Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την καλύτερη λειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου 

20 Αυγούστου 2024
14:13

Η επίλυση των ζητημάτων που θα βελτιώσουν τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Ιωάννη Κετικίδη και των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Κοζάνης Κωνσταντίνου Βύζα, Υγείας Τάσου Φούντογλου και Οικονομικών Λύσσανδρου Μεταξά.

Συγκεκριμένα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την εξεύρεση των απαιτούμενων κονδυλίων που αφορούν στα οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση νέων Ιατρών αλλά και την παραμονή των υπηρετούντων, για τη στελέχωση των κλινικών του Νοσοκομείου, καθώς και την ενίσχυσή του σε προσωπικό ειδικοτήτων ΜΕΘ.

Συζητήθηκαν ακόμη οι ανάγκες για το ελικοδρόμιο του Μποδοσάκειου, οι μετακινήσεις του προσωπικού και η αναβάθμιση του Ιατροτεχνολογικού και Ακτινοθεραπευτικού εξοπλισμού.

«Είμαστε αρωγοί στην βελτίωση των υποδομών των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και της αναβάθμισης της παροχής υπηρεσιών υγείας προς όφελος των πολιτών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης.

13 σχόλια

  • αφου στην συσκεψη συμμετειχε ο βυζας ολα θα επιλυθουν μην στανεχωριεστε,θα παμε απ το κακο στο χειροτερο,ετσι ειναι αμανατιδη οι λαθος επιλογες πληρωνονται

  • Καλό θα ήταν να δίνονταν στη δημοσιότητα και οι πληρότητες των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.

    Το να προσπαθήσεις να ενισχύσεις ένα νοσοκομείο με χαμηλές πληρότητες σε όλες τις κλινικές με εξαίρεση ένα -δύο απο αυτές που παρουσιάζουν κάποια αξιοσημείωτη κίνηση είναι σπατάλη πόρων.

    Πέρα απο το Νοσοκομείο Κοζάνης που παρουσιάζει μεγάλη προσέλευση ασθενών τα υπόλοιπα της Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να λειτουργούν επικουρικά και συμπληρωματικά το ένα με το άλλο.

    Και τα + 1000 να δοθούν σε Ιατρούς κανείς αξιόλογος Ιατρός δεν θα προσέλθει στα τμήματα που υπολειτουργούν όταν υπάρχουν ντόπιοι επικεφαλής που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στους ασθενείς.

    • Επίσης μπορούν να κλείσουν όλα τα σχολεία και τα μαγαζιά των άλλων πόλεων και να έρχονται στην “φιλόξενη” κοζανη για να μην δίνουν παραδες σε άλλους πλην των κοζανιτων

    • Ποιος εισαι εσυ που κρινεις οτι δεν υπαρχουν αξιολογοι γιατροι στη Δ.Μακεδονια;Μηπως κανεις προπαγανδα για ιδιον οφελος;Παρε και ενα βραβειο.Ντου αρα λυκους κακος.

  • Δεν ξεχνάμε τις πληρωμένες μελέτες που έκανε η Περιφέρεια μαζί με τον Δήμο Κοζάνης προκειμένου να υποβαθμιστεί το Μποδοσάκειο.

  • Μόνο αν γινόταν ξεχωριστός Νομός Πτολεμαΐδας θα μπορούσε να έχει τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις η Πτολεμαΐδα και να παίρνει αυτά που της ανήκουν.
    Θα είχε δικούς της βουλευτές που θα ενδιαφερόταν για το νομό τους.
    Σήμερα χρηματοδοτείται συνεχώς η Κοζάνη εις βάρος της Πτολεμαΐδας.

    • Η Πτολεμαΐδα – όπως και η Κοζάνη – έχουν “τελειώσει” ως πόλεις με την απολιγνιτοποίηση. Δυστυχώς, οι διοικούντες δεν κάνουν το παραμικρό για να προστατεύσουν τις περιοχές μας που ψυχορραγούν. Οι βουλευτές ούτε καν υπάρχουν.
      Υ.Γ. Όσο εμείς μαλώνουμε για Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, οι πολίτες μετακομίζουν κι οι επιστήμονες μεταναστεύουν. Καληνύχτα μας!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι