kozan.gr: Από συσκέψεις πάει καλά ο Διαμεσολαβητής Περιφερειάρχης – Ούτε κουβέντα για το πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε με τη διαμάχη της ΔΕΗ με την ΔΕΤΗΠ

26 Αυγούστου 2024
22:52

 

O Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Αμανατίδης γνώριζε από την πρώτη στιγμή, από τις 10 Ιουλίου τουλάχιστον (ίσως και νωρίτερα), τότε που αποκάλυψε το kozan.gr την προειδοποίηση (εξώδικο) από την ΔΕΗ προς την ΔΕΤΗΠ του Δήμου Εορδαίας για την πρόθεση περί εντολής, από την ΔΕΗ προς τον ΑΔΜΗΕ, απενεργοποίησης του μετρητή φορτίου ηλεκτρικής ενέργειας στη λειτουργία των ηλεκτρολέβητων για τις 12/7/2024, λόγω οφειλών 92,5 εκ. ευρώ. Ακολούθησε η δικαστική διαμάχη κι η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης για καταβολή 5 εκ ευρώ, σε δύο δόσεις, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 18/12/2024. Ο Περιφερειάρχης επίσης γνώριζε την αδυναμία της ΔΕΤΗΠ να καταβάλλει περισσότερα από 500.000 ευρώ για την Α’ δόση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα, την αποστολή νέου εξωδίκου από την ΔΕΗ προς την ΔΕΤΗΠ στο οποίο αναγράφεται πως προχωρά στη διακοπή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, θέτοντας εν αμφιβόλω το μέλλον της τηλεθέρμανσης Πτολεμαίδας, ζητώντας από τον ΑΔΜΗΕ να εκτελέσει ό,τι προβλέπει η νομοθεσία. Και μπορεί, έστω και στο και πέντε, όλοι μαζί οι φορείς (silver alert και για τους κυβερνητικούς βουλευτές), με τη συμβολή και τη δική του, να καταφέρουν να ανατρέψουν τα σημερινά δεδομένα, όμως και μόνο που άφησε να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αποδεικνύει τουλάχιστον προχειρότητα. Μένει να δούμε τη στάση του, η οποία, επιτέλους, δεν θα πρέπει, να είναι κάθε φορά, αποκλειστικά και μόνο διαμεσολαβητική αλλά αποφασιστική και δυναμική. Ας σταματήσει να είναι Διαμεσολαβητής Περιφερειάρχης.

kozan.gr

55 σχόλια

  • Το παιχνίδι εκλογής του κ. Αμανατίδη στήθηκε και υποστηρίχθηκε από το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Εξιλαστήριο θύμα η κ. Ζεμπιλιαδου.

    • Ναι μόνο που η ΝΔ τον παρακάλεσε να γυρίσει και επίσης πότε είπαμε ότι πήγε ενάντια στη ΝΔ προεκλογικά; ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ!

  • Δεν ελπίζουμε και πολλά από τον κύριο , δυστυχώς. Ο μόνος περιφερειάρχης που νοιάστηκε και έκανε έργα στην Εορδαία, εκτός από τον Εορδαϊο Ανδρεάδη βέβαια, ήταν ο Θοδωρής ο Καρυπίδης. Κανένας άλλος.

      • Φίλε μου ξέρω πολλά με τον Τοτό. Αυτό που γράφω παραπάνω όμως, εγώ το έγραψα, να ξέρεις ότι είναι η γενικότερη αίσθηση εδώ στην Εορδαία. Εγώ που σου γράφω τώρα, δεν έχω κανένα προσωπικό συμφέρον. Τον δε Καρυπίδη, δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Αυτή είναι η αίσθηση όμως, θες δεν θες, τι να κάνουμε. Όσο για τον Αμανατιδη, ίδωμεν. Η ιστορία θα γράψει και για αυτόν. Προς το παρόν, μόνο πριν τις εκλογές τον βλέπαμε να κυκλοφορεί στην Πτολεμαΐδα. Εδώ είμαστε να του πούμε και μπράβο.

  • Αντί να μιλάμε για τα πολιτικά θέματα μήπως θα ήταν καλύτερο να συζητήσουμε για το πραγματικό ζήτημα; Η ΔΕΤΗΠ είναι κακοπληρωτής απέναντι στη ΔΕΗ. Η κυβέρνηση το γνωρίζει ότι η ΔΕΗ χρεώνει όσα της καπνίσουν. Ο δήμαρχος το παίζει πιστολέρο και σερίφης στις πλάτες άλλων (των πολιτών). Σε αυτά χρειάζεται απάντηση!

  • Και τι να κανει δηλαδή ο περιφερειάρχης η οι βουλευτές αφου χρωστάνε οι άλλοι ;;;;

    Απο την αλλη όμως ο περιφερειάρχης εχει πει πολλές φορές και μάλιστα και κατι φερέφωνα του που εχουν βήμα (μιντιακό;;) οτι εχει καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κτλ. Τωρα τι ;;;;

  • Αγαπητοί οι βουλευτές που είναι;
    Ξαναρωτω οι βουλευτές που είναι.
    Ο Αμανατιδης πήρε πάνω του βάρος που δεν του ανάλογει και μπράβο του.
    Χρειάζεται να βγει να μιλήσει με στοιχεία να ενημερώσει και εκεί αγαπητοι να του κάνετε ερωτήσεις.

  • Να απαιτήσει η περιοχή (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο.Τ.Α.) Μονάδα Παραγωγής Ηλεκρικής – Θερμικής Ενέργειας με παράλληλη απεξάρτηση από τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. (ΔΗΜΟΣΙΑ;).
    Το κόστος τηλεθέρμανσης θα είναι μικρότερο από οποιονδήποτε ΠΑΡΟΧΟ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
    Εξοικονόμηση ενέργειας μέσω ειδικών προγραμμάτων αναβάθμισης του συνόλου των κτιρίων.
    Όχι στο Φυσικό Αέριο (ορυκτό καύσιμο).
    Το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ είναι μια μεταβατική λύση με ημερομηνία λήξης.

  • Ο πρωην ανταρτης περιφερειαρχης δεν λεει τιποτα μηπως και δυσαρεστεισει τον τσομπανο που κανει κουμαντο στο μαντρι που γυρισε .

  • Εκτός από τη ΔΕΗ που είναι μια ανώνυμη εταιρεία που οφείλει να μεταχειρίζεται τους κακοπληρωτες με τον ίδιο τρόπο μη ξεχνάτε ότι ένας από τους πιο δύσκολους και αδιάλακτους της κυβέρνησης είναι ο υπουργός ενέργειας Σκυλακάκης. Ο Αμανατίδης πάντως προσπαθεί σε αντίθεση με τους τοπικούς βουλευτές -πρόβατα οι οποίοι αρκούνται στη σιωπή των αμνών.

  • Αγαπητό kozan συνέχισε την αμερόληπτη δημοσιογραφία (όπως κάποτε), γιατί αρχίζεις να χάνεις τη μπάλα.
    Στοχοποιείς συγκεκριμένους ανθρώπους άνευ λόγου και προβάλεις άλλους επίσης άνευ λόγου.
    Ερώτηση…Αυτό λέγεται ενημέρωση ή κατευθυνόμενη δημοσιογραφία?

  • Δεν βλέπω να ζητάς ευθύνες από τους βουλευτές, απεναντίας πας να φορτώσεις ένα βάρος σε έναν άνθρωπο που στην τελική δεν του αναλογεί και προσπαθεί να βρει λύση και απλά στοχοποίησες εδώ και καιρό. Πες μας και τον λόγο τουλάχιστον.

  • Τελείως άστοχο το Διαμεσολαβητής Περιφερειάρχης¨
    Δηλαδή τι θες να είναι? Αμέτοχος?
    Αυτή είναι η δουλειά του. Να μεσολαβεί και να βρίσκει λύσεις. Σε ενοχλεί κι αυτό?

  • Να φανταστώ ότι ο Περιφερειάρχης ούτε θα διαμεσολαβησει στην ανάθεση των μελετών των εξωτερικών χώρων του Πανεπιστημίου στην ΑΝΚΟ??

  • Τα πράγματα είναι απλά. Ο άνθρωπος τοποθετήθηκε για να κάνει μασάζ στα πρόβατα για να τελειώσει η κυβέρνηση του ανενόχλητη το πρότζεκτ «η ενέργεια στους κερδοσκόπους». Διαμεσολαβητής είναι με τα συμφέροντα και για τα συμφέροντα…. Αυτό!

  • Πολύ πετυχημενος ο χαρακτηρισμός ΔΙΑΜΕΛΟΒΗΤΗΣ. Αυτο ακριβως ειναι. παντα πισω απο τα γεγονοτα και μετα προσπαθει να μπει αναμεσα στις δυο πλευρες που καθε φορα ειναι στην κοντρα. ωραια αντακλαστικα διαμεσολαβητη περιφεριαρχη

    • O μόνος περιφερειάρχης που σε τόσο λίγο καιρό λύνει προβλήματα παρόλα αυτά βάλλεται συνεχώς και ανευ αιτίας από το συγκεκριμένο μέσο. Δεν πειράζει ξυδάκι!

  • Εάν δω από τη σειρά των σχολίων, μάλλον επέστρεψαν οιι φίλοι αδειούχοι της ΑΝΚΟ. Την καλημέρα μας και καλή δουλίτσα.. Χαχαχχαα

  • Το ύφος της ανάρτησης δεν είναι σωστό.
    Ο περιφερειάρχης φαίνεται ότι προσπαθεί, ας αναλάβουν και οι υπόλοιποι τις ευθύνες τους.

  • ο περιφερειαρχης διατεινεται οτι εχει κξαλες σχεσεις με την ΔΕΗ και τωρα αποδεικνυεται οτι μαλλον αλλα λογια του αερα. οσο για τους ολιγους υποστηρικτες του εδω μεσα ενταξει παιδια χαλαρωστε σας πηρε χαμπαρι ολος ο κοσμος τα σαλια προσεξτε

  • Ο περιφερειάρχης το ήξερε αλλά δεν ήθελε να φορτώσει και άλλα προβλήματα στην Κυβέρνηση ειδικά τώρα με τις φωτιές και έκανε το κατά κοινώς λεγόμενο την πάπια για να βγει αργότερα να βρονοφωναξει
    Να εγώ σας έσωσα,ενώ όλοι οι άλλοι δεν μίλησαν
    Γνωστά παιδικά πολιτικά παιγνίδια

  • Απο τους βουλευτές μάλλον κανένας δεν περιμένει τίποτα; Τουλάχιστον ο Περιφερειάρχης ασχολείται και προωθεί λύσεις. Αλλά το kozan.gr απαιτούμε ως καθημερινοί αναγνώστες του να είναι δίκαιο και αμερόληπτο στις αναρτήσεις του.

  • Έχω ένα γείτονα που χρωστά 5.000 € στη ΔΕΗ. Φταίει ο Περιφερειάρχης? Αυτό μας λες kozan και το κάνεις και μείζων θέμα??????

  • Οι καταναλωτές δεν πλήρωναν την τηλεθερμανση ΔΕΤΗΠ, η ΔΕΤΗΠ δεν πλήρωνε την ΔΕΗ, ,οι τόκοι από τα χρέη αυξάνονταν και κεφαλαιοποιουνταν και πάει λέγοντας. Τωρα από ότι βλέπω επειδή ψήφοι είναι αυτοί και μάλιστα μεγάλη η περιοχή της Εορδαίας και αφού ανοιχτά στήριξαν τον εικονιζόμενο κύριο με τα γυαλιά ηλίου, το ταμείο της Περιφέρειας βλέπω να μειώνεται κατά δύο εκατομμύρια ευρουλακια. Άλωστε γιατί ανησυχούν οι κάτοικοι της Εορδαίας με τρείς Αντιπεριφερειάχες στην νυν Περιφερειακή αρχή κακώς ανησυχούν, θα εχουν ζέστη το χειμώνα.

  • Αν δε πληρώνει να σταματήσει…
    Ξεκινάτε να πληρώνετε τα χρωστούμενα σαν πολίτες και οχι φρου φρου και αρώματα τσαμπατζεξ..

  • Δηλαδή η ΔΕΤΗΠ χρωστά 95 εκατομμύρια σε ρεύμα από την παροχή ενέργειας για τηλεθέρμανση στις κατοικίες της Πτολεμαΐδας και έχει εισπράξει μόνο 500.000 από τους καταναλωτές:
    Το πρόβλημα αυτό θα το λύσει ο περιφερειάρχης και όχι ο δήμαρχος;
    Ρε σεις κάτι δεν στέκει σ αυτή την ιστορία.
    Α και κάτι ακόμη τις τηλεθερμανσεις εφεξής θα τις πληρώνουμε οι Έλληνες πολίτες και οχι αυτοί που ζεσταίνονται;

  • ο περιφερειάρχης είναι ανύπαρκτος και λίγα γράφετε. Γιώργο ήρθε η ωρα της κρίσης δεν σώζεσαι από την κριτική οσα και τρολακια να βάλεις να γραφεις τους γνωστούς που προπαγάνδιζαν υπερ. σου στις εκλογες. ο κόσμος όπως εγραφε και ενας παραπανω που φαινεται ότι ειναι ο ενας και μονο ιδιος που γραφει υπερ του περιφερειαρχη ναι ο κοσμος καταλαβε αλλα καταλαβε οτι ο περιφερειαρχης απλα δεν μπορει. κασαπιδη θα λετε και θα κλαιτε εδω θα ειμαστε να το θυμαστε

  • Εμείς η Εορδαια τον έβγαλε, τα δικά μας στελέχη βγήκαν πρώτα, εμείς κάνουμε κουμάντο στην περιφέρεια,ο Βύζας και ο Λύσανδρος θα καθαρίσει.

  • Θέλουν οι Εορδαιοι επειδής τον ψήφισαν να πληρώσει η περιφερεια τα χρέη της Πτολεμαΐδας. Μεσάνυχτα για τους Κοζανίτες. Αν περάσετε αυτό να φύγουμε.

  • Δηλαδή η Περιφέρεια να πληρώσει τα χρέη της Εορδαιας ενώ πρέπει ο Δήμος. Ρε παιδιά το ταμείο της Περιφέρειας είναι τράπεζα και κόβει χρήματα. Κάθε παρατρεχάμενος σύλλογος ζητά. Αν τα μαζέψεις όλα πάνω από εκατομμύριο έδωσε σε συλλόγους για γλέντια σαχλαμάρες. Να περάσει ο σύλλογος καλά με τα ταξίδια. Βάλτε αποκριες και πίτες πάει σώθηκε το χρήμα και χρωστάμε μετά παντού για τους χορευταραδες και τραγουδιστές.

  • Να πως βγαίνουν οι πολιτικοί. Αν δεν χρωστάς καρέκλα γιοκ. Αν χρωστάς δεν έχεις αντίπαλο. Όσο πιο πολλά χρωστάς τόσο θα το εκτιμήσουν οι ψηφοφόροι σου. Βγήκαν απ την Εορδαία και θα τους καθαρίσει ο Αμανατιδης.

  • Την εμμονή του kozan με τον Αμανατίδη την ξέρουμε. Το λόγο δεν ξέρουμε. Μήπως θέλει να το παίξει περιφερειάρχης στη θέση του περιφερειάρχη? Ερωτώ εγώ πάλι!!!

  • Καλημέρα. Μια δημοτική επιχείρηση του Δήμου Εόρδαίας χρωστάει 90εκ στη ΔΕΗ.. Ένα δικαστήριο έβγαλε προσωρινή διαταγή για άμεση πληρωμή 2,5εκ ευρώ. Η Δημοτική επιχείρηση δεν μπορεί να καλύψει το ποσό. Ναι έχεις δίκιο φταίει ο Αμανατίδης. Και για ότι άλλο συμβεί ή έχει συμβεί πάλι ο Αμανατίδης φταίει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι