Βασίλης Παπαποστόλου για δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας: “Εντελώς λανθασμένη και ατεκμηρίωτη πληροφόρηση “διά του τύπου” και αφορά δύο εξαιρετικές υπαλλήλους μας του “Βοήθεια στο Σπίτι” που απλά έπραξαν το καθήκον τους”

12 Αυγούστου 2024
20:19
Δε θα μπω σε μια ατέρμονη διαδικασία ερωτοαπαντήσεων. Θα τονίσω μόνο ελάχιστα πράγματα.
1. Είμαι τρομερά τυχερός και υπερήφανος, που έχω την τιμή να προΐσταμαι στην πλέον “ευαίσθητη” και ανθρωποκεντρική Αντιδημαρχία του Δήμου Κοζάνης. Μια Διεύθυνση που περιλαμβάνει οτιδήποτε έχει σχέση με τον “παράγοντα άνθρωπο”. Από τα βρέφη στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τους απόρους του συσσιτίου, τους ηλικιωμένους του ΚΗΦΗ και των ΚΑΠΗ, την καθαριότητα (για τα παιδιά) των σχολείων όλων των βαθμίδων, το κομμάτι της προληπτικής φροντίδας της υγείας των δημοτών, το Κέντρο Κοινότητας, μέχρι το κορυφαίο project βοηθείας προς τον “αδύναμο” (σωματικά, υλικά και ψυχικά) πολίτη, το Πρόγραμμα ΒΟΉΘΕΙΑ στο ΣΠΊΤΙ.
Με υπαλλήλους που δεν κάθονται απλά σε μία καρέκλα αλλά ζουν μέσα και μαζί με τα προβλήματα των δημοτών που ζητούν τη στήριξη μας.
2. Ούτε έκανα ποτέ δημόσιες σχέσεις “κρεμώντας” τους συνεργάτες μου, ούτε θα κάνω ποτέ τον ήρωα όταν αυτοί “ξεχωρίζουν” με το έργο τους. Ούτε φυσικά θα επέτρεπα ποτέ κάτι που θα αντιβαίνει τον κανονισμό της υπηρεσίας. Εξάλλου είμαι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την οποιαδήποτε δυσλειτουργία μας.
Ο αποκλειστικά υπεύθυνος.
3. Μπορώ και είμαι υποχρεωμένος να δέχομαι οποιαδήποτε κριτική για το έργο μου ή για “το μη έργο μου”, την ικανότητα ή την ανικανότητα μου. Είτε αυτή προέρχεται από πολίτες είτε από δημοσιογράφους, είτε από τον προϊστάμενο μου, το Δήμαρχο της πόλης. Αυτό θα ήταν και το λογικό.
4. Ούτε ανακοινώσεις που αφορούν το Δήμο “βγάζω” διότι δεν έχω αναγορευτεί σε Γραφείο τύπου, ούτε υποκαθιστώ άλλους. Για οποιαδήποτε ανακοίνωση είμαι ενήμερος και “συνυπογράφω” μαζί με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους διότι πιστεύω 100% πως με εκφράζουν. Όπως ακριβώς στη σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του Δήμου, που αναδεικνύει περίτρανα την εντελώς λανθασμένη και ατεκμηρίωτη πληροφόρηση “διά του τύπου” και αφορά δύο εξαιρετικές υπαλλήλους μας του “Βοήθεια στο Σπίτι” που απλά έπραξαν το καθήκον τους και βρέθηκαν”κατηγορούμενες” άνευ λόγου και προφανούς αιτίας.
Υ.γ: Για το λειτούργημα που επιτελούν “τα παιδιά του Βοήθεια στο Σπίτι” δε νομίζω ότι υπάρχει καμία άλλη λέξη που να την αντικατοπτρίζει παρά μόνο το ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, θα κριθούμε από τους πολίτες. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Υ.γ2: Προς απλή πληροφόρηση των παροικούντων την Ιερουσαλήμ και για να μη “κουραζόμαστε”, ενημερώνω πως ούτε είχα, ούτε έχω, ούτε θα έχω ποτέ άδεια για “κατ’ εξαίρεση οδήγηση” αυτοκινήτων του Δήμου.
Κάτι φυσικά που είναι 100% λογικό και νομιμότατο και που προφανώς εξυπηρετεί την εύρυθμη λειτουργία των μετακινήσεων των στελεχών του Δήμου για την πιο γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών που έχουν αναλάβει. Όπως γίνεται σε όλους τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα.
Απλά εγώ είμαι λίγο “ιδιόρρυθμος” και δε θέλω αυτή την άδεια, ίσως και για να χάσω τα (αρκετά) περιττά κιλά μου περπατώντας…
Αυτά και κάπου εδώ…σιωπώ και πάλι.

kozan.gr: Για παραπλανητικό δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας περί μη ορθής χρήσης υπηρεσιακού οχήματος κάνει λόγο η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη – Αυθαίρετες αναφορές στο δημοσίευμα συκοφαντούν και σπιλώνουν τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι»

17 σχόλια

  • Προστατεύει και αναδεικνυει όλους τους υπαλλήλους του τομέα του δείχνοντας το έργο τους. Πολύ σωστά και μπράβο του. Έτσι κάνουν αυτοί που είναι μπροστά. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον κύριο.

  • Εκτός από τις λογικές απόψεις του την ελληνική γλώσσα τη χειρίζεται εξαιρετικά ο αντιδήμαρχος. Πάντως για το Βοήθεια στο σπίτι έχει απόλυτο δίκιο. Είναι το κάτι άλλο σε προσφορά στον κόσμο. Πάει καλά η αντιδημαρχεία αυτή. Θα δούμε όμως. Νωρίς ακόμα

  • Εξαιρετικός τύπος. Όταν μιλάς μαζί του καταλαβαίνεις ότι δε σου λέει ποτέ ψέματα. Χωρίς αυτόν ακόμα θα περίμενα την νόμιμη οικονομική βοήθεια που δικαιούνταν η γυναίκα μου. Προστατέψτε τον. ΔελΕΝανήκει στο παλιό.

  • ΔΟΎΛΕΥΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗ ΩΣ ΚΑΘΑΡΊΣΤΡΙΑ ΟΤΣΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΜΑΣ ΈΦΕΡΝΕ ΚΑΦΈ ΚΑΙ ΚΑΘΆΡΙΖΕ ΜΌΝΟΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΟΎ. ΕΟΑΘΑ ΣΟΚ. ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ ΧΙΟΎΜΟΡ ΚΑΙ ΜΑΣ ΈΔΙΝΕ ΤΌΣΗ ΣΗΜΑΣΊΑ ΟΛΟΥς. ΤΟΔΙΥς ΜΉΝΕΣ. ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΆΨΩ.

    • Όλοι θυμόμαστε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της διοίκησης του κυρίου Παπαποστόλου. Η Τριανδρία που κατέστρεψε τον δήμο Κοζάνης έβαζε τον οποιοδήποτε οπουδήποτε. Τώρα σε ότι αφορά το ότι καθάριζε το γραφείο του αυτό κυρία μου αποτελεί αδυναμία άσκησης διοίκησης.

  • Η χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Ο κύριος Αντιδήμαρχος ως πτυχιούχος νομικής πανεπιστημίου της Ιταλίας σίγουρα τη γνωρίζει. Το αυτοκίνητο διατίθεται για τις υπηρεσιακές ανάγκες και όχι για να πηγαινοέρχεται ο εκάστοτε αντιδήμαρχος από το χωριό του στην Κοζάνη.
    Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν.
    Το ατυχές δημοσίευμα δεν αλλάζει την επικρατούσα άποψη περί της καταχρηστικές χρήσης αυτοκινήτων και καυσίμων.
    Τέλος αυτό που ισχύει είναι τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα να σταθμεύουν στο αμαξοστάσιο του δήμου και από εκεί να παραλαμβάνονται προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για υπηρεσιακούς σκοπούς

    • θα δεχτουμε οτι ειναι ατυχες συμβαν αν βγει ο συντακτης να ζητησει δημοσια συγνωμη. αν δεν ζητησει συγνωμη προφανως εμμενει στην αποψη του αρα δεν ειναι ατυχες. ετσι κυριε πονηρουλη που θες να μας πει οτι δνε εγινε και τιποτα και οτι θες να γενικευσεις την συζητηση. εδω για το συγκεκριμενο πες μας και ασε τις θεωριες. πονηρε ε πονηρε

      • Συμφωνώ ότι πρέπει να λυθεί η παρεξήγηση. Υπάρχουν όμως και άλλα περιστατικά σπατάλης χρημάτων των δημοτών.

  • Αφου ειναι ετσι οπως γραφει ο Αντιδημαρχος και ο Δημος Κοζανης τοτε κριμα που σπιλώθηκαν ανθρωποι που απλα εκαναν την δουλεια τους. ενταξει να εχεις εμπαθεια αλλα δεν μπορεις να προσβαλεις ανθρωπους κριμα πραγματικα

  • Βρε παιδιά. Το Βοήθεια στο σπίτι δεν πήγε για να πάρει ουίσκι από το sm. Πάνες ακράτειας πήρε για υπερήλικη σε χωριό. Γιατί το συνεχίζουμε. ; Δεν είνσι το ίδιο με άλλες καταχρηστικές περιπτώσεις. Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Πάντως ο κύριος πιο πάνω έχει λίγο άδικο. Ο αντιδήμαρχος με πολύ μεστό λόγο ανέλυσε σε λίγες γραμμές πόσο σημαντική είναι αυτή η Αντιδημαρχεία και τι διαχείριση θέλει. Νομίζω πάντως αν και είναι νωρίς ότι μια χαρά τα καταφέρνει ο κύριος Παπαποστόλου. Αυτό βλέπω αυτο γράφω

  • Και λέω εγώ τώρα φαντάζεσαι να πάρει ο συντάκτης κανένα βίντεο από το σούπερ μάρκετ και να αποδειχθεί το αντίθετο λέμε τώρα.

  • Βασίλη,καλύτερα να σιωπάς,σου πάει περισσότερο η σιωπή,ταιριάζει με το έργο σου.
    Έξυπνα βγάζεις την ουρά σου από έξω ηρωικά σε αυτό το χάλι όλων αντιδημαρχαίων με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα.
    Όμως στο τέλος θα σε εκθέσει η υπηρεσία σου,όσο και να την καλύπτεις

  • Δυστυχώς δεν υπάρχει ταύτιση,ούτε συμπόρευση των απόψεων του με το δελτίο τύπου του Δήμου
    Μια απλή ανάγνωση το αποδεικνύει
    Υπάρχει όμως και μια άλλη τοποθέτηση για το συμβάν το οποίο αμφότεροι θέλουν να αγνουουν
    Και δεν μας λέει το βασικό εγινε η δεν εγινε και ποιος είναι ο λόγος που εγινε αν έγινε
    Η ανάληψη ευθυνών όμως προϋποθέτει και θάρρος γνώμης η οποία αφορά το περιστατικό
    Η σιωπή πάντα δεν είναι χρυσός γιατί και οι ορίζοντες κρινονται

    • Έγινε απλά το νόμιμο και το ηθικό μαζί. Όλα ήταν νομιμότατα και εντός του κανονισμού του Βοήθεια στο Σπίτι. Σας το αναφέρω ως εργαζόμενη στο πρόγραμμα. Εκατοντάδες φορές αγοράζουμε πράγματα πού μας ζητούν ηλικιωμένοι και ασθενείς, πληρώνουμε λογαριασμούς, τους μεταφέρουμε σε γιατρό. Αντί όμως για αναγνώριση βρήκαμε και το μπελά μας. Άδικο. Πολύ άδικο.

  • Κάτσε να γράψω και εγω κανα καλό λόγω για να μην κόπο στον επανέλεγχο αν προωθηθεί το μήνυμα στον δήμαρχο για έγκριση.
    Μπράβο παράδειγμα προς μίμηση Μπράβο
    Μπράβο

  • Δυστυχώς με το δημοσίευμα αυτό αποδεικνύεται πόση άγνοια έχει ο κόσμος της Κοζάνης για τις δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που παρέχει ο Δήμος και γι’ αυτό έχει ευθύνη ο ίδιος ο Δήμος Κοζάνης που δεν ενημερώνει τους πολίτες για τις υπηρεσίες που παρέχει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι