kozan.gr: Αυτά είναι τα τρία σημεία “αγκάθια”, που ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης, για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη υπογραφεί σύμβαση με την ΔΕΗ για παροχή θερμική ενέργειας (τηλεθέρμανση) (Βίντεο από τη συνέντευξη τύπου)

9 Ιουλίου 2024
14:16

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης Παναγιώτης Ματιάκης  παραχώρησε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τρίτης 9 Ιουλίου στα γραφεία της Επιχείρησης, ενώ τεχνικές πληροφορίες για τα συγκεκριμένα ζητήματα έδωσε ο Διευθυντής Τηλεθέρμανσης Bασίλειος Πανούσης.

Το πρώτο “εμπόδιο” έχει να κάνει, όπως ανέφερε, με τους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα που χρεώνει η ΔΕΗ στους Δήμους οι οποίοι, για την ΔΕΥΑ Κοζάνης, σύμφωνα με σχετική μελέτη  το 2027 που θα λειτουργεί η Συμπαραγωγή Hλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ)  θα ανέρχονται σ’ ένα χρέος της τάξεως των28 εκατομμύρια ευρώ.

Το δεύτερο “εμπόδιο” έχει να κάνει με την απρόσκοπτη λειτουργία του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και μετά το 2025 ώστε να διασφαλισθεί η λειτουργία της τηλεθέρμανσης μέχρι την  ολοκλήρωση κατασκευής του ΣΗΘΥΑ.

Τρίτο και τελευταίο έχει να κάνει με την τιμή της θερμικής ενέργειας η οποία πρέπει να είναι σε επίπεδα που μπορεί να ανταποκριθεί ο καταναλωτής.

“Για την επίλυση όλων των παραπάνω και την επίτευξη συμφωνίας είναι θέμα πολιτικής απόφαση από του “ΥΠΕΝ””, ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Παναγιώτης Ματιάκης .

 

6 σχόλια

  • Λόγια,λόγια και μόνο λόγια
    Μια μονοπωλιακή επιχείρηση που διοικήθηκε και από τον δήμαρχο,με τα γνωστά αποτελέσματα μας λέει ότι τα πάρα πολύ δύσκολα για τους καταναλωτές της πόλης έρχονται και η διοίκηση αρέσκεται σε τεχνικές πληροφορίες
    Έχουν την εντύπωση ότι με αυτές θα λύσουν το πρόβλημα
    Αν δεν μπορούν και όσοι δεν μπορούν καλον θα είναι να αποχωρήσουν μήπως και οι θέλοντες κατι καταφέρουν

  • ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, σχεδόν παντού.
    ΟΙ ΔΕΥΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ-ΣΟΥΝ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΕ, ίσως και με μικρομετόχους τους ίδιους τους καταναλωτές θερμικής ενέργειας. ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ.
    Η ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.

    ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΏΡΑ; ΓΙΑΤΙ;
    Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ Φ.Α..
    ΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΥΚΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ.
    ΣΕ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΑΦΟΥ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (σε τι ποσό ανέρχεται αυτό το κόστος;).
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΛΥΣΕΙΣ;

    * ΔΕΗ & ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ.
    Γιατί να μην πληρώσει η ΔΕΗ τους ρύπους των μονάδων;
    Το κόστος αποκατάστασης των περίπου 150.000 στρεμμάτων που ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ποιός το ωφελείται;
    Τι αποδίδει στην περιοχή η ΔΕΗ;
    Εκμεταλεύτηκε γη και ύδωρ της περιοχής για 60-70 χρόνια.
    Ας πληρώσει τα της θερμικής ισχύος – τηλεθέρμανσης.

    Τις ντιζελομονάδες ηλεκτροπαραγωγής ποιός τις πλήρωνε;
    Ο νησιώτης;

  • Μην βιάζεστε. Άλλωστε έχετε καιρό. Περίπου 80 μέρες είναι υπέρ αρκετές. ” Πατέρα την ξυλοσομπα του παππού να βρούμε “.

  • Βάλτε σειρά και στα λειτουργικά και διαδικαστικά θέματα. Είναι ντροπή να πληρώνονται δύο να βγαίνουν παγανια με το αμάξι τηλεθέρμανσης κ περνώντας από κάθε οικοδομή να πετούν στην κυριολεξία τον πίνακα μετρήσεων κ να περιμένουν μια ολόκληρη πόλη να καταγράψει τις μετρήσεις, να κάνει την αφαίρεση ενδείξεων κάθε διαμερίσματος από την προηγούμενη φορά, να σημειώνει ενδείξεις θερμιδομετρων,ωρομετρων κλπ κ να τα πηγαίνει ο κάθε πολίτης στην τηλεθέρμανση, να περιμένει στην ουρά να’ρθει η σειρά του να δώσει τον πίνακα. Όλη αυτή η διαδικασία αφορά τους υπαλλήλους σας που καααθονται κ μας την λένε κι από πάνω. Ντροπή! Όπως έρχεται ένας υπάλληλος της ΔΕΗ κ γράφει τα ρολόγια να έρχεται ένας μόνο από αυτούς κ να τα γράφει. Οχι να κουβαλάν όλη την πόλη στην δευακ.
    Επίσης στέλνετε τους λογαριασμούς κ κάθε φορά ο ηλεκτρονικός αριθμός πληρωμής είναι άλλος. Έλεος!!! Έναν αριθμό οφείλετε να βάλετε σε κάθε καταναλωτή. Προφανώς το λογισμικό είναι αρχαίο. Μόνο αυξήσεις σας ενδιαφέρουν. Τίποτε άλλο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι