kozan.gr: Προειδοποίηση από την ΔΕΗ προς την ΔΕΤΗΠ του Δήμου Εορδαίας για εντολή απενεργοποίησης του μετρητή φορτίου ηλεκτρικής ενέργειας στη λειτουργία των ηλεκτρολέβητων στις 12/7/2024, για οφειλές 92,5 εκ. ευρώ – Ασφαλιστικά μέτρα, κατά της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, κατέθεσε ο Δήμος Εορδαίας – Θεωρεί τη συγκεκριμένη οφειλή ως μη νόμιμη και μη ερειδόμενη στο Νόμο

10 Ιουλίου 2024
14:57

 Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει ένα ακόμη σημαντικό θέμα της περιοχής, αυτή τη φορά από την περιοχή της Εορδαίας, προειδοποίηση για εντολή απενεργοποίησης  στις 12/7/2024, του μετρητή φορτίου ηλεκτρικής ενέργειας στη λειτουργία των ηλεκτρολέβητων, απέστειλε η ΔΕΗ προς την ΔΕΤΗΠ του Δήμου Εορδαίας. Οπως αναφέρει η ΔΕΗ, στην από 1/7/2ο24 εξώδικη διαμαρτυρία , για να μην προχωρήσει στην απενεργοποίηση του μετρητή θα πρέπει να τακτοποιηθεί από την ΔΕΤΗΠ το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους  92.4ο3.5ι9, 32 ευρώ  που έχει προέλθει τη λειτουργία των ηλεκτρολέβητων σε διαφορετική περίπτωση μη εξόφλησης  έως και την 12.ο7.2ο24 θα προβεί αμέσως στην καταγγελία της ισχύουσας μεταξύ της Δ.Ε.Η. και της Δ.Έ.ΤΗ.Π. συμβατικής σχέσης και σε δήλωση παύσης εκπροσώπησης του μετρητή  προς τον ΑΔΜΗΕ.

Από την πλευράς της η ΔΕΤΗΠ, η οποια κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, κατά της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, που εκδικάζονται αύριο Πέμπτη 11/7, θεωρεί τη εν λόγω ληξιπρόθεσμη οφειλή  ύψους 92.403.519,32 €  ως μη νόμιμη και και μη ερειδόμενη στο Νόμο καθώς δεν υπάρχει νόμιμη σύμβαση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, δηλαδή δεν έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα έγγραφη σύμβαση μεταξύ  ΔΕΤΗ και ΔΕΗ με αντικείμενο την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από τους ηλεκτρικούς λέβητες στον ΑΗΣ Καρδιάς, που να καθορίζει ρητά το ύψος της τιμής μονάδας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω μη συμφωνίας μεταξύ τους για το ύψος της τιμής αυτής. Οι λογαριασμοί που αποστέλλει η ΔΕΗ προς την ΔΕΤΗΠ, σύμφωνα πάντα με την επιχείρηση τηλεθέρμανσης Πτολεμαιδας,  περιλαμβάνουν κόστη με βάση την μεσοσταθμική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας του χρηματιστηρίου ενέργειας, με μέση τιμή ηλεκτρικού ρεύματος 174€/MWh πλέον ΦΠΑ (για την περίοδο από ιο/2021 έως 02/z024). Στους λογαριασμούς αυτούς ουδεμία αναφορά  γίνεται στην τιμή της κιλοβατώρας (kWh), κάνοντας ξεκάθαρο ότι υφίσταται αυθαίρετη και μονομερής χρέωση από την πλευρά της Δ.Ε.Η. Α.Ε. με βάση τις τιμές του χρηματιστηρίου ενέργειας, για την οποία χρέωση ουδέποτε  η ΔΕΤΗΠ συναινέσει.  Η ΔΕΤΗΠ θεωρεί υπέρογκη και καταχρηστική αυτή χρέωση και ζητεί επιτακτικά τη χρέωση της κατανάλωσης  να ρυθμιστεί με διμερή συμφωνία εκτός τον χρηματιστηρίου ενέργειας.

Όλα τα προανοφερόμενα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν, σε πρώτο στάδιο, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, στην αυριανή (11/7) εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων,  που κατέθεσε η ΔΕΤΗΠ.

kozan.gr

15 σχόλια

  • καλα που υπαρχει και το κοζαν και μαθαινουμε για κανενα σοβαρο θεμα. μας εφαγε ο Αργυρος και οι ιπταμενες κατσαριδες

  • πλακεντα 6 χρονια δημαρχος και χρεη θα αφησεις οταν μας αποχαιρετησεις,92 εκ.ευρω,απορω 6 χρονια δημαρχος αυτη ειναι η νοικοκυρωσυνη σου;

  • Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, λέει μια παροιμία, ας τα βρούν να τα δώσουν από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη, ας τα βρούν από το 60% αύξηση τιμής της μεγαβατώρας. Τέτοιες διάνοιες που παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις που τις βρήκατε ρε και τις ψηφίσατε δις κιόλας;

  • Θα ήθελα να δω την σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα και μετά να αναλογιστούμε βάση αυτής…. Η ΔΕΗ επέτρεψε σε έναν πελάτη, άαχετα αν είναι η ΔΕΤΗΠ (παροχή θερμικής ενέργειας, κοινωνική πολιτική κλπ κλπ), να συσσωρεύσει χρέη ύψους 92 εκ. Ευρώ σε διάστημα 3 ετών…… Σε άλλους πελάτες ο συνεργάτης τους ΑΚ εισπρακτική ενοχλεί ανελλιπώς έτσι και υπάρξει καθυστέρηση της πληρωμής του λογαριασμού ακόμα και 20 μέρες μετά τη λήξη, απειλώντας μάλιστα με άμεση διακοπή της παροχής…. Η ΔΕΤΗΠ αυθαίρετα γιατί έτσι έκρινε σωστό, ότι ο κόσμος της Εορδαίας θα διαμαρτυρηθεί όταν έρθει η ώρα, αποφάσισε να μην πληρώνει τους λογαριασμούς αλλά να συνεχίσει να δίνει bonus, τροφεία ή ότι άλλο κρίνουν οι διοικούντες αυτής σε στελέχη και εργαζομένους….. Αρνείται νε πληρώσει ρήτρες αναπροσαρμογής γιατί λέει δεν υπήρξε τιμή μεταξύ των δύο καθώς και την τρέχουσα τιμή του χρηματηστηρίου ενέργειας…… Όλοι εμείς οι πολίτες της Εορδαίας και κατ έπεκταση όλοι οι Έλληνες πολίτες στην περίπτωση που οι απαιτήσεις της ΔΕΤΗΠ γίνουν αποδεκτές σήμερα. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο;;;; Και αν ναι το δικαστήριο θα αναγκάσει τους Παρόχους Ενέργειας να μας επιστρέψουν τα χρήματα που δώσαμε από το καλοκαίρι του 2021 και έπειτα σε ρήτρες και χρηματιστήρια ενέργειας;;;;; Όσον αφορά το μέλλον της τηλεθέρμανσης στην ευρύτερη περιοχή μάλλον αυτό δεν υπάρχει. Η κακοδιαχείρηση όμως από τους Δήμους συνεχίζεται…… Επέκταση δικτύων….. Με τι θα τα γεμίσουν άραγε;;;;;

  • Αποδεικνύεται ότι τελικά η σημερινή δημοτική αρχή όχι μόνο είναι ανεπαρκής αλλά και επικίνδυνοι.
    Με φιέστες και πάρτυ δεν λύνονται τα προβλήματα που προφανώς γίνονται να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα βαριά άλυτα και σοβαρά θέματα που έχει η πόλη. Τα ” μπράβο δήμαρχε” σε λίγο θα γίνουν μένος της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι