kozan.gr: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης σχετικά με την παραχώρηση των σταυλικών εγκαταστάσεων στη θέση Κουρί Πετρανών στο σύλλογο “Άγιο Νικάνορα”

23 Αυγούστου 2024
15:59

 

Ένα ακόμη θέμα αποκαλύπτει σήμερα το Kozan.gr κι αυτό έχει να κάνει με την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης την 1η Ιουλίου 2024  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας σε σχέση με την παραχώρηση των σταυλικών εγκαταστάσεων στη θέση Κουρί Πετρανών στο σύλλογο “Άγιο Νικάνορα”. Η απόρριψη δεν σχετίζεται με την ουσία της παραχώρησης αλλά για τ’ ότι το συγκεκριμένο θέμα, στην επίμαχη συνεδρίαση, ήρθε σαν κατεπείγον χωρίς να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό αυτό, δηλαδή ο χαρακτηρισμός “κατεπείγον” δε μπορεί να περιορίζεται σε μια γενικόλογη αναφορά ορισμένων στοιχείων αλλά απαιτείται η παράθεση συγκεκριμένων περιστατικών ή άλλων δεδομένων, τα οποία επιτρέπουν στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς συζήτηση, να σχηματίζουν ολοκληρωμένη κρίση αναφορικά με το αν ένα θέμα το οποίο δεν αναγράφεται στην ημερήσια διάταξη, είναι πράγματι κατεπείγον και πρέπει να συζητηθεί κατά παρέκκλιση της πάγιας διαδικασίας. Ενστάσεις περί του κατεπείγοντος είχαν εκφράσει οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης αλλά κι ο εκπρόσωπος του άλλου ιππικού συλλόγου «Αγ. Θεόδωρος», Ζ. Βρίκος. Με βάση λοιπόν,  αυτό το σκεπτικό της απόρριψης, το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να έρθει, κανονικά,  σε κάποια άλλη συνεδρίαση, σα θέμα ημερήσιας διάταξης ώστε να γίνει σωστά, όπως προβλέπεται, η παραχώρηση.

 

 

 

7 σχόλια

  • Όταν το παίζεις και κάνεις τον πολυξερο και ακούς όλους εκείνους που απλώς λέμε ότι τους κατέβει και δεν συμβουλεύεσαι ούτε ακούς εκείνους που πρέπει τότε αυτά παθαίνεις

    • Πρέπει να προσέξει λίγο παραπάνω η κα πρόεδρος.
      Η νομιμότητα των αποφάσεων και οι οικονομικές συνέπειες για τον δήμο Κοζάνης θα ακολουθήσει.

  • Την αποκλειστική ευθύνη για τον ευτελισμό του δημοτικού συμβουλίου έχει η κυρία πρόεδρος. Όταν κάποιοι κάνουν μαγκιες και έχουν υφακι έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Τώρα λοιπόν οι ιππείς και τα κολλητηλικια θα τα ξαναδούμε στο δημοτικό συμβούλιο.

  • Ο αρμόδιος εισηγητής αντιδήμαρχος ήταν ο Κούρους. Αυτός μόνο θα μπορούσε στην ουσία να απαιτήσει να μπει το θέμα έτσι – εκτός ημερησίας..
    θεωρώ βέβαια ότι δεν τον ενδιέφεραν όλα αυτά, αλλά στο έκανε επειδή αυτό ζήτησε από την πρόεδρο και τον Κουρού ο ίδιος ο Δήμαρχος όπως φάνηκε μιας και ο ίδιος το θέμα αυτό το έχει προσωπικά χρεωθεί ((λόγω του πατέρα του και του ίδιου που ήταν ιδρυτικά μέλη του συλλόγου που ήθελε να ευνοήσει),
    Η ιστορία θυμίζει αρχαιοελληνική τραγωδία: Θυμίζω στους εδώ αναγνώστες το σύνολο των απαίσιων μηνυμάτων και χαρακτηρισμών που διαβάσαμε από τους ίδιους ανθρώπους που αν και ευνοήθηκαν και μάλιστα με τρόπο ευξετελιστικό για τον ίδιο τον Δήμαρχο, σήμερα βρίσκονται και πάλι στο ΜΗΔΕΝ.
    Επήλθε η τιμωρία.
    Το λάθος το χρεώνεται συνεπώς ο Κούρους. Μια ακόμη φορά που γίνεται φάουλ, αλλά δεν φταίει αυτός αλλά ο Γιαννάκης…

    ΥΓ Μέχρι να ξαναψηφισθεί το θέμα, τι θα γίνει με τον χώρο εκεί?

  • Πόσο κόστισε στον Έλληνα πολίτη η ενασχόληση της Αποκεντρωμένης με τόσο σοβαρό θέμα; Όταν διορίζονται στο δημόσιο, μάλλον χάνουν την ικανότητα κριτικής σκέψης και χάνονται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

  • Καλά να πάθει η Παπαδοπούλου, της το έλεγαν οι άλλοι ότι δεν είναι κατεπείγον και αυτή το δικό της, νομίζει ότι τα ξερει όλα και έγινε ειδικός. Πάρτο πίσω τώρα και ξανά μανα με τους αλογαηδες. Κολλητιλικια και παρέες του Γιαννάκη κάνουν κουμάντο πλέον στον δήμο. Α φυσικά και ο Πάρης με τον Περικλή, την Νικολέτα και τον μαλλιά.

  • H δημοτική αρχή πρέπει να αντιληφθεί τί σημαίνει νομιμότητα. Σχεδόν όλες οι αποφάσεις της πάσχουν. Οι συνέπειες μερικές φορές είναι οδυνηρές. Θα πονέσουν πολύ, ακόμα και οι μπαμπάδες. Δεν είναι τόσο απλά τα θέματα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι