kozan.gr: Φιάσκο χαρακτήρισε το θέμα της κατασκευής νέων κοιμητηρίων στην Κοινότητα Κλείτου η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Παπαδοπούλου – “Ξεκινάμε από μηδενική βάση” σημείωσε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας τα σημερινά δεδομένα (Βίντεο)

21 Αυγούστου 2024
22:11

Μετά από ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης Ε. Κουιμτζίδου, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ε. Παπαδοπούλου, αποκάλυψε πως η θέση η οποία είχε τελικά επιλεγεί για την κατασκευή κοιμητηρίων του νέου οικισμού Κλείτου, μετά από ενημερωτικό έγγραφο στις 23/7/2024  της ΑΝΚΟ, η οποία ανέλαβε την εκπόνηση διαφόρων μελετών & τεχνικών εκθέσεων για το συγκεκριμένο θέμα, κρίθηκε ακατάλληλη μετά από αναθεώρηση του ΣΔΛΑΠ (Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής) και πως είναι σχεδόν απίθανο να λάβει έγκριση αφού δημιουργούνται διάφορα ζητήματα για τον καρστικό υδροφορέα. Ακολουθήστε αναλυτικά τι είπε:

 

9 σχόλια

  • Για ακόμη μια φορά είστε ανίκανοι. Το 2005 ξεκίνησε η μετεγκατάσταση η πρώτες άδειες σπιτιών βγήκαν το 2006 . Τα νεκροταφεία του αργίλου και του Πρωτοχώρι θα κλείσουν δηλαδή με τα λεγόμενα σας. Όταν ήρθε ο δήμαρχος στο χωριό πριν τις εκλογές είπε ανεπίτρεπτο να μην υπάρχουν νεκροταφεία και τώρα τι μόνο παχιά λόγια μια φορά την πατάει ο βλάχος δημαρχουκο, για ακόμη μία φορά μας κοροϊδεύετε το ίδιο με τούς άλλους είστε και εσείς σας πιστέψαμε και σάς στηρίξαμε αλλά είστε ανίκανοι να υλοποιήσετε το παραμικρό. Ξέρετε τι είναι να θάβεται τούς ανθρώπους σάς μακριά. Ξεριζωμένο χωριό. Δείξτε λίγο έλεος φτάνει έχουμε κουραστεί. Στο έλεος του Θεού όλα τα χωριά. Φτου σάς.

    • Καλά εσύ σε άλλον πλανήτη ζεις; κατάλαβες τι έγινε; εδώ σου λένε 18 Χρόνια πάνε χαμένα και εσύ κατηγορείς τον νυν Δήμαρχο; Άλλους πρέπει να κατηγορήσεις.

      • Γι’αυτό και αλλάξαμε και πρόεδρο και δήμαρχο. Τούς ψήφισα γιατί τούς πίστεψα.Αλλα. Τόν κατηγορώ για τα λόγια που έλεγε μέσα στο καφενείο στο χωριό. Ξυπνήστε και αυτοί μας δουλεύουν αν δεν το καταλάβατε. Ακόμα στα χαμένα είναι έφυγε σχεδόν η χρόνια και αυτοί ακόμα τίποτα φώς πουθενά. Όλα τα έργα προχωράνε είναι από την προηγούμενη αρχή αυτοί ακόμα μια μελέτη δεν έχουν κάνει για τίποτα. Άσε το ξέρω καλά αυτό η δουλειά μου είναι. Κάτι ξέρουμε και εμείς.

  • Μπραβο Ελπιδα. Του Κλειτους και του κλειτους. Ποιου Κλειτους μωρε. του Κλειτου λεμε. τα ακουσαμε και το ξανακουσαμε να το λες. ημαρτον

  • Με την εμμονή κάποιον ανθρώπων πληρώνουν οι κάτοικοι το να μην έχουν κοιμητήρια. Μαυτα που άκουσα αν πήγαιναν το 2016 στα Λευκάδια που πρότεινε ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ θα υπήρχαν τα κοιμητήρια τώρα αλλά λυπάμαι γιατί οι κάτοικοι δρν φταίνε σε κάτι αν κάποιος είχε εμμονή να κάνει σε άλλη τοποθεσία τα κοιμητήρια ενώ οι υπηρεσίες το είχαν αποκλείσει. Κρίμα και πάλι κρίμα στο χωριό μας

  • Ειδικός είμαι και απαντώ σε μιά ερώτηση της προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, ” ο καρστικός υδροφορέας δεν υπήρχε πριν τη μελέτη του ΙΓΜΕ” ? Στη μελέτη του ΙΓΜΕ γίνεται μεγάλη ανάλυση για τον καρστικό αυτόν υδροφορέα, καθώς και για την προστασία του. Ο οικισμός υπέρκειται ακριβώς του καρστικού αυτού υδροφορέα που σημαίνει ρύπανσή του γιατί ότι απορίπτεται στην επιφάνειά του κατεισδύει αμέσως στον υδροφορέα και στις πηγές του. Θα ρυπανθεί επομένως, αλλά δεν πρέπει να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο. Στη μελέτη του ΙΓΜΕ γίνεται εκτενή αναφορά για τον υδροφόρο αυτόν και στις ζώνες προστασίας Ι , ΙΙ, και τρίτη, ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο. Τα πετρώματα στο νεκροταφείο είναι μολασσικά ιζήματα και έχουν ερευνηθεί τόσο στο νομό Κοζάνης στα Γρεβενά και άλλες περιοχές. Η περατότητά τους είναι μηδενική δηλαδή είναι υδατοστεγή πετρώματα. Δεν πρόκειται να περάσουν στον υδροφόρο και δεν υπάρχει στην περιοχή του νεκροταφείου. Για το ΣΔΛΑΠ και για την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, επειδή δεν κάνει υδρογεωλογικές έρευνες χρησιμοποίησε τις μελέτες του ΙΓΜΕ (Στάμος Αλκιβιάδης) όπως αναφέρθηκε σε μια παρουσίαση στην Κοζάνη. Στοιχεία του ΙΓΜΕ (7 τόμοι) χρησιμοποίησε για τη μελέτη του. Απορώ επίσης για το υπηρεσιακό της ΑΝΚΟ και για τα νέα στοιχεία της ΣΔΛΑΠ όπου αναφέρθηκε κομίζοντας γλαύκας εις Αθήνας ? Στη μελέτη του ΙΓΜΕ προυπήρχαν τα στοιχεία και δεν ήταν νέα !!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι