Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: Eπαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας – Γαλάτειας και παρουσία αδέσποτων

29 Αυγούστου 2024
21:06

Αγαπητό kozan,
Θέλω να αναφέρω ένα θέμα, σοβαρό, που έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια στην περιοχή της Πτολεμαΐδας. Στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας – Γαλάτειας και ακριβώς στο σημείο που ξεκινάει η στροφή της ανηφόρας προς το παλιό ξενοδοχείο “Πτολεμαίος”, (το σημείο ακριβώς που φαίνεται στη φωτογραφία από Google που επισυνάπτω) συχνάζει μια αγέλη 5-6 σκυλιών, που είτε κινείται συνεχώς από τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη είτε βρίσκεται στη μέση του δρόμου. Είναι πολύ επικίνδυνο το σημείο, γιατί γενικά δεν έχεις καλή ορατότητα σε αυτόν τον δρόμο, υπάρχει σειρά δέντρων δεξιά και αριστερά του δρόμου στο ένα μέτρο (άλλο πάλι άκρως επικίνδυνο) και ειδικά όσοι έρχονται από Πτολεμαίο προς Πτολεμαΐδα, συναντούν τα σκυλιά στην κατηφόρα, βγαίνοντας από αριστερή στροφή. Θεωρώ ότι όσοι περνάνε συχνά από το σημείο και ξέρουν, κόβουν ταχύτητα και προσέχουν, αλλά δεν είναι όλοι γνώστες της κατάστασης, οπότε νομίζω ότι κάποιος αρμόδιος πρέπει να παρέμβει άμεσα, πριν θρηνήσουμε θύματα.

9 σχόλια

  • Γισ τα μωρα -αρκουδες που έχετε ξεπαστρεψει τέσσερα μέσα σε 10 μέρες χτυπώντας τα με αμάξι, στον δρόμο Πτολεμαΐδας-Φλωρινας θα αναφέρετε τίποτα ή δεν σας νοιάζει και εκεί φταίνε οι αρκούδες και κάποιος έπρεπε να τις μαζέψει;; Σιγά μην εξαφανισουμε το σύμπαν για να οδηγειτε όλοι σαν κανίβαλοι. Για να μην θρηνούμε θύματα κάθε είδους, να οδηγείτε όλοι μέσα στα όρια της ταχύτητας, ειδικά σ’ έναν επαρχιακό δρόμο, και να μην κάνετε μπουλινγκ στους οδηγούς που τηρούν τα όρια, κολλώντας από πίσω για προσπέραση. Κατά τα άλλα από το οδικό δίκτυο, ευχαριστημένοι; Όλα καλά; Άψογο; Η οδική συμπεριφορά όσων οδηγούν εκεί; Άψογη;; Και αφού τα λυσαμε αυτά ας ασχοληθούμε και με την τρίχα που μας ενοχλεί; Βασικός κανόνας στην οδήγηση είναι ότι όποιος πάει με κανονικές και χαμηλές ταχύτητες προλαμβάνει τα πάντα, άλλωστε πάντα θα υπάρχει απρόβλεπτος παράγοντας , κακοί οδηγοί, καιρικές συνθήκες, άγρια ή ήμερα ζώα κτλ. Η κακοτεχνίες των δρόμων, ο πρόχειρος σχεδιασμός τους, που δεν προβλέπει την φύση και η κακή οδήγηση είναι η βασική αιτία των τραγωδιών στην άσφαλτο.
    Αλλά που να τα βάζετε τώρα με μηχανικούς, εργολάβους και αυτους που τους αναθέτουν τα έργα, μην βρείτε και κανένα μπελά… οπότε μας φταίει αυτός που μπορούμε να τον κάνουμε ότι θέλουμε…συμμορφωστε την οδήγηση σας όλοι γιατί οι εννιά στους δέκα είστε επικίνδυνοι, ειδικά στους επαρχιακούς δρόμους !

    • Φαντάζομαι ότι έχεις καταλάβει ότι παραληρείς, έτσι; Και είσαι και άσχετος / η από οδήγηση. Έχει απόλυτο δίκιο ο άνθρωπος. Επειδή κι εγώ περνάω συχνά από εκεί, στο συγκεκριμένο σημείο, ακόμη και βα θέλεις δεν μπορείς να τρέξεις περισσότερο από το όριο. Όταν βλέπεις 5 σκυλιά μπροστά σου μετά από στροφή, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Μάζεμα θέλουν άμεσα και άσε τώρα τις θεωρίες για αρκούδες.

    • Η αρκούδα δεν έχει καμία δουλειά στον αστικό ιστό….στο βουνό μακρυά και ακόμα παραπέρα.
      Αν εσύ θες να βλέπεις αρκούδες στο βουνό μαζί τους και ακόμα παραπέρα…άντε γεμίσαμε ψυχάκηδες ζωολάτρες

      • Ρε μάθετε να οδηγείτε και οι τρεις, αν δεν είστε ο ένας ίδιος που λέει τα ίδια, και αφήστε τα τα άλλα. Σωστή κατασκευή δρόμων έπρεπε να ζητάτε με διαχωριστικά και περάσματα ώστε να μην μπορεί πεζός ή ζώο να διασχίζει τους δρόμους απ’ όπου να ναι, κινδυνεύοντας. Μου θέλετε να λέγεστε και Ευρωπαίοι…κατά τα άλλα, στον πρώτο: να μην τρέχεις για να μπορείς να κάνεις κσι πολλά, στον δεύτερο: αν είναι δικοί σου αυτοί που γράφουν τα σχόλια μάζεψε τους, στον τρίτο: ζωολατρεις είστε όσοι αποθεώνεται ότι βλακεία πει το κάθε ζώον και ψυχακηδες είστε οι εννιά στους δέκα που οδηγείτε ειδικά στους επαρχιακούς δρόμους (προς τα χωριά και θα έπρεπε να σας αφαιρέσουν τα διπλώματα για να είμαστε όλοι ασφαλείς) και όσοι απαιτούν να εξαφανιστεί κάθε είδους ζωή απ’ τον πλανήτη για να μην ξεβολευονται.

        • Μαζευτείτε μικρή κυρία μου… Τα ίδια και τα ίδια, σας βαρεθήκαμε.. Άιντε τώρα, μικροί μεγάλοι στα καφενεία.

          • Κυρία είσαι εσύ και στα καφενεία που λέτε αυτές τις ανοησίες θα πηγαίνει όποιος θέλει. Ή μήπως θέλετε και εκεί να επιβάλλετε τον φασισμό σας και να μαζέψουν όποιον νομίζετε ότι σας εμποδίζει; Α και το υφακι αλλού, ειδικά αν είστε άμεσα εμπλεκόμενοι στα σχόλια.

        • Απ’ ότι φαίνεται είσαι φιλοσκυλος/η. Πάρε τις αρκούδες και τα σκυλιά σπίτι σου στο κρεβάτι σου όπου θέλεις. Μακριά όμως από τους δρόμους και τους οικισμούς.

          • Τι λες ρε φασίστα;; Σοβαρά;; Όποιος θέλει θα κυκλοφορεί στους δρόμους και στην φύση περιξ αυτών. Στο κρεβάτι σου να πάρεις εσύ τους ομοίους σου φασίστες και να μας κάνετε την χάρη να κλειστείτε στην σπηλιά σας και να καταπιειτε το δηλητήριο σας. Εορδαϊκός όνομα και πράμα…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι