Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης: “Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου (υγειονομικό προσωπικό-επισκέπτες-συνοδοί)”

18 Ιουλίου 2024
14:00

Η Διοίκηση του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου Κοζάνης, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και δεδομένης  της αύξησης  των κρουσμάτων Covid-19 στην Κοινότητα, ενημερώνει εκ νέου σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου των επισκεπτών και συνοδών νοσηλευόμενων ασθενών:

  • Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου (υγειονομικό προσωπικό-επισκέπτες-συνοδοί).
  • Οι  επισκέπτες και οι συνοδοί νοσηλευόμενων ασθενών απαιτείται να κάνουν χρήση προστατευτικής μάσκας.
  • Απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες και συνοδούς ασθενών που εμφανίζουν συμπτώματα Λοίμωξης του Αναπνευστικού.
  • Το επισκεπτήριο επιτρέπεται στο ελάχιστο δυνατό, από 15:00-17:00 και όχι πέραν της μισής ώρας.
  • Το επισκεπτήριο θα καταγράφεται από την υπηρεσία φύλαξης κατά την προσέλευσή του.
  • Οι συνοδοί νοσηλευόμενων ασθενών στις κλινικές, απαιτείται να έχουν υποβληθεί σε έλεγχο με Rapid Test (Ράπιντ Τεστ), το οποίο θα επαναλαμβάνεται ανά 48-72 ώρες, με υποχρέωση επίδειξής του, πριν την είσοδο στο Νοσοκομείο.
  • Στις περιπτώσεις αυτές, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων επιβεβαιώνονται μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α’ 118).
  • Ειδικώς για ασθενείς που δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν επιτρέπεται ένας (1) συνοδός με έγγραφη άδεια (καρτελάκι) από το θεράποντα ιατρό. Εξαιρετικά για τους παιδιατρικούς ασθενείς επιτρέπονται έως δύο (2) συνοδοί.
  • Οι ασθενείς και οι συνοδοί ασθενών, που προσέρχονται για εξέταση εκτάκτως στο Τ.Ε.Π., δεν υπόκεινται σε διαγνωστικό έλεγχο για COVID (ράπιντ τεστ).

                                                                                                       Εκ της Διοικήσεως

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι