Σχόλιο αναγνώστη στο Kozan.gr: Δυτική Μακεδονία. Έμεινε στο να περιμένει(;) τη Δίκαιη Μετάβαση;

19 Αυγούστου 2024
07:17
Mε αφορμή άρθρο στο capital.gr που τιτλοφορείται “Οι υποδομές που “τρέχουν” το προσεχές διάστημα στην Ελλάδα”, αναρωτιέμαι:
Δυτική Μακεδονία. Έμεινε στο να περιμένει(;) τη Δίκαιη Μετάβαση;
Ενεργειακή Αναβάθμιση Περιφέρειας (όχι στο μεταβατικό φ.α.) … πότε;
Τρένο Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα…
Περιφερειακές οδοί πόλεων…
Κοζάνη – Λάρισα;
ΡΥΜΝΙΟ προς Ε-64, ΚΌΜΒΟΣ ΑΓΙΟΦΥΛΛΟΥ;
Σχέδια Ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής των Ταμιευτήρων Πολυφύτου και Ιλαρίωνα με τους ορεινούς όγκους που τις περικλείουν. ΝΑ ΜΠΕΙ, ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΕΙΔΙΚΟ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Θέρμανση κυρίως και ψύξη).
 
Πόσα MW θα εγκατασταθούν στην περιοχή και πόσες GWh θα παράγονται ανά έτος;
ΟΙ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΗΤΑΝ 4.064 MW και 660 MW (ετήσια παραγωγή 4.300 GWh) η μονάδα 5, ΝΕΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ.
Η περιοχή να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (2021. 100.929 νοικοκυριά, 254.595 κάτοικοι, μέση κατανάλωση η.ε. 378,47 GWh, ούτε το 10% της μονάδας 5) ΚΑΙ Ανταποδοτικό τέλος στις ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Φ/Β, ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΜΙΚΡΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ… ή δυνατόν κάτοικοι και δημόσιες υπηρεσίες να μην πληρώνουν Η.Ε. ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΣΟΥ (πχ μέσος όρος νοικοκυριών ή και μ2 υπηρεσιών).

10 σχόλια

  • Η ΝΔ τελείωσε τη. Δυτική Μακεδονία..και όσοι. την ψηφίσατε..είστε συνενοχή. Μόνο μπλε άλογα..!!! Οι 16 εμβληματικές επενδύσεις…. ψέματα… χάθηκαν στον δρόμο..!!
    Δεν χρειάζονται όλα αυτά που ορθά αναφέρετε… διότι ο προορισμός του τόπου είναι μόνο η απέραντη εκμετάλλευση της φύσης με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας…σύντομα θα είναι ακατάλληλος για κατοίκηση.. οπότε δεν θα απαιτούνται και υποδομές.

  • ΠΟΙΑ ΔΊΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ !!! ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΚΆΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΤΣΗΔΕΣ. Η ΔΥΤΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΈΧΕΙ ΠΕΘΆΝΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ…

  • Αναμένεται μέλλον λαμπρό…σύντομα δίπλα στη. Έρημο των Φωτοβολταϊκών και των Ανεμογεννητριών…θα υπάρχει και ειδικό τουριστικό ανταγωνιστικό πρόγραμμα για Αφρικανούς πολίτες..να έρθουν να απολαύσουν τον κοζανιτικο Καύσωνα των 42 βαθμών..με εκδρομές σε καμήλες….και βουτιά στην λίμνη Πολυφύτου.

  • 5 χρόνια απολιγνιτοποίησης και είμαστε ακόμη στο απόλυτο μηδέν. Οι νέοι μας έχουν φύγει για άλλες περιοχές της χώρας ή στο εξωτερικό, και είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν ξαναγυρίσουν. Οι υποσχέσεις έμειναν ακόμη ως υποσχέσεις. Αποτελέσματα μηδέν

    Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης έρχονται στην περιοχή να μας πουν τι ωραία που τα κάνουν, και εμείς τους χειροκροτούμε. Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή βροντερά απούσα

  • Δυστυχώς η περιοχή έχει πολύ χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα, δεν έχει την κρίσιμη μάζα για να ακούγεται η φωνή της….
    Η Αθήνα με το ζόρι ακούει μία στο τόσο την Θεσσαλονίκη, με την Κοζάνη και τα πέριξ δεν θα ασχοληθεί ποτέ γιατί απλά δεν την νοιάζει.
    Η περιοχή είχε το κλειδί 5-6 δεκαετίες με την ρευματοδότηση της χώρας αλλά δεν έκανε τίποτα. Ή μάλλον έκανε ….κομποδεμα για αρκετούς και σπίτια στην Θεσσαλονίκη και σε παραλίες.
    Είναι αργά για δάκρυα

  • Τα χρήματα τα έχει Διαχειριστική Αρχή Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης . Αυτή θα αποφασίσει σε ποιες τσέπες θα πάνε . Και συνήθως δεν φτάνουν στον τόπο οπότε μην αγχωνεστε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι