Η ανισορροπία της ισορροπίας (Γράφει η Ράνια Στυλιάδου)

3 Αυγούστου 2024
16:30

 

 

Πολύ ελαστικούς και ανεκτικούς δε μας θέλουν στο όνομα της συμπερίληψης;

Να ανεχόμαστε την ασχήμια και την αφιλτράριστη αισθητική του κάθε «καλλιτέχνη»

Να ανεχόμαστε τη χλεύη των Θείων.

Να ανεχόμαστε την έκθεση των παιδιών και την ενεργό συμμετοχή τους σε σύγχρονα Σόδομα και Γόμορα (θα ήθελα πολύ να μου πει κάποιος από πότε η συμμετοχή των ανηλίκων σε εκδηλώσεις pride έγινε δικαίωμα;

Να ανεχόμαστε τον κάθε είδους αυτοπροσδιορισμό που οδηγεί δίμετρους άνδρες στις γυναικείες τουαλέτες (και τούμπαλιν) όπου πηγαίνουν και νεαρά κορίτσια, απλά επειδή στον όνομα του ¨σεβασμού¨ προς την προτίμηση του καθενός, τη μία ημέρα μπορούν να είναι Barbie και την άλλη ο Ταρζάν.

Να υφιστάμεθα τον ξυλοδαρμό επειδή βάλθηκαν, εκτός των άλλων, να καταργήσουν και την βιολογία.

Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω τόση μεγάλη προσπάθεια να κατακτηθεί η αξιοπρέπεια μέσα από την αναξιοπρέπεια.

Πρώτη φορά βλέπω τόσο στρουθοκαμηλισμό και ανοχή για να μην θίξουμε καμία τρίχα από το στέρνο της Μις Υφήλιος.

Πρώτη φορά βλέπω να γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί η αποτυχία, για να καταστραφούν θεσμοί, για να αποδομηθεί  η οικογένεια, για να εξευτελιστούν ιδεώδη, ιδανικά και αξίες.

Κουράστηκα να μου ζητούν να σέβομαι άλλες αξίες και δικαιώματα την ώρα που οι δικές μου αξίες και τα δικαιώματα καταπατώνται με την άνεση που έχει δημιουργήσει η έννοια της συμπερίληψης, της woke κουλτούρας, της κουλτούρας «αυξημένης επαγρύπνησης» και ότι άλλο σκεφτεί κάποιος να μας πλασάρει.

Ίσως κάνω λάθος αλλά αισθάνομαι ότι αυτή η «αυξημένη επαγρύπνηση» περιέχει μεγάλη δόση αποχαύνωσης και τάσεως να επιβληθεί ο  λήθαργος σε πολλά πράγματα.

Άσε πια με τις ταμπέλες: ομοφοβία, , ιντερφοβία, τρανσφοβία, αμφιφοβία, θρησκευτικός φανατισμός και πάει λέγοντας.

Περισσότερο μας απασχολεί πλέον η κατάταξη που έχουμε στο Rainbow Map παρά το τι κάνουμε σε σχέση με την ανάπτυξη, την ανεργία, την ακρίβεια, την φορολογία, την παιδεία.

Δεν έχω πρόθεση να θίξω κανέναν άνθρωπο για τις επιλογές του.

Απλά, να καταλάβουμε όλοι ότι όσο διαφορετικός είσαι εσύ για εμένα, άλλο τόσο είμαι εγώ διαφορετική για εσένα.

Για εσένα όμως αυτό είναι δικαίωμα, ενώ εμένα μου κολλάει αυτόματα κάποια ταμπέλα και με τοποθετεί απέναντι.

Θα σε σέβομαι όταν με σέβεσαι, θα σε αποδεχθώ όταν με αποδεχθείς κι εσύ.

Στην ίδια κοινωνία ζούμε. Πάντα ζούσαμε στην ίδια κοινωνία.

Τις ισορροπίες να κρατήσουμε και το σπουδαιότερο: να μην γινόμαστε έρμαιο της κάθε ξενόφερτης μόδας. Δεν είμαστε ούτε Αμερική, ούτε Γαλλία, ούτε καν Ιταλία. Είμαστε Ελλάδα με ταυτότητα ιστορική, πολιτισμική, θρησκευτική που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, όπως κάνουν όλα τα υπόλοιπα κράτη.

 

 

15 σχόλια

  • Άλλος Παπαδημητρίου (“Μακρυγιάννης”) μας προέκυψε, γένους θηλυκού. Οι κοινωνίες εξελίσσονται, κυρία μου,δεν το αντιληφθηκατε; Και ποια Θεία, σάς βρίζουν; Προφανώς αναφέρεστε στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων,η οποία αν μη τι άλλο ήταν υψηλής αισθητικής και ευφυίας. Ο Παλιός Κόσμος, εσείς,καλά είναι να μαζεύετε τα μπουκαλάκια σας. Συντηρητισμό, Πουριτανισμό και ναφθαλίνη δε θέλουμε άλλο. Γκωσαμε.

  • Η πνευματική κατάπτωση του σημερινού ανθρώπου και η σύγχρονη τάση που επιδιώκει, με κάθε τρόπο και μέσο, την απομάκρυνση της Ελλάδος και της Ευρώπης από τις ιερές, ανθρωπιστικές και πολιτισμικές αξίες του Χριστιανισμού επιβεβαιώθηκε δυστυχώς με κάθε επισημότητα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. … Έκπληκτοι εκατομμύρια χριστιανοί από όλο τον κόσμο, παρακολουθήσαμε ερμηνευτές ντυμένους «καρναβάλια» να χλευάζουν και να διακωμωδούν τον Μυστικό Δείπνο του Κυρίου με τους μαθητές τους, την ιερότατη δηλαδή εκείνη στιγμή, όταν και τους παρέδωσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. … Η ασέβεια όμως του γεγονότος έχει βαθύτερες ρίζες. Ξεκινά από την απόλυτη υποδούλωση του ανθρώπου στα πάθη και την φιλαυτία του. Από τον απύθμενο βυθισμό του στην «ασχημοσύνη» (Ρωμ. 1, 27) και την «ακαθαρσία» (Ρωμ. 1, 24), που απομακρύνει τον άνθρωπο από την πηγή και την αιτία κάθε ωραιότητας, τον ίδιο τον Θεό. … Αντιθέτως, η συνεχής προσπάθεια αποϊεροποίησης ή και απανθρωπισμού του σύγχρονου πολιτισμού μας πηγάζει από τον ΑΚΡΑΤΟ δικαιωματισμό, που γίνεται πλέον ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ. …

  • “όσο διαφορετικός είσαι εσύ για εμένα, άλλο τόσο είμαι εγώ διαφορετική για εσένα.”
    Τα είπες όλα μέσα σε 10 λέξεις….επιτέλους ποτέ θα καταλάβουμε πως πρέπει και οι άλλοι να μας σέβονται…όχι μόνο εμείς τους “διαφορετικούς”….έχουμε φτάσει στο σημείο να φοβόμαστε να λέμε τα αυτονόητα, όταν οι άλλοι μπορούν να λένε ότι θέλουν!

    • Προς αντιλέγοντα Ή περί «σκοτισμένου μυαλού»
      Η τέχνη μπορεί να είναι ελεύθερη, αλλά η πρόστυχη ασέβεια δεν είναι τέχνη
      Υ.Γ. κ. Ράνια Στυλιάδου σας συγχαίρω , καταπέλτης ! ο εκκλησιομάχος θολοκουλτουριάρης κατάλαβε ότι θα ήθελες να ζεις στο Ιράν. Εσαλεύθη ως ο μεθύων !!

      • “Θολοκουλτουριαρης”, “Νεοταξιτης” κλπ, τα μάθατε καλά και τα αναμασατε σαν καραμελα- ταμπέλα με την πρώτη ευκαιρία θρησκόληπτοι που πάτε τις κοινωνίες στα σκοτάδια σας. Σας ξερασε η κοινωνία της Πληροφόρησης,που σας ξεγύμνωσε για τη σεμνοτυφια και το φαίνεσθαι. Όχι ,δεν θα πάρουμε άλλο από σας κυρία Στυλιανιδου,πώς σας λένε, κύριε Παπαδημητρίου -“Μακρυγιάννη” ,και άλλοι παλαιο-ταξιτες.

    • ΑΔΕΛΦΕ, ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΝΕΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΤΩΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ .

      ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΟΥ;

      ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ!!!….ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ….ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!

      ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΗΘΩΝ, ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΗ ΒΙΟΥ.

      ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ….ΕΓΙΝΕΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

      ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!
      ΘΑ ΖΕΙΣ ΣΕ ΤΡΕΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΗΔΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ!

      ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;
      .
      …ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΔΕΛΦΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ!

      …Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!

      • O γνωστός …βαλσαμωμένος άπιστος όταν μιλά για τα ιερά και τα όσια της φυλής μας και τον ιερό κλήρο, eκθέτει παιδαριωδώς στο διαδίκτυο τα υποπροϊόντα του.
        Κατάντημα !! Παρωδία ανθρώπου !

  • Δεν ανεχόμαστε.. εμείς, (εσείς) δηλ. ποιοι: Αυτοί που δεν ανέχεστε επειδή τυχαίνει να είστε ποιο πολλοί από τους άλλους σε κάποιο τομέα και κρύβεστε στην αριθμητική σας υπεροχή.

    Θα υπάρξει όμως κάποιο άλλο θέμα που εσείς θα είστε λιγότεροι από άλλους που δεν σας ανέχονται. Για να δούμε τότε που θα πάτε να κρυφτείτε.

  • ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. ΤΡΑΝΣ, ΓΚΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΩΠΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΑΧΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ Ν’ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΚΘΕΣΗΣ.ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕ ΡΕΥΣΤΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, ΕΝΑ PRIDE ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ;

  • ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. ΤΡΑΝΣ, ΓΚΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΩΠΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΑΧΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ Ν’ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΚΘΕΣΗΣ.ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕ ΡΕΥΣΤΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, ΕΝΑ PRIDE ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι