Απεντάχθηκε από το ΣΔΑΜ το επενδυτικό σχέδιο της Advent Technologies στην Κοζάνη. Τι δήλωσε ο Π. Καλλίρης

23 Σεπτεμβρίου 2024
20:15

Το επενδυτικό σχέδιο της Advent Technologies στην Κοζάνη, ύψους 64 εκατ € που προέβλεπε «τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων κυψελών καυσίμου

υδρογόνου και συστημάτων ηλεκτρολυτών και τη δημιουργία 650 θέσεων εργασίας» απεντάσεται από το ΣΔΑΜ.  Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Διοικητής της ΕΥ Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδας Καλλίρης από την Κοζάνη, ο φάκελος της εταιρίας  «αξιολογήθηκε από την Ειδική υπηρεσία Δίκαιης μετάβασης κρίθηκε ανεπαρκής στο όλο σχέδιο.  Ζητήσαμε πολλές φορές κάποια επιπλέον στοιχεία, μας δόθηκαν τα εξετάσαμε και με βάση αυτά που προβλέπονται στις Κρατικές ενισχύσεις και από το σχέδιο διοίκησης και ελέγχου, αποδείχθηκε η προβληματικότητα και δεν μπορούσε να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο». Ο κ. Καλλίρης δήλωσε ότι  «υπήρξε ένσταση από την πλευρά της εταιρίας η οποία θα εξεταστεί».

Στο ερώτημα εάν υπάρχει προβληματικότητα στην θυγατρική εταιρία η στην μητρική που έχει εδρα τις ΗΠΑ ο κ. Καλλίρης δήλωσε ότι «στην προκειμένη περίπτωση εξετάσθηκε η μητρική με τις διασυνδεόμενες εταιρίες.  Είναι συνολικός ο έλεγχος που γίνεται άρα είναι συνολικό το αποτέλεσμα και δεν αφορά μόνο την μια εταιρία» κατέληξε.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 20 Αυγούστου η Advent Technologies απέστειλε στην ΕΥΔΑΜ (Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης) τα επικαιροποιημένα στοιχεία των ισολογισμών 2023 και του πρώτου εξαμήνου 2024 όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στην εδρα της εταιρίας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και προβλέπει η Αμερικανική νομοθεσία μιας και η  συγκεκριμένη τεχνολογική εταιρία είναι εισηγμένη στον Nasdaq».  Το Green HiPo της Advent ανήκει στα Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος «IPCEI Hy2Tech», που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούλιο 2022, για «την υποστήριξη έρευνας, καινοτομίας και πρώτης βιομηχανικής ανάπτυξης στην αλυσίδα αξίας του Υδρογόνου»

του Σπύρου Κουταβά vetonews.gr & ΑΠΕ ΜΠΕ

25 σχόλια

  • μήπως σχετίζεται με τους πόρους της Θεσσαλίας;;
    δε φθάνουν τα λεφτά και οι πρωτοι που την πληρώνουμε είμαστε πάντα εμείς!
    ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ

  • Πάλι καλά να λέμε που προλάβαμε να κλείσουμε τα εργοστάσια. Τουλάχιστον μπορούμε να καμαρώνουμε για την απολιγνιτοποιηση !

  • Καλυφθειτε έρχονται επενδύσεις εκατομμυρίων…!!! Πακτωλός χρήματος από ξένους και εγχώριους επενδυτές …Επενδύσεις στην Κοζάνη και χιλιάδες θέσεις εργασίας….Ε ρε γλέντια….πόσο κοροϊδία.

  • Η απάτη του αιώνα: υδρογόνο!!! Κάποιο έκαναν καριέρες, άλλοι πήραν χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήθεν για έρευνα, διάφοροι πολιτικοί στήριξαν τις προοπτικές μιας ολόκληρης περιοχής πουλώντας φρούδες ελπίδες… Και όταν φθάνουμε στο δια ταύτα: απλά είναι ανεφάρμοστες θεωρίες χωρίς κανένα πρακτικό ενδιαφέρον!!!

  • Ζήτω η ΝΔ και οι εμβληματικές της επενδύσεις για την Δυτική Μακεδονία..πως έλεγε και ο συγχωρεμενος ο Στάθης Ψάλτης..μας αγαπάτε ..Είστε ότι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί. Σας ευχαριστούμε

  • Το δούλεμα πάει σύννεφο. Μόνο ντροπή για την κατάντια της περιοχής μας. Κυβερνητικά στελέχη πάνε και έρχονται, χωρίς να ντρέπονται σε μια περιοχή που ερημώνει, δεν εχουν δημιουργήσει μία θέση εργασίας..

  • Εγώ λέω να βάλουμε καμιά κοτουλα και κανένα μπαξεδακι…να έχουμε δουλειά και να έχουμε και να τρώμε… διότι με δαυτους που μας κυβερνούν… προκοπή δεν έχει

  • Εγω κατάλαβα ότι όλοι αυτοί οι βαρύγδουποι τίτλοι ΕΥΔΑΜ ΣΔΑΜ ( ΣΑΡΔΑΜ ΠΑΠΑΡΑΜ ) είναι για τα κορόιδα της Δ Μακεδονίας, Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα.

  • Να επιστραφούν τα χρήματα των Μελετών….της συγκεκριμένης επένδυσης.. διότι είναι χρήματα δικά μας..του λαού. Φαγοπότι τέλος

  • Και τωρα που το υδρογονο βγαινει φουσκα που θα κανει βολτες ο Ντάβος και οι αλλοι απο το clube να το παιζουν σπουδαίοι;

  • Το τρένο της Καλαμπάκας, το μέτρο Θεσσαλονίκης και τώρα….η Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση.

    Αλλά δεν μας φτάνει κανένας, η ΝΔ απολαμβάνει το 38% του νόμου…. καλά να πάθουμε.

  • Ναι δώστε τα λεφτά της απολιγνιτοποίησης για να λειτουργία ηλεκτρολεβητων, προγράμματα απασχόλησης όπου όλοι οι εντεπρενερς προσλάμβαναν τις γυναίκες τους, σεμινάρια για πράσινες δεξιότητες με άσχετους εισηγητές και με τα ΚΕΚ για μεσάζοντες.

    Αλλά μην δίνετε σε καμία περίπτωση χρήματα σε εταιρείες που υπάρχει πιθανότητα να παράξουν και να προσλάβουν κόσμο με καλές αποδοχές, πότε μα ποτέ μην κάνετε τέτοιο λάθος.

    Α ρε καημένη Εορδαία και Δυτική Μακεδονία τι σου έμελλε…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι