kozan.gr: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2021-2027») η κατασκευή Μουσικού Σχολείου στο Αμύνταιο, προϋπολογισμού 6.5 εκατομμυρίων ευρώ

9 Σεπτεμβρίου 2024
16:16
Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει αυτή τη σημαντική εξέλιξη για το  Δήμο Αμυνταίου, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή Μουσικού Σχολείου προϋπολογισμού 6.565.245 ευρώ Το αντικείμενο της πρότασης αφορά την ανέγερση νέου κτηριακού συγκροτήματος για την λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου,  σε έκταση  συνολικής επιφάνειας 24.887,59 τμ, βόρεια του Αμυνταίου και δίπλα στον συνοικισμό Ανάληψης, σε πολύ μικρή απόσταση από την πόλη του Αμυνταίου. Η έκταση χαρακτηρίζεται από πολύ ήπια κλίση και έχει εύκολη πρόσβαση από δημοτικούς δρόμους πλάτους 10 μέτρων. Στο οικόπεδο υφίσταται και λειτουργεί το κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ Αμυνταίου.

Η πρόταση αφορά στην κατασκευή νέου διώροφου κτηριακού συγκροτήματος μόνο για το Μουσικό Σχολείο, με συνολική επιφάνεια 1.733,86 τμ και επιφάνεια ορόφων 2.622,79 τμ συμπεριλαμβανομένης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και οικίσκου λεβητοστασίου. Το νέο κτηριακό συγκρότημα θα τοποθετηθεί στην νοτιοανατολική πλευρά του οικοπέδου, μέσα στα όρια της οικοδομικής γραμμής, ενώ οι χώροι που θα στεγάσει θα διαμορφωθούν σε δύο ορόφους με το ισόγειο να έχει μικρή υπερύψωση από το τελικά διαμορφωμένο έδαφος. Στο ισόγειο του διώροφου κτηρίου οργανώνονται βοηθητικοί χώροι και χώρος διεύθυνσης, είσοδος, υποδοχή, αίθριο, γραφεία καθηγητών, γραμματεία, θυρωρείο, χώρος εστίασης, παρασκευαστήριο, αποθήκες και χώροι υγιεινής, επιπλέον εργαστήρι εικαστικών, αίθουσα παραδοσιακών χορών και τρεις αίθουσες βοηθητικών μαθημάτων.

Στον όροφο περιλαμβάνονται αίθουσες ομαδικής και ατομικής διδασκαλίας, το εργαστήρι φυσικής-χημείας, τεχνολογίαςσχεδίων, εργαστήρι πληροφορικής και η βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο. Η στέγαση των κτηριακών όγκων πραγματοποιείται με ξύλινη τετράριχτη στέγη που φέρει ως υλικό επικάλυψης κεραμίδια ρωμαϊκού τύπου και εδράζεται σε πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος. Το κτήριο που στεγάζει την αίθουσα συναυλιών και λειτουργεί ανεξάρτητα του σχολείου, φέρει επιχρισμένη επιφάνεια χρώματος κεραμιδί, με κάποια τμήματά του να συνδυάζονται με τον πρώτο κτηριακό όγκο και να έχουν απόδοση ώχρας. Επίσης το κτήριο του λεβητοστασίου, τοποθετείται σε απόσταση από το κτήριο του Μουσικού Σχολείου σύμφωνα με τον οικοδομικό κανονισμό.

Στην πρόταση για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του σχολείου περιλαμβάνεται η κατασκευή πεζοδιαδρομών, δημιουργία νέων υπαίθριων χώρων αθλητισμού, επιλογή κατάλληλων υλικών επιστρώσεων και φυτεύσεις δέντρων και θάμνων κατάλληλων για το κλίμα της περιοχής. Το αντικείμενο αφορά στην παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης για τη σύνταξη προμετρητικών τευχών οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών που περιλαμβάνονται στη μελέτη του έργου, ως προπαρασκευαστικό υποέργο. Η εκτέλεση των προμετρήσεων θα γίνει με βάση την αναλυτική τεχνική περιγραφή της μελέτης του έργου καθώς και τα οριστικά σχέδια της μελέτης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι