Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» ΑΠΑΙΤΕΙ από την κυβέρνηση να αποσύρει το «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ» σχέδιο νόμου που καταργεί το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης!

31 Ιουλίου 2024
13:54

Δυστυχώς  εν μέσω  θερινών διακοπών,  κάποιοι έχοντας άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους , προωθούν  σχέδιο νόμου για την κατάργηση του  συνταγματικά κατοχυρωμένου  θεσμού  των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Το  προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας και των Θυγατρικών της και λοιπές διατάξεις» του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, υπονομεύει   τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  και αφαιρεί την δυνατότητα που έχουν οι εργαζόμενοι  με την συλλογική διαπραγμάτευση,  να διασφαλίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα αξιοπρεπών συνθηκών και όρων εργασίας

Οι τέτοιου είδος  νομοθετικές ρυθμίσεις  δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της παραγωγικότητας, αλλά δημιουργούν συνθήκες υποβάθμισης της προστασίας των εργαζομένων, πλήττοντας ταυτόχρονα τη συνοχή και την εύρυθμη λειτουργία των ΔΕΚΟ.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κ. Υπουργέ έχουν ματώσει στην κυριολεξία  για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα στη συλλογική διαπραγμάτευση και δεν πρόκειται  να  ανεχθούμε, ούτε και θα αποδεχθούμε τις ρυθμίζεις που προετοιμάζονται να επιβάλλουν.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η ΕΝΩΣΗ  συμφωνεί απόλυτα  με την θέση της ΓΕΝΟΠ και απαιτεί τώρα την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του Νομοσχεδίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                               ΕΝΩΣΗΣ

2 σχόλια

  • Ένας παλιός ΔΕΗτζης μετά την απελευθέρωση των αμοιβών μπορεί να καθαρίζει και 70.000€/έτος (μικτά) όσα δηλαδή ένα στέλεχος μεγάλης επιχείρησης στην Ελλάδα.
    Και ερωτώ εγώ, με τόσα λεφτά δεν έχετε μάθει να διαβαζετε και να ερμηνεύεται ένα κείμενο; Από πού και ως που προκύπτουν όλα αυτά; Γιατί εγώ διάβασα όλο το σχέδιο νόμου και δεν είδα τίποτα τέτοιο. Επίσης επειδή κάνει αναφορά σε θυγατρικές από πού και ως που προκύπτει ότι αφορά εσάς όπου το υπερταμειο δεν διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.
    Σοβαρευτείτε….

  • Οχι ρε παδια αν και αυτό το σωματείο το πρόσχετε στην κυβέρνηση αντιπαρέρχεται με τέτοιους λόγους στην κυβερνητική πολιτική τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Θα τρομάξετε το μητσοτάκη !! Και άμα γίνει και το σωματείο των συνταξιούχων μαύρα τα μαντάτα για τον μητσοτάκη και την κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας !!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι