Καλοστημένο το θέατρο, μοναδική η παράσταση, τα ιερά τέρατα του θεάτρου φαντάζουν ερασιτέχνες μπροστά τους (Γράφει ο Νίκος Βουνοτρυπίδης, για την χθεσινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για το αιολικό στο Βέρμιο)

30 Ιουλίου 2024
10:35
Ξεκινάω με μια διευκρίνιση. Η Ομάδα μας λέγεται ΕΟΡΔΑΙΑ SOS και όχι ΒΕΡΜΙΟ SOS. Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία, με την Ομάδα SOS ΒΕΡΜΙΟ έχουμε άψογη συνεργασία, αλλά νομίζω ότι όταν απαντάς σε κάποιον, θα πρέπει να γνωρίζεις τουλάχιστον το όνομά του.
Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο (δείτε εδώ) συζητήθηκε η ΄΄αυτοψία΄΄που αποφάσισε το Συμβούλιο μετά την παρέμβασή μας σε αυτό.
Καλοστημένο το θέατρο, μοναδική η παράσταση, τα ιερά τέρατα του θεάτρου φαντάζουν ερασιτέχνες μπροστά τους..
Η όλη συζήτηση κράτησε 30 λεπτά, ειπώθηκαν πάρα πολλές ανακρίβειες αλλά και προσαρμοσμένες κατά το δοκούν ΄΄αλήθειες΄΄.
Είναι αδύνατον να σχολιαστούν όλα σε μια ανάρτηση, θα το κάνουμε σε συνέχειες, σαν σήριαλ ένα πράγμα..
Ειπώθηκαν λοιπόν τα εξής:
Δημήτριος Αλβανός
Αν. Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας
… ΄΄Και να διαπιστωθούν παραβάσεις δεν μπορούμε να σταματήσουμε ένα έργο το οποίο έχει ξεκινήσει με όλες τις νόμιμες διαδικασίες πριν από 5 χρόνια.
Το πολύ- πολύ να επιβληθούν κάποια πρόστιμα…
Αφού τα έργα είναι νόμιμα και οι εργασίες εκτελούνται, ποιο το νόημα να συζητάμε για προσφυγές…΄΄
Μια απάντηση σε αυτό την οφείλουμε.
Κύριε Αλβανέ, η Ομάδα μας ΕΟΡΔΑΙΑ SOS μέσα στην αίθουσα του Περ. Συμβουλίου κατήγγειλε την εταιρεία, ότι προχωρούσε στην διάνοιξη δρόμου χωρίς άδεια εγκατάστασης. Τι έκανε η Υπηρεσία σας για αυτό;
Και γιατί θα έπρεπε να το καταγγείλει η Ομάδα μας, εσείς σαν ελεγκτικός μηχανισμός, δεν θα έπρεπε να το ξέρετε;
Και αν το ξέρατε γιατί δεν προχωρήσατε άμεσα στην παύση εργασιών και την παραπομπή των παρανομούντων στο σκαμνί;
Ενημερωτικά, η εταιρεία παρουσίασε την άδεια εγκατάστασης 3 μήνες περίπου μετά την καταγγελία μας, ενώ είχαν διανοιχθεί ήδη 8 με 10 χιλιόμετρα δρόμου…
Κύριε Αλβανέ, εγώ προσωπικά στον χώρο της ΄΄αυτοψίας΄΄ κατήγγειλα μια κατάπτυστη ΄΄δωρεά΄΄ της Αιολικής Βερμίου ενός Daster 4*4 (μάλιστα στο αυτοκίνητο πάνω γράφει ΄΄ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ- ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΒΕΡΜΙΟΥ…) στο Δασαρχείο Ημαθίας και δύο κλιματιστικών στο Δασαρχείο Κοζάνης (εμείς είμαστε αρκετά πιο φθηνιάρηδες…).
Πόσο ΄΄αδέκαστη΄΄ μπορεί να είναι η κρίση μίας Υπηρεσίας απέναντι σε έναν ΄΄ευεργέτη΄΄;

Σύντομα θα ακολουθήσει η κριτική μας, το δικό μας ΄΄πόρισμα΄΄ για τις αποφάσεις του Περιφερειάρχη και τα ΄΄συμπεράσματα΄΄ του Προέδρου του Περ. Συμβουλίου

 

Ένα σχόλιο

  • η συγκεκριμένη περιφερεια , ή περιφερεια των μελετών.
    Άλλωστε περίμενε κανείς τίποτα διαφορετικό , τόσο χρόνια στην ΑΝΚΟ.
    Φουλ μελέτες , όσο για έργα στα λόγια ….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι