Πτολεμαΐδα: Διαμαρτυρία για την τηλεθέρμανση στις 26 Σεπτεμβρίου

14 Σεπτεμβρίου 2024
09:55

Τον προβληματισμό τους σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της Τηλεθέρμανσης εξέφρασαν φορείς και κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, που συμμετείχαν στη σύσκεψη που κάλεσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης  Συνταξιούχων ΔΕΗ- ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ- στο Δημαρχείο Εορδαίας, όπου και αποφασίστηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στην εισήγηση του το μέλος του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Πέτρος Ταταρίδης επιχείρησε εκτενή αναφορά στα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν σχετικά με τις δικαστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ ΔΕΗ – ΔΕΤΗΠ, εκτιμώντας ότι η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο χωρίς να υπάρχει κανένα περιθώριο καθώς η ΔΕΗ απαιτεί να καταβληθεί το ποσό των πέντε εκατομμυρίων, το άθροισμα των δύο δόσεων έναντι της οφειλής των 102 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε, « να φέρουν τον λαό  προ τετελεσμένων γεγονότων ώστε να αποδεχθούν ό, τι τους σερβίρουν» ενώ, έκανε λόγο ακόμη και για τακτική που οδηγεί ακόμη και στην ιδιωτικοποίηση της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

6 σχόλια

  • Εμείς δεν κάνουμε διαμαρτυρίες και τέτοια πράγματα. Τί είμαστε; τίποτα αναρχοάπλυτοι; Εμείς πάλι Κυριάκο θα ψηφίσουμε. Σταθερορηρα. Τι να μας κάνει κι ο Μητσοτάκης;; Πόσα να μας δώσει κι αυτός;

  • Ρε τον κρατικό διαιτο κ. Δήμαρχο. Ζητάει χρήματα από το κράτος. Πέρασε και τους κομμουνιστες. Πάντως το θεμα ειναι πως δύο Α.Ε μάλλοναν σε ξένο αχυρωνα. Και ο νοών νοειτο…

  • Ας πάμε στο ζουμί της υπόθεσης. Στο 34,12% το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου μετά την ΑΜΚ. Αυτό συνέβαινε το έτος 2021 υποθέτω ότι εάν έχει αλλάξει το ποσοστό τότε σίγουρα θα έχει πέσει παρακάτω από το 34,12 % και όχι να έχει αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής. Συνεπώς με απλά Ελληνικά εφόσον οι μέτοχοι δεν έχουν πληρωθεί για τα οφειλόμενα της ΔΕΤΗΠ, κινούν τις νόμιμες διαδικασίες για να εισπράξουν τα χρήματά τους. Αμφιβάλλω ότι θα βρεθεί λύση. Διαβάζω για πολιτική παρέμβαση που αυτό θα σήμαινε ότι ενδεχομένως θα γλυτώσουμε αυτόν τον χειμώνα από την παγωνιά, αλλά σίγουρα στο μέλλον το πρόβλημα θα σκάσει ξανά μπροστά μας. Με λίγα λόγια αυτοί που κλείσανε τα εργοστάσια, αυτοί που μιλάνε για πράσινη ανάπτυξη, αυτοί που μιλάνε για σχέδια δίκαιης μετάβασης και πράσινα άλογα, ΑΥΤΟΥΣ περιμένουμε να μας σώσουν για να μην παγώσουμε τον χειμώνα. Τι να πω τώρα για την ΔΕΤΗΠ? Άραγε αυτά τα χρωστούμενα εμφανίστηκαν τώρα έτσι ξαφνικά? Η μήπως έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι? Η μήπως δεν γνώριζαν ότι θα συσσωρευτεί ένα τεράστιο και ανεκπλήρωτο χρέος? Εγώ νομίζω πως ο καθένας κοιτούσε την δουλειά του και σφύριζε αδιάφορα μέχρι το μπαλάκι να φτάσει στους απλούς πολίτες. Να δείτε ότι θα έχουμε καταρχήν αύξηση πάλι στην τιμή της τηλεθέρμανσης, αν υποθέσουμε ότι με πολιτική πρωτοβουλία δοθεί προσωρινή λύση.

  • Δημοτική επιχείρηση πλαισιωμένη απο υπάλληλους που μπήκαν με βουλευτή με ρουσφέτι χωρίς ανάλογα προσόντα, πληρώνονται χωρις τις περικοπές τις τρόικας, δεν δουλεύουν και πολυ αν και γραφουν πολλές υπερωρίες, κλέβουν οσο μπορούν τώρα με αυτό το παρελθόν το μέλλον είναι προβλέψιμο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι