kozan.gr: To σχόλιο του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας Γεώργιου Τζίτζικα για το περιστατικό με την απόρριψη χώματος και κλαδιών στη Λίμνη Πολυφύτου από Συνεργείο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων (Έδρας) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

17 Σεπτεμβρίου 2024
15:24

Η δήλωση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας Γεώργιου Τζίτζικα για το περιστατικό με την απόρριψη χώματος και κλαδιών στη Λίμνη Πολυφύτου από Συνεργείο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων (Έδρας) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:Η σωστή διαχείριση των αποβλήτων είναι κρίσιμη για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Απαράδεκτη και προσβλητική η ενέργεια απόρριψης χωματουργικών αποβλήτων από συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην λίμνη Πολυφύτου. Μετά από εντολή του Περιφερειάρχη έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)”.

kozan.gr: Συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών της έδρας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, μετά από καταγγελία ότι έριχναν χώματα & κλαδιά, με οχήματα (φορτηγά), στις όχθες της Λίμνη Πολυφύτου – Τι λέει στο kozan.gr o αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Χ. Γκοβεδάρος (Φωτογραφίες)

Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε) σχετικά με την απόρριψη υλικών που προήλθαν κατά τον καθαρισμό πρανών, στην παραλίμνια περιοχή της λίμνης Πολυφύτου., από Συνεργείο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων (Έδρας) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

14 σχόλια

  • Και όταν η ΕΔΕ καταλήξει στο ποιοι φταιν τι θα κάνετε; Θα τους χτυπήσετε στην πλάτη και θα τους πείτε να μην το ξανακάνουν;

  • Μεγάλη δυσφήμιση για την Περιφέρεια και για την αρμόδια διεύθυνση. Αν τα στελέχη του Δημοσίου ενεργούν έτσι οι απλοί πολίτες τι θα πρέπει να κάνουν τότε; Τα στελέχη τελικά είναι για καθημερινές φωτογραφίες στα ΜΜΕ.

  • κ. Τζίτζικα καλά τα γράφετε, σας εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όμως θα πρέπει να μας παρουσιάσετε τη συμφωνία που έχετε ως περιφέρεια με κάποιον φορέα που διαχειρίζεται ανάλογα απόβλητα.
    Τα ερωτήματα συγκεκριμένα:
    1.Που παραδίδονται τα συγκεκριμένα απόβλητα? Σε ποιον φορέα? Με ποια υπογεγραμμένη σύμβαση?
    2. Είχαν ενημερωθεί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι για το σημείο παράδοσης αποβλήτων, αν υπάρχει? Για να υπάρχει σημείο βέβαια πρέπει να υπάρχει και σύμβαση με πιστοποιημένο φορέα.
    3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΠΟΒΛΉΤΩΝ?
    4. Που πήγαν τα απόβλητα από ανάλογους καθαρισμούς τη φετινή χρονιά?

    Τα παραπάνω ερωτήματα επειδή γράφετε τα παρακάτω:
    “Η σωστή διαχείριση των αποβλήτων είναι κρίσιμη για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Απαράδεκτη και προσβλητική η ενέργεια απόρριψης χωματουργικών αποβλήτων από συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην λίμνη Πολυφύτου. Μετά από εντολή του Περιφερειάρχη έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)”.

    • Δικιο εχετε…να το παμε και παρακάτω: τα φορτηγα εινα πιστοποιημενα – αδειδοτημενα να μεταφερουν υλικα σε αποστασεις? εχουν ολα τα απαραιτητα εξαρτηματα? ολο το δημοσιο ετσι λειτουργει χωμα κ κλαδια ηταν δεν ηταν σκουπιδια…

  • Οι παράγοντες, οι παραγοντισκοι, τα στελέχη, οι πρώην πολιτευτές, οι πρώην υποψήφιοι βουλευτές που δεν επελέγησαν ποτέ!

    Το αστείο είναι ότι είναι πιθανό να μην επελέγη εξαιτίας κάποιου που αργότερα τον βοήθησε να εκλεγεί!

  • Σιγά το γεγονός.Τόσα φερτά υλικά φέρνει ο ποταμός,αυτό σας μάρανε;Είχατε δώσει γραπτή εντολή πού να τα ρίξουν ή ήταν στη δική τους θέληση δηλ.οπουδήποτε;

  • Όλοι όσοι σχολιάσατε γνωρίζετε ποιος έχει την ευθύνη διαχείρισης αυτών των υλικών που παράγονται στα όρια ενός Δήμου, είτε προέρχονται από δημόσια αρχή είτε από ιδιώτες;

  • χώματα και κλαδιά πέταξαν, ούτε προϊόντα κατεδαφίσεων ούτε μολυσματικά….

    έχει ξεφύγει όμως η κοινή λογική από τον τόπο αυτό…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι