Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στην Εράτυρα Βοΐου, με πρόσκληση όλων των βουλευτών κι άλλων φορέων της Π.Ε. Κοζάνης, σε σχέση με τις νομικές αλλαγές στον επιμερισμό των ανταποδοτικών τελών από τα Αιολικά

23 Σεπτεμβρίου 2024
22:18

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ :

1.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

.Ε.Κωνσταντινίδη (ΝΔ), Μ. Παπαδόπουλο (ΝΔ), Κ. Βέττα (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ),Π.Κουκουλόπουλο (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ)

2.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γ.Αμανατίδη,

 Αντιπεριφερειάρχες, Επικεφαλείς παρατάξεων ΠΔΜ, περιφερειακούς συμβούλους

  1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΙΟΥ, Χ. Ζευκλή,

Αντιδημάρχους, επικεφαλής αντιπολίτευσης, δημοτικους συμβούλους

4.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΑΣΩΝ Δ Τσιμπλινα, ΔΑΣΑΡΧΗ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ Θ.Παλαμά

5.ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΑΤΥΡΑΣ

Παρακαλείσθε να προσέλθετε, την προσεχή Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εράτυρας, για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για την υπουργική απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/86389/2479 ΦΕΚ 22/8/24 που αλλάζει εντελώς τον επιμερισμό των ανταποδοτικών τελών από τα Αιολικά, εις βάρος των μόνιμων κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας.

Εν περιλήψει τι λέει η υπουργική απόφαση:

-Tα ποσά που  πιστώνονταν οι οικιακοί καταναλωτές στο ηλεκτρικό ρεύμα αναλογικά (ότι ξόδευαν, έπαιρναν) τώρα μοιράζονται εξ ίσου σε όλους! Είτε  είσαι μια μέρα το χρόνο στο χωριό , είτε ζεις εδώ, μοιράζονται το ίδιο ποσό!

-Τα ποσά που προορίζονταν για τεχνικά έργα και πήγαιναν κατά 80% στους «πληττόμενους» οικισμούς τώρα μοιράζεται απο τον Δήμο, όπου θέλει!

Επειδή θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι άδικη εις βάρος των μόνιμων κατοίκων που έχουν στο «κεφάλι» τους τις ανεμογεννήτριες  αλλά τα οφέλη τα παίρνουν άλλοι θα αγωνιστούμε για την αλλαγή της απόφασης (το νόμιμο και το ηθικό!)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Για την Κοινότητα Εράτυρας

Ο πρόεδρος

Γιώργος Κ Βάρκας

4 σχόλια

  • Αφού θέλατε αιολικά, χωρίς να σκέφτεστε, τώρα καλά να πάθετε! Τα δικά σας “ανταποδοτικά” εμείς τα πληρώνουμε. Κι εσείς πληρώνετε τα “ανταποδοτικά” άλλων περιοχών. Κι όλοι μαζί πληρώνουμε το παντεσπάνι των εταιρειών που έχουν τα αιολικά.

  • Δίκιο έχετε αλλά πού θα το βρείτε με αυτή την κυβέρνηση…. Και τώρα ξανασκεφτείτε αν έπρεπε να πείτε τόσο εύκολα το “ναι” στα αιολικά πάρκα με αντάλλαγμα την εξοικονόμηση χρημάτων από λογαριασμούς…. Σας κορόιδεψαν στεγνά!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι