kozan.gr: Κάθε φορά που ακούμε για φωτιά στα Πιέρια

26 Ιουλίου 2024
16:36

 

Κάθε φορά που ακούμε για φωτιά στα Πιέρια και την ευρύτερη περιοχή  μας “πιάνετα锨η καρδιά, καθώς για να φτάσει κάποιος εκεί, ειδικά στα πιο ψηλά και δύσβατα σημεία, πέρα από το πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται, λόγω του ακατάλληλου – και με πολλά προβλήματα – υφιστάμενου οδικού δικτύου, ρισκάρει – κατά μία ή πολλές έννοιες – και τη σωματική του ακεραιότητα αφού δεν είναι και λίγα εκείνα τα τμήματα του δρόμου/ων  που κρίνονται επικίνδυνα για τα διερχόμενα οχήματα. Η αναγκαιότητα λοιπόν να υπάρχει ένας σοβαρός, απ’ όλες τις απόψεις, κεντρικός δρόμος καθώς κι αρκετοί – και σε καλή κατάσταση – παράπλευροι ώστε και σύντομα αλλά και με ασφάλεια να προσεγγίζει κανείς περιοχές και σημεία που κινδυνεύουν μετά την εκδήλωση μιας πυρκαγιάς, πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα και βασική επιδίωξη. Όταν για την κατασκευή ενός αιολικού πάρκου διανοίγονται  δρόμοι και μάλιστα σε πολλές εκ των περιπτώσεων, τεράστιοι (δρόμοι), δε μπορεί οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς να σκαρφίζονται μια σειρά από δικαιολογίες και με την αδιαφορία τους, ουσιαστικά, να παίζουν κορώνα – γράμματα τις ζωές όλων αυτών των ανθρώπων που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

kozan.gr

Ένα σχόλιο

  • Έχετε δίκιο kozan.gr! Αλλά, για τους κυβερνώντες μας, άλλη ισχύ έχει η γνώμη αυτών των ανθρώπων ή εταιριών, που έχουν “παχιές” τσέπες και άλλη ισχύ έχει η γνώμη του απλού λαουτζίκου, που η τσέπη του έχει φραγκο-δίφραγκα ή μπορεί να είναι και άδεια!

    Οι Νομάρχες (παλαιότερα) αλλά και οι Περιφερειάρχες μας (τελευταία), κανείς τους δεν νοιάστηκε για το συμφέρον των ανθρώπων της περιοχής μας. Πάντα θα βάζουν μπροστά το συμφέρον αυτών που κατέχουν το πολύ χρήμα και μετά θα νοιάζονται για την διαβίωση των “παρακατιανών” φτωχών.

    Νομίζετε ότι νοιάζεται κανείς τους, για τα δάση της περιοχής μας; Τελευταία, και τις οριοθετημένες περιοχές NATURA πάνε να παρακάμψουν, για να μπορούν οι εταιρίες (δλδ. το “χρήμα”) με διαδικασίες-καραγκιοζιλίκια, να διαλέγουν σε ποια κορυφογραμμή ή σε ποιες πλαγιές των βουνών, να τοποθετούν ελεύθερα τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά τους, για να πλουτίζουν περισσότερο!

    Μετά, θα κυνηγάνε εσένα και εμένα με πρόστιμα των 10.000 € και 20.000 €, γιατί μεγάλωσαν τα χόρτα στα χωράφια μας και δεν κλαδέψαμε τα δέντρα των σπιτιών μας, με το ενδεχόμενο να προκληθεί πυρκαγιά! Όμως, τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες, μέσα στην άγρια φύση, δεν ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά!! Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι