kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Εορδαία: Γίνονται πολλές κι ωραίες δράσεις …χρειάζεται όμως και προσοχή

16 Ιουλίου 2024
08:19

Ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Εορδαίας Γ. Ιωαννίδης (κι οι συνεργάτες του), κατά κοινή ομολογία, έχουν φέρει “νέο αέρα” στα πολιτιστικά & ψυχαγωγικά δρώμενα της περιοχής. Γίνονται & σχεδιάζονται δράσεις κι εκδηλώσεις στον τομέα που του έχει ανατεθεί, γενικότερα υπάρχει μια έντονη κινητικότητα που δεν τη συναντούσες τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο αυτοδιοίκησης στο Δήμο Εορδαίας (κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο & ελπιδοφόρο για τους δημότες), όμως χρειάζεται  περισσότερη προσοχή, καθώς κάποιες φορές, υποθέτουμε λόγω ενθουσιασμού & υπερβάλλοντος ζήλου, κάποια πράγματα μπορεί να “ξεφύγουν” και να παρεξηγηθούν. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα το “Beach Party “Ορ(Η)χείο” που διεξήχθη στο Δημοτικό γήπεδο Πτολεμαίδας, το οποίο ως ιδέα ήταν πάρα πολύ καλή και προσέφερε ένα όμορφο & δροσιστικό απόγευμα σε όσους γονείς με τα παιδιά τους βρέθηκαν εκεί. Ωστόσο, η αφίσα και το βίντεο, που είχαν προηγηθεί και δημιουργήθηκαν για να προωθήσουν και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κόσμου ώστε να συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκδήλωση, καλλιεργούσαν προσδοκίες ότι θα δούμε και θα ζήσουμε κάτι “εξωπραγματικό” & πρωτότυπο, πέρα από τα τετριμμένα. Εν τέλει, αυτό που είδαμε ήταν κάτι απολύτως “γήινο”,  δηλαδή, δυσανάλογο με το περιεχόμενο του προωθητικού υλικού που δημιουργήθηκε για εκ των προτέρων προβολή της εκδήλωσης . Ένα άλλο παράδειγμα  κακού χειρισμού  ή κακής συνεννόησης,  ήταν οι ίδιες ημερομηνίες διεξαγωγής δύο σημαντικών φεστιβάλ,  ενός καθιερωμένου (βλ. Γιορτές της Γης στη Βλάστη) και ενός ανερχόμενου (βλ. ChangerZ Festival στον Περδίκκα).  Οι ίδιες ημερομηνίες διεξαγωγής στέρησαν τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να επισκεφτεί και να συμμετέχει και στα δύο, ενώ ως ένα βαθμό, μικρό ή μεγάλο, δημιουργούν κι έναν εσωτερικό ανταγωνισμό σε επίπεδο Εορδαίας, που δεν προσφέρει, απολύτως, τίποτα. Κλείνοντας, η στήλη ασφαλώς δε συμμερίζεται απόψεις του τύπου ότι επειδή η περιοχή βιώνει, λόγω απολιγνιτοποίησης, μία απελπιστική κατάσταση, με την εξελισσόμενη ραγδαία μείωση του ΑΕΠ και τη φυγή των νέων λόγω μη εύρεση εργασίας, δεν πρέπει να γίνονται πράγματα στον τομέα της ψυχαγωγίας & του πολιτισμού. Άλλος είναι ο ρόλος κι η αποστολή τής εν λόγω Αντιδημαρχίας, η οποία όμως, επειδή έχει όρεξη και “γεννά” ιδέες, ακόμη και σε αυτό το επίπεδο, θα μπορούσε με κάποια δράση, λαμβάνοντας τις κατάλληλες άδειες από την ΔΕΗ, είτε εντός του πρώην ΑΗΣ Πτολεμαίδας, είτε στα ορυχεία, είτε στο χώρο του παρατηρητηρίου της ΔΕΗ  με φόντο την “Πτολεμαίδα 5” , να στείλει τα δικά της μηνύματα στο “κέντρο”, υπενθυμίζοντάς τους τη δέσμευση και την υποχρέωση ότι οφείλουν να μην ξεχάσουν την περιοχή και την πολύχρονη προσφορά της στον ενεργειακό τομέα της χώρας.

Η Χύτρα

18 σχόλια

  • Η συγκεκριμένη διατύπωση γνώμης είναι άκυρη για πολλούς λόγους. Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που εκτυλίχθηκαν μαζί απευθύνεται σε διαφορετικά κοινά που ουδέποτε θα βρίσκονταν καν στον ίδιο χώρο. Επιβεβαίωση είναι πως και οι δύο οργανώσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.
    Τώρα για τα βίντεο που έχουν μια καυστική-σατιρική χροιά θέλει λίγο αντίληψη να το καταλάβεις ότι ποτέ δεν θα μπορέσει θα έρθει θάλασσα στην Πτολεμαϊδα.
    Αυτά

      • Kαλα σας λεει οτι δεν εχετε αντιληψη. τα κανουν ολα υπεροχα κλαι μετρανε. θα τους παρουν να διοργανωσουν το επομενο φεστιβαλ Κανων. αιντε αιντε

  • Θα συμφωνησω με το σχολιο της χυτρας. για τον παραπανω σχολιαστη δεν υπάρχουν διαφορετικά κοινα αδερφε ξυπνα. στην περιοχη γινονται λιγα πραγματα και αυτα ειναι καλο να μην συμπεφτουν. ακυρο λοιπον αυτο που γραφεις. στην βλαστη θα μπορουσε να εχει τον τριπλασιο κοσμο εκει ηταν ατομα απο αλλες περιοχες ενώ δεν πηγε τοσος κοσμος απο την περιοχης μας για το αλλο που λες δεν ξερω για θαλασσα αλλα μαλλον καποιοι τα εκαναν θαλασσα κρινοντας απο την λαοθαλασσα που κατεκλυσε το γηπεδο.

  • Κοινός
    Τουρλουμπουκι εκδήλωση.
    Δυστυχώς κύριοι αυτό ήταν ξεπέτα 3000€ .
    Δυστυχώς κύριοι είστε κάτω του μετρίου.
    δήμαρχε ανασχηματισμό τώρα!
    Ο πολιτισμός στον κουβά λυπόμαστε.
    Οι ψηφοφόροι έβγαλαν ηθοποιούς σκηνοθέτες όχι δημοτικούς συμβούλους.

  • Το σχολιο για τον πρωτο σχολιαστη. Ασφαλως και χρειαζεται αντιληψη οχι ομως για το βιντεο που λες αλλα για να αντιληφθεις τι σου γραφει και σου επισημαινει ο αλλος να διορωθσεις

  • Όντως απαράδεκτο για αντιδήμαρχο πολιτισμού. Νεροπιστολα, beck που καταβρεχουν ,ο πολιτισμός στα καλύτερα του….
    και τέλος πάντων ποια είναι αυτή η παρουσιάστρια; Σε ποιόν Δήμο γίνονται αυτές οι του ποδαριού εκδηλώσεις ; Σε ποιόν σοβαρό δήμο ή περιφέρεια αντιπεριφερειάρχης γίνεται ” ταρίφας”; Τι άλλο να ζήσουμε μετά τον κορωνοΐό;

  • Από βιντεάκια πάμε καλά, δεν λέω. Είναι ωραία όντως. Από εκεί και πέρα όλες οι δράσεις είναι να’ χαμε να λέγαμε, να βγάλει κανένα βίντεο καμία τοπική σελίδα, για το φαίνεσθαι. Ποιες δράσεις δηλαδή του Δήμου; Ή που θα τρέχουν τα σχολεία ή τα ΚΔΑΠ ή που θα έχει ακριβό εισιτήριο, όπως στον Περδικα. Τι είναι ο δήμος δηλαδή; Μάνατζερ ή διαφημιστικό γραφείο; Αλλά όλο αυτό εμπεριέχεται στη γενικότερη πολιτική του δημάρχου. Έργα βιτρίνας και δεν χαλάμε χατίρι σε κανέναν. Να δούμε μέχρι πότε θα λειτουργεί…

  • Έχουμε πολλά σοβαρά προβλήματα στο δήμο μας και εσείς ασχολείστε με ανούσιες εκδηλώσεις (άρτος και θεάματα)
    Στάχτη στα μάτια του κόσμου θα έλεγε κανείς γιατί έτσι πρέπει.
    Και έρχεται και νέα εκδηλώση τον Σεπτέμβρη κινητικότητα λέει γιατί στο καπάκι έχουμε την. Τηλεθέρμανση και πρέπει να στρέψουμε αλλου την κοινή γνώμη.
    Αντιπολίτευση υπάρχει εκεί στο δήμο;
    Σβήσαμε μας έσβησαν και εσείς τον χαβα σας αρκεί η προβολή κάποιον και η φωτογραφία αυτό θέλουμε;

  • Θλιβερό, ο δήμος μας το μόνο που κάνει είναι να ξοδεύει χρήματα σε κάθε κάθε συλλογο σε κάθε ιδέα ( χαμηλότατου πολιτιστικού επιπεδου ) του κ. Ιωαννίδη με το βλεμα στους ψήφους. Ουσιαστικό ενδιαφέρον για το μέλλον της πολης ΚΑΝΕΝΑ, φευγουν οι νέοι, φυγαν όλοι οι εξιδικευμενοι τεχνίτες κλπ. Κρίμα κ. Δήμαρχε, πρεπει να βλέπεις πιο μακριά και να αφήσεις και κάποιο χρηματικό απόθεμα, οχι μονο νεροπίστολα!! Πως θα ζητήσεις κ. Δήμαρχε ψήφους για κάποια ΑΛΛΗ θέση όταν θα είσαι “τόσο επιτυχημένος ” Δήμαρχος ;;; ο σημερινος υπουργός ψηφιακής πολιτικής έκανε δουλειά στα Τρίκαλα πριν παει εκεί!!!!

  • Δήμος
    Κατώτερου επιπέδου.
    Αλαζωνική συμπεριφορά γνωστού αντιδημάρχου που πήρε πόσους ψήφους και δεν ξέρει να μιλάει στο τηλέφωνο ούτε καν να δώσει συνέντευξη.
    Άλλος εκεί γνωστός στα παρεάκια που έχει τα μανίκια σηκωμενα ο δήθεν όπως και οι παρατρεχαμενοι που δυστυχώς έχουν φουσκωμένα μυαλά ότι όλα πάνε καλά
    Γλάστρες κοχύλια άμμος κάκτοι τσιμέντα από πού να το πιάσεις βρε Ζαμανιδη θα λέτε που είσαι Βρυζίδου σώσε μας Τζουμαρη.

    • Όλοι δλσ οι χωριατες (στην νοοτροπία) που μας χαντάκωσαν μπράβο ΕΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ
      κανένας άνθρωπος με ικανότητες και όραμα;;. Ο κ. Ζαμανιδης μόνο λεφτά μάζεψε τίποτε άλλο. Ο Πλακέτες τα σκόρπισε.

  • Για ποιον νέο αέρα έφερε μπορείτε να μας εξηγήσετε;
    Γιατί προς το παρόν βλέπουμε ένα διαρκή πανηγύρι και αλόγιστα έξοδα.
    Αν κάνω κάτι λάθος να μου δώσετε τεκμηριωμένη απάντηση.

  • Ο περδικας μια χαρά διεκδικεί η πτολεμαιδα “Beach Party “Ορ(Η)χείο” ουτε ενα σωστό ονομα για το μπουγελο που διοργάνωσαν δεν μπορεσαν να βρουν.
    Ψήφους μονο απο τν πέρδικα είχαν?
    Αντε να δούμε ποτε θα βάλουν μυαλό.

  • Αν κάποιος νομίζει ότι αυτό που διαφημιζοταν πολλές ημέρες , έχει σχέση με αυτό που τελικά βιώσαμε τότε πρέπει να το δει επειγόντως. Άσε που γέμισε η πόλη αφίσες και stand της εκδήλωσης! Κατά τα άλλα απαγορεύεται στην Πτολεμαΐδα οι αφίσες εκτός βέβαια αν είναι της δημοτικής αρχής. Πέρσι είδαμε και αφίσα πάνω σε Καφαο που ζωγράφισε ο δήμος στο παλιό πάρκο! Μην το αμελησετε και φέτος.
    Σίγουρα δεν πάτε καλά.
    Τι περιμένεις όμως από αντιδημάρχους που ούτε να αρθρώσουν λέξη δεν μπορούν, χωρίς την στοιχειώδη αντίληψη, χωρίς καν έναν τίτλο σπουδών;
    Αυτοί είμαστε. Συνεχίστε να ψηφίζετε ανθρώπους που σας κάνουν ένα μικρό ρουσφετακι και δεν βλέπετε μακροπρόθεσμα το συνολικό συμφέρον.

  • Αντιδήμαρχε, ας τους να λένε…. Σε όλα να κάνουν κριτική πια. Κάνεις – δεν κάνεις τα ίδια ακούς. Αυτοί να ξες, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Μόνο λένε…. για να λένε. Οι περισσότεροι από εμάς, πάντως σας συγχαίρουμε. Συνεχίσετε, καλά το πάτε.

  • Έλεος με τα πανηγύρια και τους παρατρεχαμενους τα ίδια και οι ίδιοι πάντα και παντού…εργα θέλουμε Δήμαρχε και όχι ντιρινταχτα …υπάρχει? ένα μουσείο υπό κατάρρευση μια υπόσχεση για αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς να γίνει σκεπαστη και του Πολυκεντρου που ρημάζει υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για κάτι ή μόνο πεταμένα λεφτά σε συλλόγους και πάρτι εδώ ο κόσμος καίγεται και εσείς τον χαβά σας.

    ..Μπορείτε η δεν μπορείτε να κάνετε την διαφορά!!!!???

  • Ο αντιδήμαρχος και γνώστης των πραγμάτων είναι και πτυχίο έχει, όχι ότι έχει σημασία απλά το αναφέρω για κάποιο πικρόχολο σχόλιο…είναι νέος με όραμα και αγαπάει τον τόπο του. Προσπαθεί στον τομέα του να κάνει το καλύτερο σύμφωνα με τις δυνατότητες. Σταματήστε πια όλα να τα κρίνεται από έξω! Ποιός από εσάς θα έκανε κάτι καλύτερο; Έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια λέγονται. Αφήστε τη μιζέρια πια, ο δήμαρχος και οι παρευρισκόμενοι του δεν ευθύνονται πάντα για όλα…..υπάρχει και η περιφέρεια και πολλά άλλα που έξω ο κόσμος δεν τα γνωρίζει. Περιμένετε και θα δείτε σε λίγο μεγάλα έργα στην περιοχή μας και τότε θα μείνετε με στόμα ανοιχτό.
    Μπράβο στον δήμαρχο και μπράβο στο αντιδήμαρχο πολιτισμού!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι