Ανακοίνωση – Καταγγελία γονέων του 11ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης (Λιάπειο) – Προχωρoύν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας

6 Σεπτεμβρίου 2024
19:55

Με οργή και αγανάκτηση οι γονείς του 11ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης (Λιάπειο) ενημερωθήκαμε ότι επειδή στο νηπιαγωγείο μας έχουν εγγραφεί 26 νήπια για την φετινή χρονιά, το τμήμα δεν θα «σπάσει» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μόνο ένα τμήμα.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα μια νηπιαγωγός να έχει στην ευθύνη της 26 νήπια, με σοβαρές επιπτώσεις στην παιδαγωγική – μορφωτική διαδικασία των παιδιών μας. Επίσης εγείρονται και σοβαρά ζητήματα για την ασφάλεια των παιδιών (π.χ τι θα γίνει αν ένα παιδί πάθει κάτι κ.α.). Σε αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να προχωρήσει απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό έργο των νηπιαγωγών στερώντας στα παιδιά μας πολύτιμα εφόδια για την ανάπτυξη τους. Αυτό συμβαίνει γιατί αν και αρχικά με εγκύκλιο του Υπουργείου το τμήμα «έσπαζε» με 25 παιδιά στην πορεία με νέα εγκύκλιο αυτά έγιναν 26 και 27 με αποτέλεσμα να λειτουργήσει το τμήμα με μια νηπιαγωγό για 26 άτομα. Ήδη λόγω της κατάστασης αυτής κατευθύνονται σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Δεν θα ανεχτούμε να θυσιάζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και να βρίσκεται σε κίνδυνο η ασφάλεια τους, για όποια «εξοικονόμηση πόρων». Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στις 12:30μ.μ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ.Μακεδονίας απαιτώντας :
– Να δημιουργηθούν 2 τμήματα και να παραμείνει η δεύτερη δασκάλα στο νηπιαγωγείο.

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να συμπαρασταθούν στην κινητοποίηση μας , να ορθώσουμε ένα τείχος στην προσπάθεια περιορισμού των δικαιωμάτων των παιδιών μας στο όνομα περιορισμού του κόστους.

Γονείς του 11ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης.

15 σχόλια

  • Μητσοτάκη θέλατε. Μάθετε λοιπόν ότι όλα αυτά τα είχε υποσχεθεί ξεκάθαρα ο Μητσοτάκης. Αυτά κι άλλα τόσα που θα τα δείτε εν καιρώ. Αν θέλετε να μάθετε ψάξτε να διαβάσετε το περίφημο πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει πριν γίνει κυβέρνηση ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, πρόγραμμα που είχε κάνει μέχρι και τη ΔΑΚΕ δασκάλων και καθηγητών να ανέβει στα κάγκελα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν είχαν εφαρμοστεί μέχρι τώρα ήταν η πανδημία. Όλα θα γίνουν.

    • Υλοποιεί το κυβερνητικό του πρόγραμμα μέχρι κεραίας
      Τα έλεγε ξεκάθαρα,εάν δεν το διαβάσα”Μ”ε κακό του κεφαλιού μας

  • Εντάξει μέσα στο άγχος και γονείς και εκπαιδευτικοί πριν ακόμα ξεκινήσουμε ..έλεος ..η γυναίκα αν θέλει να πάει τουαλέτα…να φάει…να κάνει ένα διάλειμμα άνθρωποι είμαστε…να γίνει κάτι σε ένα παιδί..τραγικά όλα ειλικρινά…πάμε μπροστά πάντως αποτι βλέπω …μπράβο μας…

  • Επειδή έχω δουλέψει σε νηπιαγωγείο και είδα τι γίνεται θεωρώ πως θα έπρεπε η νηπιαγωγός να έχει βοήθεια.
    Και να σπάσει το τμήμα και να υπάρχει ειδικό βοηθητικό προσωπικό που να στηρίζει όλα τα παιδιά. Τα παιδιά είναι μικρά με πολλές ανάγκες και δεν είναι αυτόνομα. Κάτι να συμβεί στην ίδια η τα σε κάποιο παιδί είναι εντελώς μόνη της.

  • Εάν ήταν 23 τα παιδάκια δεν ια υπήρχε πρόβλημα;;;;
    φτάνει πια με τις πιρουέτες κάποιων πού προσπαθούν να δημιουργήσουν από το πουθενά πρόβλημα!!!

    • Θα σας βάλουμε μια ώρα μονο να κρατήσετε 10 από αυτά τα παιδιά και μετά να ξανά απαντήσετε εκ νέου.
      Δεν θα μιλήσω για την ελληνική γραφειοκρατία που έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά η εκπαιδευτικός.
      Θα έπρεπε να ντεπεστε.
      Αλλά μάλλον θα είστε από τους γονείς που τα κάνει όλα η σύζυγος ή για καλή μας τύχη να μην έχετε δικά σας παιδιά.

  • Κάτσε λίγο….. Νομός Κοζάνης.. τί ψηφίσαμε στις εκλογές???? πόσο πήρε ο Κούλης? Τα ξέραμε αυτά? Τα ξέραμε…. αλλά τότε δεν μας αφορούσαν άμεσα…. τώρα μας αφορούν αλλά είναι αργά… Για αυτό πριν πάμε στην κάλπη κοιτάμε και γιατί ψηφίζουμε κάποιον…. Στην Δυτική Μακεδονία αναστέλλεται η λειτουργία νηπιαγωγείων δεν είδα τους γονείς του 11 νηπιαγωγείου να βγάλουν καμιά ανακοίνωση……

  • Υπάρχουν, στην Ελλάδα, σχολεία μονοθέσια. Σίγουρα κάποιοι το βρίσκουν αναγκαίο κακό πιστεύω. Υπάρχει, στην Ελλάδα, σχολείο μονοθέσιο, του οποίου η δασκάλα έμεινε έγκυος. Στην άδεια εγκυμοσύνης της την αντικατέστησε η καθαρίστρια! Έγινε κάτι; Την επόμενη χρονιά η οικογένεια των φίλων μου έφυγε, αναγκάστηκα Κ για αυτόν τον λόγο μόνο. Το κοριτσάκι, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει τρομερές ελλείψεις Κ μεγάλα προβλήματα προσαρμογής. Το πρόβλημα δεν είναι κομματικό γιατί δεν είναι σημερινό. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς σαν γονείς, σαν ενήλικες, σαν υπεύθυνοι Κ προστάτες της νέας γενιάς, δεν μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους.

  • Ε και??? Και εμείς οι ίδιοι ως νήπια αλλά και τα παιδιά μας ήταν τόσα αριθμητικά σε κάθε τμήμα … κάνεις δεν έπαθε τίποτα…και μία χαρά μόρφωση πήραμε καί από εκεί με ότι προβλεπόταν για τα τότε δεδομένα…. αλλά ξέχασα…τα σημερινά παιδιά αλλά κυρίως οι γονείς τούς έχουν ανάγκη από αγάπη και προδερμ…..με το παραμικρό θίγονται… προσβάλλονται… υπερβάλλουν… έχουν καταντήσει τα παιδικά τσαντάκια φαγητού…ααα συγνώμη… Lounge box…να είναι εφάμιλλα των καλόν εστιατορίων με πρώτο πιάτο δεύτερο πιάτο τρίτο πιάτο… ενώ απ’ την άλλη δεν έχουν τα απαραίτητα στο σπίτι… αλλά ακολουθούμε σαν τα αιγοπρόβατα την νέα τάξη πραγμάτων… περαστικά μας…

    • 11:36 καταρχήν αμόρφωτος είσαι και φαίνεται από όσα γράφεις και με τον τρόπο που γράφεις
      Κατά δεύτερον ελπίζω όσοι υπογράφουν την καταγγελια να μην ψήφισαν ΝΔ διότι αυτό το είχε στο προεκλογικό της πρόγραμμα! Όπως και η διοίκηση της ΕΛΜΕ Κοζάνης που είναι η πλειοψηφία κομματοσκυλα της ΝΔ αλλά προχθές έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις που το κόμμα τους τις έχει εξαγγείλει πέντε χρόνια τωρα

    • Πες τα ρε φίλε! Επίσης οι γονείς σόι μπορεί να είχαν καμπινέ έξω από το σπίτι. Δεν πιστεύω εσένα το σπίτι σου μικρός να είχε τουαλέτα εντός σπιτιού! Η πλάκα είναι ότι νομίζεις πως είσαι μορφωμένος….

  • Άμα φώναζαν άλλοι γονείς γι αυτό τό θέμα και ζητούσαν συμπαράσταση ούτε που θά τους ένοιαζε αυτούς που τώρα τσιριζουν. Ο εαυτός τους και τίποτα άλλο στην κοινωνία αυτή …

  • Υπάρχουν και άλλα νηπιαγωγεία που λειτουργούν με 5 και 10 παιδιά και κινδυνεύουν να κλείσουν.Μπορειτε να τα στείλετε εκεί και η περιφέρεια παρέχει μεταφορικό μέσο για όποιον δεν μπορεί να πάει το παιδί του στο σχολείο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι