kozan.gr: Εορδαία: Ξέρει τι κάνει ή “παίζει με τη φλόγα” η διοίκηση της ΔΕΤΗΠ;;;;

26 Ιουλίου 2024
18:07

Όπως είχε αποκαλύψει το Kozan.gr,  το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, στις 12/7/2024, έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση της ΔΕΤΗΠ του Δήμου Εορδαίας για τη λήψη προσωρινής διαταγής, για να ΜΗΝ απενεργοποιηθεί ο μετρητής φορτίου ηλεκτρικής ενέργειας στη λειτουργία των ηλεκτρολέβητων, που σχετίζεται με την τηλεθέρμανση Πτολεμαίδας, μετά την προειδοποίηση της ΔΕΗ για τη μη καταβολή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους  92.4ο3.5ι9, 32 ευρώ (δείτε εδώ σχετικά).  Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η ΔΕΤΗΠ θα πρέπει να καταβάλει προς την ΔΕΗ 5 εκ ευρώ σε δύο δόσεις, ενώ η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε για τις 18 Δεκεμβρίου 2024. Στις 23/7/2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΤΗΠ το οποίο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να ασκηθούν πιέσεις προς την ΔΕΗ ΑΕ και την Κυβέρνηση, να γίνουν οι αντίστοιχες διαπραγματεύσεις για την διευθέτηση της οφειλής  και μην καταβληθεί το ποσό της 1ης δόσης σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, προς την ΔΕΗ ΑΕ, έως την 19-08-2024. Το Δ.Σ. της Δ.Ε.ΤΗ.Π. μετά από τις παραπάνω ενέργειες να συνεδριάσει εκ νέου επί του θέματος στις 19-08-2024 (και σύμφωνα με πρόταση του κ. Καραβασίλη να αποφασισθεί τι θα γίνει στην συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορεί να δοθεί μέρος της οφειλής προς την ΔΕΗ, ως ένδειξη καλής πίστης, όχι από τον Τοπικό Πόρο, αλλά από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, σύμφωνα με το άρθρο 124 του Ν. 4951/2022, με την προϋπόθεση ωστόσο να είναι αποσαφηνισμένο το υπόλοιπο χρέος).  Από την πλευρά του ο κ. Ταταρίδης Πέτρος και η κα Δενεσίδου Σοφία κατέθεσαν την εξής πρόταση: 1. Να μην πληρωθεί στην ΔΕΗ το ποσό που όρισε η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης 2. Να πάει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και 3. Να γίνουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις με προοπτική να μην κλείσει καμία μονάδα και κανένα ορυχείο της ΔΕΗ.

Ευχόμαστε, ειλικρινά, να ξέρει τι κάνει η διοίκηση της ΔΕΤΗΠ και να μη ρισκάρει στο συγκεκριμένο ζήτημα “παίζοντας με τη φλόγα” διότι σε ό,τι αφορά την καταβολή των 5 εκ. ευρώ,  επί του συνόλου των 92.4ο3.5ι9, 32 ευρώ, υπενθυμίζουμε πως είναι απόρροια προσωρινής διαταγής του Πρωτοδικείου Κοζάνης κι όχι μια άλλη προειδοποίηση – πιεστική ενέργεια της ΔΕΗ.

kozan.gr

4 σχόλια

  • Όταν όλοι οι δήμαρχοι έκαναν απλώς πολιτική με την ΔΕΤΗΠ πουλώντας την kWh κάτω του κόστους αυτά είναι τα αποτελέσματα!
    Καλά για τους άλλους που προτείνουν να μην πληρωθεί η ΔΕΗ να δω πόσες θερμιδες μπορούν να παράξουν με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι