Η σημερινή τοποθέτηση του Δημάρχου Κοζάνης στην Επιτροπή Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ – Τι είπε για ΑΠΕ, Απολιγνιτοποίηση και Ενεργειακές Κοινότητες (Βίντεο)

18 Σεπτεμβρίου 2024
23:45
Κανένα σχόλιο

 

Με κύρια θέματα την αναθεωρημένη έκδοση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) αλλά και το Σχέδιο Νόμου που φέρει τον τίτλο «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των αποβλήτων, τη βελτίωση του πλαισίου εξοικονόμησης ενέργειας, την ανάπτυξη των έργων ενέργειας και την αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων», συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2024, η Επιτροπή Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στην οποία συμμετείχε διαδικτυακά ο Δήμαρχος Κοζάνης και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Κοκκαλιάρης.

 

 

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο κ. Κοκκαλιάρης, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Απολιγνιτοποίηση και τις Ενεργειακές Κοινότητες, γνωστοποιώντας παράλληλα και την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΠΧΠ) Δυτικής Μακεδονίας. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη εξασφάλισης του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού και των κρίσιμων οικονομικών πόρων που χρειάζονται επειγόντως οι ΟΤΑ, θέτοντας ακόμη και το έλλειμμα διαβούλευσης που, δυστυχώς, συνεχίζει να υπάρχει, στη λήψη των σημαντικών και μεγάλων αποφάσεων, από πλευράς κεντρικού κράτους.

Γραφείο Τύπου

 Δήμου Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι