ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ: Ούτε Ριζοσπάστες, ούτε αριστεροί, για την καρέκλα τους και μόνο “αγωνίζονται” αυτοί. (Γράφει ο Γιώργος Αδαμίδης)

13 Σεπτεμβρίου 2024
16:01
Θλίβομαι που τον Απρίλη του 2019 ήρθα σε ένα κόμμα της αριστεράς και μάλιστα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στο οποίο μετά τα τραγελαφικά και σκοταδιστικά που συνέβησαν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής 7 και 8 Σεπτεμβρίου, απέδειξε πως η σχέση του με την Δημοκρατία, συντροφικότητα δεν τέμνεται ούτε στο άπειρο. Στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ μετά την διπλή εκλογική συντριβή του Ιουνίου του 2023 και την παραίτηση από την ηγεσία, του πιθανά εκβιαζόμενου από τα στελέχη της ομπρέλας, των 53, των 6+6, κλπ Αλέξη Τσίπρα, οδηγηθήκαμε σε εκλογές για ανάδειξη νέου – νέας προέδρου χωρίς ποτέ να συζητήσουμε για τα αίτια της αποστροφής εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που στις εκλογές του 2019 κατρακύλησε εκλογικά από το 31,5% στο 17,8%. Το μόνο που ενδιέφερε τους πρωταγωνιστές – τριες της εκλογικής συντριβής και της συρρίκνωσης του κόμματος ήταν να καταλάβουν τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου γι αυτό και αποφάσισαν με fast track διαδικασίες την εκλογή αρχηγού. Δυστυχώς όμως για αυτούς και επειδή τα απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ γνώριζαν και την ανεπάρκειά τους και για την ανέντιμη στάση τους απέναντι στον Αλέξη, επέλεξαν μέσα από εκλογές για πρόεδρο τον νεοφερμένο και άγνωστο έως τότε Στέφανο Κασσελάκη. Δυστυχώς όμως από το ίδιο βράδυ αντί να σεβαστούν το αποτέλεσμα και να συ στρατευτούν με τον νέο πρόεδρο όπως θα έκανε κάθε δημοκράτης, ύψωναν τις “αριστερές” γροθιές δηλώνοντας δια στόματος της κυρίας Αχτσιόγλου ξεπερασμένα τσιτάτα του τύπου ότι «δεν τελειώσατε με την αριστερά!!!» και ξεκίνησαν έναν αγώνα χαρακωμάτων μέχρι που η «ομάδα» της Έφης, η «ομάδα» του Ευκλείδη, προχώρησαν αυτήν την φορά και σε κοινοβουλευτική διάσπαση δημιουργώντας νέα Κ.Ο από 11 βουλευτές φέρνοντας στην μνήμη μας πρακτικές και τακτικές των «Ιουλιανών» του 65.
Η υπονόμευση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Μια ώρα πριν την έναρξη του Συνεδρίου τον Φλεβάρη του 2024 ο Αλέξης Τσίπρας θέτει θέμα επαναβεβαίωσης της εκλογής του Κασσελάκη με νέα προσφυγή στα μέλη του κόμματος. Το συνέδριο όμως διαφωνεί συντριπτικά με την πρόταση του Τσίπρα και «Επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία δεσμευόμενοι όλοι από το Καταστατικό και τη Διακήρυξη μας, για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας». Δυστυχώς όμως μετά τις ευρωεκλογές και με δεδομένο ότι τα μονοψήφια 9% ποσοστά των δημοσκοπήσεων που κατέτασσαν τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στην 3η θέση κάτω από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διαψεύστηκαν επιβεβαιώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και τον Κασσελάκη στην θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με 15%. Οι κατ΄επίφαση αριστεροί φοβούμενοι την επικράτηση του Στέφανου στον χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης μετά τα προβλήματα και την αμφισβήτηση του Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ έπρεπε να εφεύρουν νέο αφήγημα για υποστηρίξουν την νέα υπονόμευση.
Ακολούθησαν, η άκομψη, προκλητική έως και υπονομευτική επιλεκτική μεταξύ των άλλων πρόσκληση των αποστατών της Ν.ΑΡ από τον Αλέξη Τσίπρα στην διάσκεψη του προσφάτως δημιουργηθέντος Ινστιτούτου τον περασμένο Ιούνιο , με απώτερο στόχο την ενίσχυση των σεναρίων για την δημιουργία της «μεγάλης» κεντροαριστεράς.
Στο μεταξύ όλο αυτό το χρονικό διάστημα έκανε την εμφάνισή της μια νέα ετερόκλητη φράξια με το όνομα «87 στελέχη της αριστεράς» που προσωρινά συμμάχησαν κάτω από μια επιστολή, έχουν πιάσει στασίδι καθημερινά στα ΜΜΕ κατηγορώντας τον νόμιμα εκλεγμένο από την βάση πρόεδρο, ότι λειτουργεί ως Γκέμπελς και με διάφορους άλλους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, λειτουργώντας υπονομευτικά, που εάν συνέχιζαν να είναι στο ΠΑΣΟΚ από όπου προέρχονται, θα «έθεταν εαυτόν εκτός Κινήματος» χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος που ως υπουργός μεταφορών τον Δεκέμβρη του 2018 γελοιοποίησε τον Τσίπρα αναγκάζοντάς τον να εγκαινιάσει τον μουσαμά του μετρό Θεσσαλονίκης, μαζί με τους Ραγκούση, Θεοχαρόπουλο, Γεροβασίλη, Φάμελο, Νοτοπούλου, αρκετούς που έχουν μεταπηδήσει στην Ν.ΑΡ χωρίς να παραιτηθούν από μέλη της Κ.Ε και χρησιμοποιώντας τον ομοφοβικό Πολάκη, που όταν ψηφιζόταν ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια πήγε να αρμέξει την αίγα στα Σφακιά, κατέθεσαν πρόταση μομφής, αδιαφορώντας για την διαφαινόμενη νέα διάσπαση.
Σε αυτήν την πραξικοπηματική και σκοτεινή για την «ηθική της αριστεράς» διαδικασία 163 στελέχη της Κ.Ε αποφάσισαν, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος που εκλέχθηκε πριν από 11 μήνες με ποσοστό 56% και την συμμετοχή 170.000 μελών του κόμματος πρέπει να εκπέσει του αξιώματός του.
Ακολούθησε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της οποίας τα μέλη προτάθηκαν από τον εκβιαζόμενο και παραιτηθέντα Τσίπρα και με στρατιωτικού τύπου εκφράσεις στο σχετικό ανακοινωθέν: «Ο Στέφανος Κασσελάκης κηρύσσεται έκπτωτος από το αξίωμα του προέδρου. Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν», ετοιμαζόμεθα λοιπόν “συντροφοι” αρχής γενομένης από την παρουσία του Πολάκη σήμερα το πρωί στα Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ της διαπλοκής και δευτερευόντως μέσω του Νίκου Παππά το προσεχές Σαββατοκύριακο στην 88η ΔΕΘ 2024 στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο θα πλαισιώνουν χιλιάδες «αριστεροί», να ανακτήσουμε το Μέγαρο Μαξίμου.
Γιώργος Αδαμίδης
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

14 σχόλια

  • Φίλε Γιώργο στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί .
    Μήπως ξέχασες πως και πού ανδρώθηκες πολιτικά και συνδικαλιστικά .
    Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό πού σε πήρε από τα ΚΕΣ – ΤΕΣ – τοπικά παραρτήματα και σε έφτασε στην ύψιστη συνδικαλιστική θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ.
    Στήριζε εσένα ακόμα και όταν λοιδορούσες τον προηγούμενο σύντροφό σου πρόεδρο τον Νίκο.
    Όμως όταν είδες πως το κίνημα ( ΤΟ ΠΑΣΟΚ ) ήταν στα κάτω του τότε μεταπήδησες εκεί που είδες φώς για να πάρεις και από εκεί ότι μπορούσες αλλά δυστυχώς Άνθρακας ο θησαυρός!!!!!!
    Σήμερα προσπαθείς να εκθέσεις τους …….. συντρόφους σου πού καθαίρεσαν τον Κασσελάκη!!!!!!
    Τώρα προφανώς αν δεν κάνω λάθος ψάχνεις για νέο πολιτικό φορέα;;;;;
    Δεν πιστεύω να κοιτάς προς Θεσσαλονίκη μεριά!!!!!!!

  • Οι γνήσιοι Ζαιοι δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τις χιλιάδες των ψηφοφόρων διαμαρτυρίας που ψήφιζαν και συμμετείχαν στο πανελλαδικό κίνημα του μαζί τα φάγαμε ( οι δεξιοί ψηφοφόροι απλώς τρώγαν , λουφαξαν την περίοδο του ξεβρακωματος και τώρα βλέπουν Κούλη). Αυτό που δεν κατάλαβαν οι Ζαιοι είναι ότι μαζί με τους ψηφοφόρους ( μέσα σε αυτούς υπήρχαν και αγνοί) ήρθε μια πλειάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι χειρότεροι, γιατί όχι μόνο το εγκατέλειψαν αλλά κουνούσαν και το δάχτυλο σε αυτούς που έμειναν. Περαστικά στην αριστερά των ψεύτικων υποσχέσεων του μάγειρα Αλέξη.

  • Υπερασπίζεσαι τον Κασελάκη από την αρχή ενώ παραδέχεσαι ότι ήταν άγνωστος για σένα αλλά παρ’ όλα αυτά συνεχίζεις να τον υπερασπίζεσαι.
    Γεννάται το ερώτημα ποιά συμφέροντα έχεις από τον Κασελάκη και τον στηρίζεις.

  • καλά αυτά που λές,αλλά για τον ΄συντροφο κασελάκη ούτε κουβέντα.αυτός ο αριστερός ήρθε και έκανε την αριστερά σαν τα μούτρα του.η αρχή ενός ανδρός ηταν ο κανόνας διοίκησης.αλλά το κόμμα δεν είναι εταιρία ….η αριστερά έχει ιστορία και δεν παραγράφεται…

  • ΣύντροφεAδαμίδη,δεν σε πιστεύει κανείς ότι και να πεις.Θα μείνεις στην ιστορία με εκείνο που είπες στην επίσκεψη του Μητσοτάκη”πέστε όλοι κάτω,όλοι κάτω”ενω τα ατομα που σε ακολουθούσαν μαζί με σένα ήταν. 4.

  • Ναι στην Δημοκρατία……..
    Όχι στον κομματισμό !!!
    Η Ελλάδα έχει τα προβήματα της και με αυτά πρέπει να ασχολούνται όσοι εκλέγονται καί πληρώνονται ,
    καί όχι με τα μικροπροβλήματα καί τίς ανοησίες τού κάθε κόμματος !!!
    Μήπως ήρθε η ώρα νά διαλυθούν – καταργηθούν όλα τα κόμματα καί η ψηφοφορία να γίνεται με μία λίστα ανά περιφέρεια !!!!!

  • Που πήγες και εσύ…αφού τους ήξερες…φουμαρα,θεωρίες,ναρκισσισμός,ξερολες,…ποιος ξέρει από δουλειά απ’ αυτούς …ποιος εμπιστεύτηκε παλιούς πασοκους που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ…? …ρώτα τους βουλευτές να σου πούνε..
    Εκεί στο 3 της εκατό …και πολύ τους είναι…
    Αλλά σύντροφε εάν είναι να γυρίσετε πίσω όχι με τίποτε …!!!να δούμε Σπριντζη,Ραγκούση,κλπ να ξαναγυρίζουν….θα είναι μέγα λάθος ,…
    Το λέγαμε και δεν ξεχνάμε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια ήταν σαν το καφέ το καϊμάκι πήγε στην ΝΔ και το κατακάθι στο ΣΥΡΙΖΑ.
    Το ΠΑΣΟΚ σήμερα να μην ανοίξει την πόρτα ούτε στο καϊμάκι ούτε στο κατακάθι….

  • Η πολιτική με Η. Η με ΟΙ…Είναι να θέλεις να πεις αυτό πού θέλεις και να πιστεύεις ότι γίνεται κάτι άλλο στο κόμμα σου μέσα.Εν έτη 2024 έχουμε ξεμείνει από πραγματικους Ηγέτες Δεν ανήκω στο χώρο τής Αριστεράς αλλά είναι Αξιοσημείωτο να μην υπάρχει Ισχυρή Αντιπολίτευση.Ο Μητσοτάκης θα γίνει σαν τον ερντογαν.Δυστιχως στο Ελλαδισταν σκέφτονται μόνο το προσωπικό όφελος και δεν τούς ενδιαφέρει ο απλός ο κόσμος πώς θά τα βγάλει περα στης 30.ημερες του Μήνα.Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους νέους και νέες.Αν και θλιβομαι πού θά το πω Δεν υπάρχει ούτε παρόν ούτε μέλλον σε αυτοί την χώρα για να μπορέσουν να Διεκδικήσουν τα όνειρα τούς για αυτό καλητερα είναι να φύγουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τα παιδιά τους. ΚΑΛΌ ΒΡΆΔΥ ΕΛΛΆΔΑ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι