Παράπονα κατοίκων & επαγγελματιών της πλατείας Λασσάνη στο kozan,gr – Αφόρητο πρόβλημα σκόνης από τις εργασίες που γίνονται – Τι αναφέρουν σε επιστολή τους στο kozan.gr

9 Ιουλίου 2024
13:34

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής της οδού Λασσάνης στην Κοζάνη βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα καθημερινό μαρτύριο εξαιτίας των εργασιών που λαμβάνουν χώρο στην περιοχή τους. Οι εργασίες έχουν προκαλέσει τεράστια ποσότητα σκόνης, η οποία επικάθεται παντού, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα συνθήκες διαβίωσης και εργασίας για τους επαγγελματίες.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και των επαγγελματιών, δεν έχει υπάρξει καμία αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της σκόνης..

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες ζητούν απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς. Είναι άγνωστο ποιος φέρει την ευθύνη για την κατάσταση αυτή. Είναι άγνωστο ποιος έχει την ευθύνη και ως πότε θα κάνουμε υπομονή. Χρειάζεται η άμεση διάθεση υδροφόρων για το βρέξιμο των δρόμων, η εγκατάσταση επαρκούς σήμανσης. Η αναμονή χωρίς λύσεις δεν είναι πλέον αποδεκτή. Σε μια εποχή όπου η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι προτεραιότητα, η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι απαραίτητη. Ας πάρουν επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα   για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, εξασφαλίζοντας συνθήκες που αρμόζουν σε μια σύγχρονη πόλη.

24 σχόλια

  • τέτοιο χαλι μονο εδω στην Κοζάνη η κατασταση ειναι απολυτα τραγικη.ας αναλαβει ο δημος τις ευθυνες πριν ειναι αργα δλδ δεν σεβονται κανεναν?καταστηματα εστιασης με τροφιμα και απο τις εργασιες εχουν καθημερινα ενα κιλο σκονη πανω στα τροφιμα πεζοι και φορτηγα γινονται ενα ας μιλησει ενας υπευθυνος επιτελους.Σταση αστικων και βλεπεις πολιτες να καθονται σε εισοδους σπιτιων γιατι δεν εχει καν ενα παγκακι διπλα σε μηχανηματα βαρεα οχηματα δλδ η εικονα μιλαει απο μονη της πραγματικα.

  • Αν δε διορθωθεί η κατάσταση σε διάστημα 10 ημερών, κάνω αναφορά στον Εισαγγελέα και όποιον πάρει η μπάλα. Πρώτο τον ανεκδιήγητο εργολάβο (πιο άχρηστος εργολάβος πεθαίνεις), δεύτεροι οι επιβλέποντες της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου (επικίνδυνα ανεύθυνοι) και τρίτοι Αντιδήμαρχος και Δήμαρχος (ανύπαρκτοι).
    Ένας ταλαιπωρος επαγγελματίας της περιοχής

  • Ειστε μακραν το μοναδικο σοβαρο σαιτ της περιοχης που αναδεικνυει ολα τα σοβαρα θεματα με με αντικειμενικοτητα οπως και αυτο για αυτο και σας διαβαζουμε και σας εμπιστευονται τοσα χρονια ολοι. σε αλλους φταινε οι αιρετοι μεχρι και οι κατσαριδες. ποσο χαμηλο επιπεδο θεε μου

    • Ένα σοβαρό σάιτ που βάζει αυτόν τον τίτλο στο άρθρο του θα έπρεπε μάλλον να βάλει μια φωτογραφία της παρούσας κατάστασης και όχι όμορφες μακέτες.

      • ναι κοζαν εχει δικιο η μακετα κρυβει τη σκονη και τα παραπονα των πολιτων. ωρε τι μπαρουφες διαβαζουμε

  • Δεν είναι καθόλου άγνωστο ποιος φέρει την ευθύνη για την κατάσταση αυτή: ο Ιωαννίδης προχώρησε το σχεδιασμό για κατάργηση των θέσεων στάθμευσης στην Πλ. Λασσάνη κι ο Μαλούτας τον υλοποίησε. Τώρα ο Κοκκαλιάρης ας βάλει την Τεχνική Υπηρεσία να κάνει επίβλεψη, μια που προφανώς δεν κάνει.

  • Ούτε που τους νοιάζει κάνουν ακόμα ποστ πως πέρασαν στον Αργυρό.Σιγα μην κάτσουν να σκάσουν για μια πλατεία και τον καλό χαμό των πολιτών.ας μαζευτεί κάποιος μάγκας της περιοχής υπογραφές να κάνουμε καταγγελία και στον δήμο για την αδιαφορία για διαφυγοντα κέρδη μιας και πλήττονται οι επιχειρήσεις μας από τους ανοργάνωτους υπεύθυνους.οτι να ναι ένα μπαχαλο μπράβο σε όλους του Κοζάν που αναδεικνύουν το θέμα συνεχώς

  • Χορτάσαμε με τον σανό των ¨αναπλάσεων¨ φτάνει πια…

    κάντε επιτέλους κανένα σοβαρό έργο υποδομής όπως η νότια περιφερειακή για να ανασάνει η πόλη αλλιώς θα πάτε και εσείς εκεί που πήγαν οι προηγούμενοι με την πρώτη!!!

  • Χειρότερο χαλι απο αυτο που βιωνουμε νομίζω δεν εχει ξαναυπάρξει η εκτελεση του εργου νομιζω δεν τηρείτε κανενα μετρο ασφαλειας πεζοι φορτηγα ολοι μεσα στο εργοταξιο σκονη μπαχαλο ανοργανωσιά ολα ρολοι παρατημένα μηχανήματα χωρίς καμια σημανση πραγματικα ποιον δουλευουν? το απόλυτο χαλι πραγματικα ας κανετε ενα ρεπορταζ να αναδείξετε το θέμα μιλαμε κανουμε πλάτυ για κάτι καλο της πόλης αλλα αυτοι το βγάλαν τα ματια.

  • μας διοικουν αυτοι που ψηφισαμε τι παραπονιόμαστε θα περασουν 5 χρονάκια θα μαθουν τα παιδια οτι διοικηση δεν ειναι αργυρος και πανυγυρια ειναι καθημερινα τα προβληματα των πολιτων εργα υποδομης κτλ αλλα ….

  • Γιατί η συζήτηση αφορά την σκόνη και όχι απλά την ολοκλήρωση του έργου… Τι φτιάχνουμε δηλαδή εκεί, τους Διδύμους Πύργους; Πόσα χρόνια χρειάζεται να τελειώσει, γιατί εγώ περίπου ένα χρόνο τώρα το βλέπω να σέρνεται το έργο… Δεν θέλουμε την αντιμετώπιση της σκόνης κύριοι αλλά το τέλος του έργου και τάχιστα, αλλιώς είμαστε άχρηστοι, όσοι ψηφίσαμε, όσοι δεν ψηφίσαμε και όλοι όσοι ζούμε εδώ και δεν απαιτούμε τα αυτονόητα

  • Το έργο σχεδιάστηκε και μελετήθηκε από ανθρώπους που ” μισούν” το αυτοκίνητο.και με κάθε τρόπο προσπαθούν να το πολεμήσουν λες και είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του σύγχρονου ανθρώπου, Ήταν μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει η Κοζάνη ένα υπόγειο πάρκινγκ.Επισης πρέπει να γνωρίζουμε όταν δεν υπάρχει κανονική χρηματοδότηση ενός έργου δημιουργούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.
    Βλέπε ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.
    Καταλαβαίνω την οργή των επαγγελματιών και των κατοίκων πέριξ της πλατείας Λασσάνη.

  • Δεν είναι μόνο η σκόνη αλλά γιατί ακόμη κυκλοφορούν τα αστικά σε μια βεβαρημένη περιοχή. Εδώ τα ΚΤΕΛ βγήκαν στην άκρη της πόλης. Εμείς σκεπτόμαστε αν ο κόσμος θα περπατήσει από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην πλατεία . Έλεος!!!!!

    • Όποιος προτείνει να πάνε τα αστικά στα τρένα δεν χρησιμοποιεί ο ίδιος τα αστικά…τέλος!! Θα τρέχουμε εμείς και όσοι εργάζονται σαν τους βλάκες, να προλάβουμε υποχρεώσεις… αστικα..να φεύγουν μισή ώρα νωρίτερα από τη δουλειά τους .Ή να αναγκάζονται να περιμένουν μια ώρα παραπανω..για να προλάβουν το αστικό;
      Λες και είναι το ίδιο να λέμε πάω Βέροια πάω κρόκο…για κάτστε καλά λέω εγώ…!! Υπομονή και θα τελειώσει και αυτό όπως τελείωσε και η κεντρική πλατεία..!! Αμάν πια.!! Εντάξει αυτό με τη σκόνη είναι θέμα..συμφωνώ ..αλλά διανύουμε δύσκολες εποχές για να “πετάμε” νερό. Ήδη λέμε το νερό νεράκι..

  • Παιδιά μην σκατε, υπάρχουν και οι επόμενες εκλογές….
    Αν είναι ανάξιος ως δήμαρχος, θα τον βρει και αυτός τον δρόμο του σπιτιού του…..

  • Όποιος προτείνει να πάνε τα αστικά στα τρένα δεν χρησιμοποιεί ο ίδιος τα αστικά…τέλος!! Θα τρέχουμε εμείς και όσοι εργάζονται σαν τους βλάκες, να προλάβουμε υποχρεώσεις… αστικα..να φεύγουν μισή ώρα νωρίτερα από τη δουλειά τους .Ή να αναγκάζονται να περιμένουν μια ώρα παραπανω..για να προλάβουν το αστικό;
    Λες και είναι το ίδιο να λέμε πάω Βέροια πάω κρόκο…για κάτστε καλά λέω εγώ…!! Υπομονή και θα τελειώσει και αυτό όπως τελείωσε και η κεντρική πλατεία..!! Αμάν πια.!! Εντάξει αυτό με τη σκόνη είναι θέμα..συμφωνώ ..αλλά διανύουμε δύσκολες εποχές για να “πετάμε” νερό. Ήδη λέμε το νερό νεράκι..

  • Χαλαρα παιδια θα βρεθει καποιος υπευθυνος, που θα βγει καποτε και θα ασχοληθει με σοβαρα προβληματα της καθημερινοτητας, εγω δε μενω σε εκεινη την περιοχη ουτε εχω καμια σχεση απλα οταν περναω απο αυτο το σημειο ειναι ακριβως σαν τη μοκετα και γελαω 🙂 Απορω εκεινος ο εκσφακες που θα μπορουσε να σκαψει ολα τα υπογεια καταφυγια της γης σε μερικους μηνες γιατι επιλεχτηκε για μια πλατειτσα μικρουλα και τι εκανε τοσο καιρο εκει. Ο ογκος της εργασιας στην πλατεια ειναι γελοιος θα μπορουσε να γινει απο ενα μικρο συνεργειο με τακτικη εργασια και με ελαφρια μηχανηματα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι