κΛαϊκή Συσπείρωση Δυτική Μακεδονίας: “Το ΠΑΣΟΚ σε τρικυμία – Έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την καύση απορριμμάτων μέσω του σχεδίου για Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας και τώρα ξεσπαθώνουν ενάντια της”

20 Σεπτεμβρίου 2024
17:19
Κανένα σχόλιο

 

Κατανοούμε την δύσκολη θέση που βρίσκονται οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας να συμβιβάσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με τις; λαϊκές ανάγκες.  Να φανούν υπερασπιστές των λαϊκών δικαιωμάτων στηρίζοντας ταυτόχρονα τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Επειδή αυτά είναι ασυμβίβαστα αξιοποιούν την προσφιλή τους τακτική, το δούλεμα του λαού.

Ορισμένα πρόσφατα παραδείγματα:

  1. Ενώ πίνουν νερό στο όνομα του Ταμείου Ανάκαμψης που προαπαιτούμενα έχει την ιδιωτικοποίηση του νερού, την ίδια ώρα έβγαζαν πύρινους λόγους στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.
  2. Στήριζαν τους αγώνες των κατοίκων της Καλαμιάς ενάντια στις ΑΠΕ την ίδια ώρα που στο Ευρωκοινοβούλιο το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε οδηγία που επέτρεπε την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση τους και ενίσχυε την καταστολή με βάση την οποία επιτέθηκαν στους κατοίκους οι κατασταλτικές δυνάμεις.
  3. Έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την καύση απορριμμάτων μέσω του σχεδίου για Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας και τώρα ξεσπαθώνουν ενάντια της.
  4. Στα Δημοτικά Συμβούλια υπερψήφισαν το σχέδιο Απόλλων, μια ακόμα ένεση στους επιχειρηματικούς ομίλους ΑΠΕ και στο Περιφερειακό Συμβούλιο το καταψήφισαν.
  5. Ο βουλευτής τους κ .Κουκουλόπουλος το 2002 ψήφισε να χαριστούν τα αποκατεστημένα εδάφη στη ΔΕΗ Α.Ε και τώρα μιλάει για αποικιοκρατική  στάση της ΔΕΗ Α.Ε.

Η λίστα δεν έχει τελειωμό και αναδεικνύει το διαχρονικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας. Να καλλιεργήσει αυταπάτες στο λαό ότι μπορεί η καπιταλιστική ανάπτυξη να ωφελήσει και τα επιχειρηματικά κέρδη και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λάου.

Ο λαός της περιοχής μας δεν έχει τίποτα να περιμένει από την ξαναζεσταμένη σούπα των αυταπατών για βελτίωση της θέσης του από μια «κεντροαριστερή» , «προοδευτική» διακυβέρνηση.

Η διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της πράσινης μετάβασης -απολιγνιτοποίησης  για αυξήσεις τους μισθούς και τις συντάξεις, μέτρα για την ακρίβεια, φθηνό ρεύμα και θέρμανση, για στήριξη του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας και παιδείας. Αγώνας που θα ανοίγει το δρόμο για ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου για να μπουν στο επίκεντρο οι λαϊκές ανάγκες.

Κοζάνη 19/9/20243

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι