Λιβαδερό Σερβίων: Λιμνοδεξαμενή στη θέση Παναγιά (Δεμάτι)

30 Αυγούστου 2024
16:20
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024, στο Λιβαδερό, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη, του Δήμαρχου κ Ελευθερίου, της βουλευτού κ. Βέττα, του Προέδρου κ. Νίκου, Δημοτικών και κοινοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων της ΑΝΚΟ και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας κα της Νομαρχιακής Αυτοδιοικησης Κοζάνης, ενημέρωση σχετικά με την κατασκευή του φράγματος στον Αμάρμπεη.
Τελικά μετά την ενημέρωση από εκπρόσωπο της ΑΝΚΟ απορρίφθηκε η κατασκευή του φράγματος στον Αμάρμπεη λογω πολύ υψηλού κόστος κατασκευής 8.000.000, πολύ μικρής χωρητικότητας σε νερό 370.000 κ. μ. και άρδευση μόνο 1000 στρεμμάτων.
Αποφασίστηκε για πολλούς λόγους που παραθέτω παρακάτω να γίνει λιμνοδεξαμενή στη θέση Παναγιά (Δεμάτι) .

Οι κυριότεροι λόγοι που επιλέχτηκε η θέση Δεμάτι : Μικρότερο κόστος κατασκευής, πιο εύκολη χρηματοδότηση, μεγαλύτερη λεκάνη απορροής, μεγαλύτερη συγκέντρωση νερού 1.700.000 κ.μ., άρδευση 3.500 στρεμμάτων, δημιουργία λίμνης ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Δημήτρης Γκουτζιομήτρος
 

3 σχόλια

  • ΓΆΤΣΟΣ Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Φρούριο, Λαζαράδες, Τρανόβαλτο, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΚΑΤΟ ΕΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ;
    ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ; Κόστος Δικτύων; Κόστος Άρδευσης ανά στρέμμα ανά έτος; Είδος καλλιεργειών και διάθεση προϊόντων;
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ;
    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΥΨΟΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΩΝ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΩΝ (διαφορά μέγιστου και ελάχιστου υψομέτρου);

    Η Περιφέρεια, ο Δήμος Σερβίων κλπ έχουν στη διάθεσή τους ΤΟΠΙΑ “ιδιαίτερου φυσικού κάλους” στις υπάρχουσες λίμνες και τα βουνά.
    Βλέπε π.χ. λίμνη Ιλαρίωνα, φαράγγι τουλάχιστον 10 χλμ ανάντη του Φράγματος όπως και κατάντη μέχρι Αναβρυκά.
    Αναδείχθηκε έστω ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ; ΟΧΙ.
    Η ΔΕΗ Α.Ε. ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΩΦΕΙΛΕ, ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΤΜΗΜΑ;
    ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ, κυρίως θιγόμενα χωριά Φρούριο και Ελάτη, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ;

    ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ.

    ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ.
    Πάτε να κατασκευάσετε κανέναν χωματόδρομο ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ να πάμε στα χωριά μας.

  • Πάλι καλά που κάνουν έστω και αυτό το έργο.
    Στα Καμβούνια καμία ενέργεια για να κάνουν κάτι με χρηματοδότηση της ΔΕΗ. Στο Τρανόβαλτο συγκεκριμένα που έχουμε μια πηγή με Αρτεσιανό νερό που τρέχει εδώ και σχεδόν 60+ χρόνια μετά κόπο και βασάνων μας κάνανε μια υποτυπώδες εγκατάσταση ( πομονα) για να μπορούμε να περνούμε νερό. Η αδιαφορία γενικά ( τοπικής αρχής και κράτους) έχει χτυπήσει ταβάνι.Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει τίποτα από τα χωριά αυτά. Μετά βίας θα έχει λίγο κόσμο στα Σέρβια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι