kozan.gr: Τις λεπτομέρειες για την Ίδρυση και Λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Επενδύσεων και Εξωστρέφειας, από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, όπως είχε αποκαλύψει το kozan.gr, παρουσιάστηκαν σήμερα Πέμπτη 22/8 στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου (Βίντεο με το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης στα γραφεία της ΑΝΚΟ όπου και θα είναι η έδρα του “Κέντρου”)

22 Αυγούστου 2024
11:09

Συνέντευξη στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη 22 Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΑΝΚΟ -Αναπτυξιακός Οργανισμός Γιώργος Αμανατίδης γνωστοποιώντας τη σύσταση και λειτουργία του ΚΥΕΕΕ -Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Επενδύσεων και Εξωστρέφειας.

Η δομή αυτή που θα λειτουργεί στην ΑΝΚΟ θέτει σε εφαρμογή τη δέσμευση του Γιώργου Αμανατίδη να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα έμπρακτα και με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει ο τόπος ώστε να λειτουργήσει ως όχημα μετασχηματισμού του φθίνοντος παραγωγικού  μοντέλου της Περιφέρειας, με έμφαση στην προσέλκυση και διευκόλυνση υλοποίησης επενδύσεων.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τόσο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης όσο και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ Τάσος Σιδηρόπουλος αναφέρθηκαν στις ανάγκες που οδήγησαν στη δημιουργία του ΚΥΕΕΕ, στις πραγματικές δυσκολίες που προκύπτουν καθημερινά για την προσέλκυση και υλοποίηση επενδύσεων, εξαιτίας και του δαιδαλώδους θεσμικού και αδειοδοτικού πλαισίου.

Ο Γιώργος Αμανατίδης αναφέρθηκε εμφατικά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των προϋποθέσεων ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας σε διοικητικό, χρηματοδοτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο καθώς και στην επιλογή της Περιφέρειας να συμβάλλουν στο δύσκολο αυτό έργο όλοι οι τοπικοί φορείς που αποδεδειγμένα διαθέτουν γνώση, εμπειρία, εργαλεία σύγχρονης διαχείρισης και στελεχιακό δυναμικό που μπορεί να παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις, σε όλο τον κύκλο της σύστασης και λειτουργίας τους.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος επεσήμανε τους αναγκαίους παράγοντες για την προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας που είναι το ευνοϊκό χρηματοδοτικό πλαίσιο, οι κατάλληλες επιχειρηματικές υποδομές, οι υποδομές πρόσβασης και επικοινωνίας καθώς και οι δομές και οι μηχανισμοί υποστήριξης των επιχειρήσεων. Στο ανωτέρω πλαίσιο η ΑΝΚΟ ως ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Δυτικής Μακεδονίας έχει να επιτελέσει σημαντικό ρόλο μεταφέροντας την πολύχρονη εμπειρία στη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Η παρουσίαση του ρόλου και των υπηρεσιών του ΚΥΕΕΕ αναλυτικά έγινε από την υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας της ΑΝΚΟ Λιάνα Παπατέρπου η οποία ανέφερε ότι το Γραφείο επιδιώκει να είναι «Διαμεσολαβητής» αλλά και «Επιταχυντής» ώστε να συνδράμει αποτελεσματικά, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους θεσμικούς φορείς στην απεμπλοκή και διευκόλυνση υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων. Τόνισε, παράλληλα, ότι είναι απαραίτητο να στηριχθεί εξίσου αποτελεσματικά η τοπική επιχειρηματικότητα που επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά και υλοποιεί σημαντικά επενδυτικά σχέδια αξιοποιώντας τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στην υλοποίηση του ΚΥΕΕΕ και στο ρόλο του αναφέρθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Νίκος Λυσσαρίδης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το Γραφείο θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, έργο που αποτελεί  στόχο και ισχυρή δέσμευση της νέας Περιφερειακής Αρχής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΚΟ

22.08.2024

61 σχόλια

  • Να οι θέσεις εργασίας ρε άπιστοι Θωμάδες.
    Θα πάρει 2-3 άτομα στο γραφείο και εντάξει, γιατί επενδύσεις δεν θα γίνουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

  • Πινακάκια με χρώμματα, logos κτλ, τάχα μου απλές λύσεις σε σύνθετα θέματα του τύπου πρώτον…δεύτερον ….τρίτον, τσιτάτα βγαλμένα από βιβλία management του εμπορίου και στο βάθος ένα κενό …

    Συνεχίστε έτσι πάμε δυνατά προς ερήμωση

  • Πολυ μας δουλευεις Aμανατιδη.Ολη αυτη η δημοσια εκθεση κουραζει.Δεν θελουμε αλλο μπλα μπλα.Εργα θελουμε και δεν βλεπουμε.Μονο τα ακουμε.

  • Πώς γίνεται τα προγράμματα σας που υποτηρίζουν όπως λέτε την ύπαιθρο να εξαντλούν τους προϋπολογισμούς και να κάνετε υπερδεσμέυσεις και η επιχειρηματικότιτα να είναι στα τάρταρα; Που πάνε όλα αυτά τα χρήματα; Χρειάζονται πιο αποτελεσματικά άτομα στις ομάδες έργου σας. Έχουν γίνει γραφικά τα μνημόνια συνεργασίας φαντάζομαι κάνετε και τέτοια με τους επενδυτές που έρχονται στη περιφέρεια για εξυπηρετήσεις… Πάντως από τα λεγόμενα της κυρίας κατάλαβα ότι έτσι και αλλιώς αυτές οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται εδώ και χρόνια απλά μάλλον ρυθμίστηκε κάποιο οικονομικό θέμα, μάλλον του γραφείου EEN.

  • Επιτροπές και ομάδες έργου χωρίς αντικείμενο. Χωρίς ουσία με ταξίδια και χρήματα. Οι δικοί του μόνο στο προσκήνιο. Του χρόνου η δυτ. Μακεδονία στα χειρότερα της. Τα έξοδα που κάνουν για την πάρτυ τους μπόλικα. Άσε που το δούλεμα πάει σύννεφο.. Με το που ανέλαβε ταχτοποίησε το ψηφοδέλτιο. Ο Κωστής δεν τα βλέπει. Έχει καταράχτη.

  • Δηλαδή για να καταλάβουμε: είμαι επενδυτής και κάνω αίτηση στο LEADER πρέπει πρώτα να πάω σε μελετητή, μετά στο γραφείο επενδύσεων (3Ε) και μετά στο γραφείο των προγραμμάτων; Σαν πολλά μου φαίνονται – Δεν απλοποιεί την κατάσταση… Αν έχω κάποια καθηστέρηση σε πληρωμή ή κατά την αξιολόγηση που θα απευθυνθώ; Στο 3Ε ή στο LEADER;

      • Νομίζω ότι δεν έχει καταλάβει κανένας ποιος θα είναι ο ρόλος σας. Αν δεν βελτιωθούν τα προγράμματα που τρέχετε εσείς ως εταιρεία πώς θα βελτιώσετε εσείς τους άλλους;

    • Τελικά ο Βασιλιάς πολύ σύντομα φάνηκε γυμνός όπως φαίνεται. Στην Περιφέρεια δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να αντιδράσουν με αυτην την υποτίμηση που τους κάνει ο Περιφερειαρχης τους. Ολοι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας είναι άτομα ανίκανα και οι μόνοι ικανοί και εργαζόμενοι σκληρά είναι οι υπάλληλοι της ΑΝΚΟ;

      • Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια, εύκολη ανώνυμη κριτική, καμία συμμετοχή πουθενά, εύκολοι επικριτές των πάντων όταν δεν κουνάνε το δαχτυλακι τους για τίποτα.

        • Ενώ εσύ από το πολυ κούνημα έχεις πάθει υπερκόπωση. Εσύ,
          το αφεντικο σου και ολοι οι συναδελφοι σου απο την
          Μεγαλη Αναπτυξιακη με το τεράστιο αναπτυξιακό εργο που προσφέρει στην Κοζανη.Ας είναι καλά η Περιφέρεια που σας κανει αναθέσεις για να έχετε δουλειά.

  • Σαν το ΣΥΡΙΖΑ είστε πριν κάποια χρόνια… Μια παρέα που κάνει ότι θέλει τάχα για το καλό του τόπου! Στα κους κους οι ομιλητές είναι κουμπάροι ο ένας με τον άλλον. Τριο κουμπαριό. Αυτά θέλαμε ας τα λουστούμε τώρα.

    • Σιγά ρε φίλε λες και διορίστηκαν στον Άρειο Πάγο. Μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι γιατί τόση χολή πια;

      • Γιατί ξεριζωθήκαμε. Έφυγαν τα παιδιά μας και δημιουργούν αλλού για άλλους και για εμάς εδώ έμειναν οι παππούδες μια εποχής άλλης… Αγκυλωμένοι σε κατεστημένα τακτοποίησης, εντυπωσιασμούς και πολλής δουλειάς με μικρό αποτέλεσμα. Το καταλαβαίνεις αυτό;

  • Το ειπε καποτε και ενας ποδοσφαιριστης για να λυθουν τα προβληματα ας φτιαξουμε μια τριμερη επιτροπη απο πεντεξι ατομα.Οταν ανυποψιαστε ψηφοφορε ακους για μελετες και επιτροπες να εισαι σιγουρος πως δεν προκειται να γινει ουτε το ελαχιστο Το δουλεμα συνεχιζεται κανονικα.Οταν ηταν βουλευτης ειχε συναντηση με τον τοτε υπουργο υποδομων και στο δελτιο τυπο μας ειχε ανακοινωσει πως θα ξεκινουσε ο δρομος Κοζανη – Λαρισα και μαλιστα πριν τελειωσει η θητεια του ολοκληρωθηκε και δοθηκε στην κυκλοφορια λιγο χειροτερα απο οτι ηταν γιατι δεν εγινε τιποτα.

  • Τώρα μάλιστα , θα έχει ανάπτυξη η Περιφέρεια με την ΑΝΚΟ. Πόσο καιρό έχεις Περιφερειάρχη να κάνεις βόλτα στους δρόμους της Κοζάνης για να δεις πως το ένα μαγαζί κλείνει μετά το άλλο; Το Σάββατο πέρνα και από την λαϊκή αγορά για να δεις την ανάπτυξη των πωλητών και των Γεωργών.Ενα είναι σιγουρο ,ότι από τα γραφεία της ΑΝΚΟ περνάς πολύ τακτικά.
    Καλύτερα να μεταφέρεις και την έδρα του γραφείου σου στην ΑΝΚΟ, γιατί η Περιφέρεια μάλλον δεν σου κάνει .

  • Πόση κακία, όλοι εσείς που γράφετε δεν έχετε προσφέρει τίποτα στην περιοχή. Μόνο κριτική εκ του ασφαλούς και ανώνυμα!! Πόσο σας λυπάμαι !!! Μόνο χολή.

  • Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω σχόλια γεμάτα χολή και τίποτα περισσότερο, αντιλαμβάνεται κανείς, γιατί αυτός ο τόπος δεν βλέπει προκοπή. Βολεμένοι που ξεβολεύτηκαν, βάλουν κατά της Περιφερειακής αρχής στερούμενοι πάσης φύσεως επιχειρημάτων.

    Αμανατίδη τελικά κάτι κάνεις πολύ καλά…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι