kozan.gr: Χ. Γκοβεδάρος (Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων): “Εκεί στο κέντρο, πάρτε λίγο αλλιώς, για αρχή”

25 Σεπτεμβρίου 2024
09:44
Αυτές είναι οι προτεραιότητες της ΕΡΓΟΣΕ και του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορων για τη Βόρεια Ελλάδα:
-Λιμένας Καβάλας-Νέα Καρβάλη-Τοξότες
-Ορμένιο-Αλεξανδρούπολη
Απεναντίας πουθενά στο χάρτη η σύνδεση των λιμανιών Θεσσαλονίκης-Ηγουμενίτσας μέσω Πτολεμαΐδας-Κοζάνης-Καλαμπάκας… Ή μάλλον ίσως μετά το 2044 μπει κάποιο τμήμα του στο σχεδιασμό σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού και υφυπουργού Υποδομών-Μεταφορών. Αυτός είναι ο σχεδιασμός για τη Δυτική Μακεδονία στις μεταφορές εν μέσω απολιγνιτοποίησης και προγράμματος “Δίκαιης” και “Αναπτυξιακής” Μετάβασης. Εκεί στο κέντρο, πάρτε λίγο αλλιώς, για αρχή:
– άμεσος σχεδιασμός για επαναλειτουργία της γραμμής Θεσσαλονίκη-Πτολεμαΐδα- Κοζάνη με νέο εμπορευματικό σταθμό στο Μαυροδένδρι και σύνδεση Πτολεμαΐδας-Φλώρινας-Σκοπίων
-Και “χθες” άμεση απομάκρυνση των σιδηροδρομικών γραμμών από το σταθμό της Κοζάνης, ώστε να ανασάνει η πόλη και να γίνει συνολικά η ανάπλαση όλης της περιοχής.
Δε γίνεται αποδεκτό να παραμένει κομμένη στα δύο η πόλη της Κοζάνης μέχρι το 2044, μπας και κάποιοι εκεί στην Αθήνα αποφασίσουν μετά από είκοσι χρόνια να ξαναπεράσει το τρένο μέσα από την πόλη….

27 σχόλια

  • μας αρέσει δε μας αρέσει μόνο το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να νοιαστέι για την περιφερειακή ανάπτυξη. Τούτοι εδώ νοιάζονται για το κατεστημένο του κέντρου μη σου πω ούτε καν της Αττικής, του Κολωνακίου μόνο.

    Συνεχίστε έτσι εσείς…..

  • Σε όλο τον κόσμο το τρένο βρίσκετε στο κέντρο της κάθε πόλης ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες , εδώ βαλθηκαν να το πάνε ( ανάλογα με τα συμφέροντα του κάθε ενός ) Κοίλα η Μαυροδεντρι . Για να εξυπηρετήσουν όχι τους πολλούς αλλά τους λίγους και προφανώς και τους εαυτούς τους. Σαν επαγγελματίας χρησιμοποιούσα το τρένο σαν με διαφορά ο οικονομικότερος τρόπος μεταφοράς δεμάτων. Τώρα εάν πρέπει να πάω και έρθω στο Μαυροδεντρι είναι σίγουρα ο ακριβότερος τρόπος μεταφοράς .
    Αλλά ο κάθε ένας ζει στο δικό του παραμύθι σε αυτή την χώρα
    Λυπάμαι όλους αυτούς τους δύστυχους Ευρωπαίους πολίτες που αναγκάζονται να ζούνε σε πόλεις κομμένες στα δυο από τα τρενα ενώ θα μπορούσανε να πάρουνε ένα ταξακι να κάνουν 10 χιλιόμετρα για να επιβιβαστούν στο τρένο
    Τελικά τα καλύτερα μυαλά έμειναν στην χώρα

    • Μια χαρά προαστιακός Κοζάνη Πτολεμαΐδα μπορεί να γίνει αγαπητέ και να ξυπηρετουνται και οι δύο πόλεις εμπορευματικά και επιβατικά.
      Η ανάπτυξη έρχεται με συνέργειες
      Όλα τα άλλα είναι να μαλώνουμε εμείς για να τα ωφελούνται οι αλλοι
      Μπράβο Χάρη γκοβεδαρε

      • Δυστηχως δεν νομίζω ότι θέλουν να εξυπηρετήσουν και την Πτολεμαιδα
        Τα ΚΤΕΛ τα ταξί κλπ
        Θέλουν να βολέψουν
        Φαντάσου Αποκριά με το τρένο στο κέντρο της Κοζανης και να έρχεσαι σε μια ώρα απο την Θεσσαλονίκη

  • Ναι βεβαια μονο το πασοκ ειναι ικανο.Τα ειδαμε τα εργα του γιαυτο και ο κοσμος του εχει γυρισει την πλατη.Συνεχιστε να ονειρευεστε εξουσια.

  • Χάρη αυτό είναι αποτέλεσμα του Χωροταξικού που υποβάθμισε την Κοζάνη από Διεθνές και Ευρωπαϊκού επιπέδου πόλη σε 3ου επιπέδου δηλαδή περιφερειακού επιπέδου. Κατάλαβες ότι το Χωροταξικό που ψήφισες υποβάθμισε και το σιδηρόδρομο και τους άξονες της από Διευρωπαϊκά Δίκτυα σε απλά;. Κατάλαβες ότι εσύ και ο Αμανατίδης και όλοι σας συμφωνήσατε σε αυτό το Χωροταξικό που μας πάει στον πάτο; Τι κλαις τώρα; Μπράβο σε όλους τους Δημάρχους, στην Αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Ζεμπιλιάδου και και τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασαν , Εσείς κοιτάτε να εξυπηρετήσετε τους επενδυτές των ΑΠΕ που βάζουν Φωτοβολταϊκά μέχρι και τη λίμνη Πολυφύτου. Ήταν πολύ καλό για να είναι αλήθεια τα δάκρυα που έριχνες στο φεισμπουκ

    • Το χωροταξικό συνταχθηκε, ελέγχηκε και ολοκληρώθηκε η προβλεπόμενη διαβούλευση επί ΣΥΡΙΖΑ. Η τροποποίηση εκείνου του σχεδίου επιβλήθηκε λόγω της απολιγνιτοποίησης που αλλάζει τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα. Η ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΜΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΟΝΤΑΙ;

      • Μεγάλη σύγχυση έχεις. Όποιον στα «εξήγησε» μην τον ξανακούσεις! Χειρότερος και απο το σανό που δίνει ο Αμανατίδης στα πρόβατα του

  • Ασε μας ρε Χαρη και συ ολο τα ιδια και τα ιδια, γραφικος θα γίνεις σε λιγο σαν τους σαλονικιους που για ολα τους φταιει η Αθηνα. Εισαι μελος της ΝΔ ο επικεφαλής σου ειναι μεγαλοστελεχος της ΝΔ και η κυβερνηση ειναι ΝΔ. Αν δεν σάρεσει παραιτησου. δεν γινεται να τα χεις ολα δικα σου. Τις προαλλες όμως στο χωροταξικο σηκωσες το χεράκι και ειπες ναι δεν εφερες αντιρρηση.

  • Χάρη καλά τα λες …. Αλλά… Βγάλε πρώτα τις ανάλογες άδειες για να πηγαίνουν για ανακύκλωση διαχείρηση, τα υλικά και ΟΧΙ ΣΤΗ Λίμνη όπως παράνομα τα ρίξανε. ΚΑΝΕ ΤΑ ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΟΥ… και μετά βγες και στο .. FB..

  • Χάρη ετοιμάσου για Δήμαρχος την επόμενη φορά γιατί πραγματικά το αξίζεις και άσε τον κάθε ανάλαφρο να διεκδικεί τον Δήμο

  • Ελπίζω Χάρη κάποτε να γίνεις Αντιπεριφερειάρχης και να σταματήσεις να τα λες στο facebook αλλά να πατήσεις πόδι στην κυβέρνηση.

  • Χάρη.και εσείς αυτά που μπορείτε να κάνετε δεν τα ακουμπάτε για κάποια συμφέροντα ξεκινήστε επιτέλους την διαπλάτυνση του δρόμου Κοζάνης αεροδρόμιου

    • Αφού το τρένο δεν πρόκειται να λειτουργήσει,σν δεν εξυπηρετείτε όλοι σας συμφέροντα και θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε το λαό και την πόλη, πράγμα που δεν το έκαναν οι προηγούμενοι α`και β` αυτοδιοικητικοί αν το λένε τα κότσια σου και πραγματικά το λέει η καρδιά σου,ένωσε την πόλη σήμερα και άνοιξε την κλειδαριά στον ΟΣΕ,που κανένας πολίτης δε γνωρίζει γιατί είναι κλειστή(δεν ξέρω αν και η δημοτική αρχή γνωρίζει το γιατί),αλλά μην πετάξεις τη μπάλα στην εξέδρα οτι είναι αρμοδιότητα άλλων κλπ.Αυτά για να λέμε τα σύκα σύκα και να μη μας δουλεύετε ακόμα.Να η Ρόδος,να και η Κοζάνη με τα Πλατάνια χωριστά.

  • Αφήστε τα κόμματα και τι έγινε.Γεγονός είναι ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και το βλέπουμε κάθε μέρα.Βγείτε μπροστά στο λαό τρεις τέσσερις ,ενημερώστε τον και πάμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να δώσουμε προοπτική στον τόπο.Και σας πληροφορώ η προθεσμία για προσβολή του χωροταξικού στο ΣτΕ λήγει στις 4/11 με ΦΕΚ19/6.Ρωτηστε το δικηγόρο σας ..Φορείς,επιμελητήρια ,σύλλογοι, λαϊκοί όλοι μπορούμε να προσφύγουμε και δυναμικά να απαιτήσουμε την ακύρωσή του.Ολα μπορούν να αλλάξουν, φτάνει να το θελήσουμε όλοι.Εχουμε ευθύνη για τους νέους που κάνουν όνειρα, αλλά και για τις επόμενες γενιές.Οργανώστε ένα πανδυτικομακενικο συλλαλητήριο στην Κοζάνη.Ενας από κάθε νομό.Επιτέλους η αγωνία μας να γίνει αποτελεσματική και ελπιδοφόρα δύναμή.

  • Χάρη,η ιστορία σε καλεί.Δεν το καταλαβαίνεις;Όπως είσαι υπερήφανος για τον παππού σου που ήταν από τους πρωτεργάτες της επανάστασης στο Μπούρινο,έτσι πρέπει να είναι τα παιδιά και τα εγγόνια σου για σένα
    Τα άρθρα σου καλά, αλλά κάνε ένα βήμα πιο μπροστά!

  • Καλά. Διεκδικήστε πρώτα αξιόπιστο αεροπλάνο κάθε μέρα, που δεν είναι και πολύ δύσκολο και μετά φτιάξτε πάλι τις γραμμές και τις γέφυρες που γκρεμίσατε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι