Ο Αγροτικός Καπνικός Συνεταιρισμός Βοϊου Καστοριάς και Γρεβενών καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του ΕΛΓΑ Κοζάνης

4 Ιουλίου 2024
20:39
Κανένα σχόλιο

 

Ο Αγροτικός Καπνικός Συνεταιρισμός Βοϊου Καστοριάς και Γρεβενών καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του ΕΛΓΑ Κοζάνης !

Με τηλεφωνική επικοινωνία Ιούλιο του 2023 έγινε η γνωστοποίηση στον ΕΛΓΑ για τις ζημίες που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες καπνού και ζητήσαμε έγκυρα να ακολουθήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί του Συνεταιρισμού μας για την εσοδεία 2023. Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και μάλιστα μας απέτρεψαν να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια με την αιτιολογία ότι καμία αναγγελία δεν θα έχει κάποια τύχη!!!Να τονίσουμε ότι για τις ίδιες καταστροφές (παρατεταμένων βροχοπτώσεων και υψηλών θερμοκρασιών)υπήρξαν παραγωγοί που αποζημιώθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Ν .Καστοριάς αλλά και στο Ν. Κοζάνης εώς και 500 ευρώ /στρέμμα αλλά δεν υπαγόταν στη δύναμη του Συνεταιρισμού μας που εκπροσωπεί τους περισσότερους παραγωγούς Βοϊου Καστοριάς και Γρεβενών!!!

Μετά το πέρας των παραλαβών εσοδείας 2023 ήτοι 30/03/2024 αποτυπώνεται και με αριθμούς η τεράστια απόκλιση των δυο εσοδειών

ΕΣΟΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΙΛΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ

2022 120 308.419,32 1.489.545,81€

2023 86 162.546,33 807.398,33€

Έχοντας τα παραπάνω στοιχεία ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ.Γεώργιος Τσαρτσαμπαλίδης και ο Αντιπρόεδρος κ.Αθανάσιος Δουβλετής πραγματοποίησαν εκ νέου συνάντηση με υπάλληλο/ προϊστάμενο στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Κοζάνης ώστε να μας κατευθύνει σε ενέργειες για ένταξη της καλλιέργειας σε Κρατική Οικονομική Ενίσχυση διότι η ζημία που έχει προκληθεί έπληξε την ευρύτερη περιοχή σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30%. Η απάντηση ήταν θα προωθήσουμε το έγγραφο…….

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς άμεσα για τις δικές τους ενέργειες ώστε να δοθεί λύση

Κοινοποίηση:

Βουλευτή κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη

Βουλευτή κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο

Βουλευτή κ. Καλλιόπη Βέττα

Βουλευτή κ.Πάρι Κουκουλόπουλου

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι