Δημοτική Κίνηση Κοζάνη – Τόπος να Ζεις: Σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει!

20 Αυγούστου 2024
23:20
Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Κώστας Κουρού, αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών αφού τοποθετήθηκε δημόσια κατά της πρότασης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου για θέματα που αφορούν την Οικονομική υπηρεσία και ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού χωρίς να τοποθετηθεί καν, δήλωσαν ότι υπερψηφίζουν με βαριά καρδιά το θέμα, θέλοντας όπως είπαν, να στηρίξουν τον Δήμαρχο (σχετικό video).
Φυσικά η στάση τους μόνο ως υποκριτική μπορεί να εκληφθεί αφού ειδικά στην αυτοδιοίκηση ο κάθε σύμβουλος οφείλει και πρέπει να ψηφίζει κατά συνείδηση. Στο δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει η έννοια της δεδηλωμένης όπως στο κοινοβούλιο, δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να καταψηφιστεί ο Δήμαρχος ως πρόσωπο, επομένως δηλώσεις στήριξης του Δημάρχου είναι περιττές και γίνονται μόνο και μόνο για το θεαθήναι.
Η επίκληση της «βαριάς καρδιάς» υποδηλώνει ¨εξαναγκασμό¨ και είναι απλά ένας πολιτικάντικος τρόπος για να αποφύγουν την κριτική όσων μέχρι χθες τους έταζαν λαγούς με πετραχήλια ενώ στην πράξη κάνουν ότι τους συμφέρει πολιτικά.
Εν κατακλείδι για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η φράση ότι «σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει»!

5 σχόλια

  • Κουρού….Ιωαννίδης…Αλιφέρης …Παπαποστόλου Κοκκαλιάρης…ο έμπειρος(20 ετιας) Δημοτικός υπαλληλος ΤΕ /ΔΕ/ΥΕ είναι μακράν έμπροσθεν του υπαλληλίσκου ΠΕ με ετήσια εργασία/προϋπηρεσία !!
    Πλήρης εξαθλίωση ,απαξίωση και ισοπέδωση των σπουδών και προσόντων…
    Άραγε ο Δημαρχεύων τι διαπιστευτήρια γνώσεων και “Διδακτορικών”σπουδών …διαθέτει;

    • Η οδηγία του υπουργείου είναι σαφής, πρέπει να τηρείται το προβάδισμα των κατηγοριών, πρώτα ΠΕ και μετά ΤΕ και ΔΕ. Δεν μπορεί ΠΕ με μεταπτυχιακό και 20ετή προϋπηρεσία να είναι πίσω από υπάλληλο με ΤΕΙ και 22 έτη υπηρεσία, δηλαδή πόσα παραπάνω έμαθε σε αυτά τα 2 χρόνια παραπάνω προϋπηρεσίας; Το μεταπτυχιακό, οι ξένες γλώσσες, που είναι; Καλά για ΔΕ δεν πρέπει καν να το συζητάμε.

  • Κακός υπάρχει διαχωρισμός ΠΕ και ΤΕ. Τα ΤΕΙ έχουν πλέον καταργηθεί. Όλοι είναι ΠΕ τόσο τα κολέγια όσο και οι απόφοιτοι των παλαιών ΤΕΙ. Ο κόσμος προχωράει σύντροφοι. Δηλαδή ένας μηχανικός από το πανεπιστήμιο Αιγαίου με βάση εισαγωγής 7000 μόρια είναι καλύτερος από έναν απόφοιτο των ΤΕΙ με βάση εισαγωγής 15000 μόρια; Όλοι πλέον πρέπει να αξιολογούνται και οι καλύτεροι να αναλαμβάνουν. Έτσι θα αλλάξει το Δημόσιο, τέλος με το lobbing .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι