετικού πλαισίου ότι οι περιοχές της Δίκαιης Μετάβασης μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς η στήριξη των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, είναι δεδομένη.

Ένα όμως είναι το σίγουρο:

ΔΕΝ πρέπει να ξεχνάμε” ότι η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ της χώρας προς το παρών είναι ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ, και αυτό επαληθεύεται συνεχώς ειδικά τις τελευταίες ημέρες, που όλες οι λιγνιτικές μονάδες τέθηκαν σε λειτουργία.

Η προσπάθεια μας για μια καλύτερη, ανταγωνιστική, και ισχυρή οικονομία στη Δυτική Μακεδονία και στο νομό Κοζάνης, συνεχίζεται….

29 σχόλια

  • Άσε μας ήσυχους σε παρακαλούμε

    Πήγαινε να πολιτευτείς στην Αττική η στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ , εδω δεν έχεις ιδέα τι περνάμε .

    Έλεος

    • Τι να ξερει ου οτι να ναι. Εχει δανειο 800 χιλ. ευρω ξερει οτι δεν θα δωσει μια και το παιζει πολιτικάντης

  • μαλλον παιζεις με την νοημοσυνη μας και μας δουλευετε ψιλο γαζι,εχουν περασει βρε αθεοφοβοι 6 χρονια και δεν εχετε κανει τιποτα,μαλλον για να ειμαστε πιο ειλικρινεις κανατε,ερημωσατε την δυτικη μακεδονια και την μαραζωσατε,εχετε γεμισει την περιοχη φωτοβολταικα,ανεμογεννητριες,τον πρωτογενη τομεα τον πεταξατε στον καλαθο των αχρηστων μη αποδιδοντας την γη που του υποσχεθηκατε και δεν ντρεπεστε και συνεχιζετε τα ψεματα

  • Παραλήρημα, ο άνθρωπος δεν έχει πλεον επαφή με την πραγματικότητα. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους ψηφοφόρους του, θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι.

  • τι λέει ο κύριος αλήθεια????

    που μου φτιάξατε το ΣΔΑΜ για να κάνουν συναντήσεις οι Αθηναιοι κάτω, με ένα master plan τίγκα στα λάθη μέχρι και ορθογραφικά και μάλιστα σε ένα word αρχέιο…..που λέει για εμβληματικές επενδύσεις και εννοεί…φωτοβολτϊκά???

    επίσης τι πολιτικές είναι αυτές, μονίμως επιχορηγήσεις και pass. Καμία σοβαρή επένδυηση να δημιουργήσει σοβαρή οικονομική ζωή. Μας έχετε φλωμόσει σε επιδόματα και ΕΣΠΑ έτσι για να χαιρόμαστε και στο μέλλον εδώ θα έχει μόνο βοσκοτόπια που θα τα φροντίζουν Ινδοί (δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους αλλά έτσι πάει το πράγμα)

    Αποσύρσου από την πολιτική κυριε. Πολιτικάντης σαν τον Αυγενάκη είσαι απλά είσαι φιλήσυχος εσύ. Κατά τα άλλα ίδια κοψιά είστε.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

  • Κε Παπαδόπουλε…τι απέγινε το ποσό των 1,3 δις για την Δίκαιη Μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας? Που πήγε?
    Η ΝΔ είναι η καταστροφή της Περιοχής μας.
    Κανείς δεν σας πιστεύει πια!!

  • Τι πίνεις και δεν μας δίνεις. Έτσι για να τα βλέπουμε και εμείς τόσο ρόδινα και δημιουργικά. Νιρβάνα κύριε Παπαδόπουλε. Αλλά τέτοιοι πολιτικοί μας αξίζουνε.Ηθελεστα και παθεστα.

  • Είπε ο οικογενειακώς κάτοικος Αθηνών για το τι συμβαίνει στην Κοζάνη στην Δυτική Μακεδονία με την Μετάβαση ….

  • Ο υπουργός μας πάντα βάζει πλάτη στην κυβέρνηση. Τελευταία βέβαια, στα Τέμπη, δεν πήγε τόσο καλά και άρχισαν τα τικ. Για τη δίκαιη μετάβαση πάλι, δεν το συζητώ… Όπου και να γυρίσεις τα μάτια σου στην περιοχή μας φωνάζει. Ανάπτυξη παντού. Έχουμε αρχίσει εμείς τα τικ. Από τα νεύρα μας.

  • Όταν ψηφίζουμε βουλευτές που η οικογένεια τους ζει στην Αθήνα, μην περιμένουμε να πονάνε τον τόπο.

    Πολιτική = επάγγελμα

  • Μιχάλη,

    Για να ολοκληρωθεί το αστείο, πρέπει να γράψεις καπου στο δελτίο τύπου και το “κατόπιν ενεργειών μου”

    Είστε υπεύθυνοι για το χάλι του τόπου! Πέντε χρόνια φρου-φρου πουλάτε στην Δυτική Μακεδονία

  • Εδώ γελάμε τι είπε ο άνθρωπος
    20 χρονια βουλευτής
    20 χρόνια ένα τίποτα
    20 χρόνια ψέματά
    20 χρόνια ανύπαρκτος
    20 χρόνια καλά πέρασες
    Δυστυχώς για σένα σε μάθαμε

  • Ακόμα έξω είναι αυτός …ο πολιτικός του τίποτε…! Μας δουλεύει ,δεν ντρέπεται που του γράφουν τετοια δελτυα.Ντραπηκε και η ντροπή μαζί του και αυτοί που τον ψηφίζουν.

  • Ε ναι αφού τα μοιρασες εκ των προτέρων σε φίλους σου και κομματικά στελέχη που ενώ θά πιάνανε πάτο με αυτά που χρωστούσαν τώρα θα γίνουν και μάγκες. Και ξέρουμε καλά στην περιοχή ποιοί είναι και ποιοι τα τρώτε. Γι’αυτό τους βάζεις και γαβγίζουν στις πίτες. (Και kozan το σχόλιο να μπει.)

  • Αυτός ο απίθανος τύπος, που έβλεπε τηλεδιοίκηση τρένων εκεί που σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες δεν υπήρχε τίποτα, γιατί δεν είναι ήδη στον Κορυδαλλό;

  • Μετα απολα αυτα τα σχόλια η ΝΔ πως στο καλο συνεχίζει να εχει τετοια ποσοστά στη δυτική Μακεδονία;;; Μαλλον πολλοι οι βολεμενοι που νομίζουν οτι θα παραμείνουν ετσι για παντα

  • Αχ κ. Βουλευτα!
    Κρειτον του λαλειν το σιγαν.
    Αλήθεια γιατί αυτός ο δημόσιος υπάλληλος κ. Καλλίρης παίζει πάντα σαν όνομα δίπλα στις δηλώσεις υπουργών;
    Τι παραπάνω κάνει αυτός ο δημόσιος υπάλληλος από όλους τους άλλους συναδέλφους του που τα ονόματα τους δεν αναφέρονται ποτέ;

  • τελικά σύντροφε Μιχάλη υπήρχε τηλεδιοίκηση; οι εγκληματικές ψήφοι σε Παπαδόπουλο και λοιπούς δυτικομακεδόνες κυβερνητικούς βουλευτές, τους έδωσαν δικαίωμα να μας δουλεύουν ψιλό γαζί γιατί ενώ φτωχοποίησαν και έριξαν στην φτώχεια μία ολόκληρη περιφέρεια, βγαίνουν και κάνουν οι αθεόφοβοι πανηγυρικές ανακοινώσεις της ανυπαρξίας τους ….κατάντια για τον λαό της δυτικής Μακεδονίας που έδωσε ψήφο σε αυτούς που εγκλημάτησαν σε βάρος της περιοχής

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι