Απεβίωσε ο Αρθούρος Ζερβός, πρωτεργάτης της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα – Είχε επισκεφτεί πολλές φορές την περιοχή μας ως Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ

30 Ιουλίου 2024
09:38

Με μεγάλη λύπη και συγκίνηση, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ αποχαιρετά τον Αρθούρο Ζερβό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης:

“Έφυγε αργά χθες το βράδυ, αγωνιζόμενος έως την τελευταία στιγμή. Η απώλειά του είναι δυσβάσταχτη για όλους τους φίλους και συνεργάτες του.

Καθηγητής στο ΕΜΠ, ιδρυτικό μέλος της ΕΛΕΤΑΕΝ, Πρόεδρος της European Wind Energy Association EWEA, Πρόεδρος στο REN21, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ και -πάνω από όλα- ένας πρωτοπόρος επιστήμονας που αγάπησε και πρόσφερε στην αιολική ενέργεια και σε όλους εμάς.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Όπως έγραψε ο Γιάννης Τσιπουρίδης «Πριν λίγο ο θεός Αίολος πήρε κοντά του τον Αρθούρο μας. Τον σπουδαίο αυτόν άνθρωπο που έκανε τόσα για την Αιολική Ενέργεια και τις άλλες Ανανεώσιμες, όσα δεν κάναμε όλοι οι άλλοι μαζί. Και όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη και τον κόσμο. Άγγιξε με ένα μοναδικό τρόπο με την ευφυΐα και την παιδεία του  όσους είχαν την τύχη να βρεθούν κοντά του. Καλό ταξίδι με ούριο άνεμο, παντοτινέ Πρόεδρε της καρδιάς μας».

energypress.gr

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι