Διαμαρτυρία του Σωματείου Πυροσβεστών Δ. Μακεδονίας: “Στην πυρκαγιά της Κρυόβρυσης Εορδαίας, κινδύνεψαν συμπολίτες μας καθώς και οι περιουσίες τους, γιατί είχαν απογυμνωθεί όλες οι υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας”

22 Αυγούστου 2024
16:35
Κανένα σχόλιο

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με αναρίθμητες μετακινήσεις συναδέλφων ανά την επικράτεια (χωρίς να υπάρχει συμβάν), οι οποίες γίνονταν ακόμα και με οχήματα της δεκαετίας του εβδομήντα. Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες συνάδελφοι καλούνταν μετά από ολοήμερη μετακίνηση να επιχειρήσουν χωρίς ξεκούραση και σε πολλές περιπτώσεις την ημέρα που υποτίθεται ότι θα αναπαύονταν, αυτό γινόταν σε ντροπιάστηκες και απάνθρωπες συνθήκες.

Γνωρίζουμε καλά τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το επάγγελμα (λειτούργημα) του Πυροσβέστη και δίνουμε κάθε χρόνο το 110% των σωματικών και ψυχολογικών μας αποθεμάτων και μαζί με εμάς και οι οικογένειες μας. Δεν ζητάμε πεντάστερα ξενοδοχεία, ούτε θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε φωτογραφίες και βίντεο που μας σταλθήκαν από όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα, γιατί απλά δεν βγάζουν πουθενά τέτοιες ενέργειες παρά μόνο θίγουν το κύρος του Έλληνα πυροσβέστη.

Σας ζητάμε να υπάρξει στο άμεσο μέλλον μέριμνα για τον εκσυγχρονισμό του παλαιωμένου και συνάμα αργού, επικίνδυνου και κοστοβόρου μηχανοκίνητου στόλου μας, έτσι ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται με σύγχρονα οχήματα και η διαμονή μας να είναι με αξιοπρεπείς συνθήκες. Επίσης οι όποιες μετακινήσεις να γίνονται λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις υπηρεσιακές ανάγκες της Περιφέρειας μας, αφού πρόσφατα στην πυρκαγιά της Κρυόβρυσης Εορδαίας, κινδύνεψαν συμπολίτες μας καθώς και οι περιουσίες τους, γιατί είχαν απογυμνωθεί όλες οι υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας 18 οχήματα με πάνω από 80 πυροσβέστες σε αποστολές εκτός Περιφέρειας. Το πάθημα προηγούμενων ετών, δυστυχώς δεν έγινε μάθημα. Είναι ξεκάθαρη πλέον η ανάγκη της Πρωτεύουσας και των εγγύτερων υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό
κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Σας προτείνουμε να γίνει η κάλυψη των αναγκών αυτών, με εκδήλωση ενδιαφέροντος και αποζημίωση στο πρότυπο της ΕΛ.ΑΣ.

Μην συμπεριφέρεστε στους πολίτες και τους Πυροσβέστες της Δυτικής Μακεδονίας, σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι