Εορδαία: Τελευταία Θεία Λειτουργία στον Πτελεώνα

25 Σεπτεμβρίου 2024
08:59

Άλλος ένας οικισμός στην Εορδαία, ο Πτελεώνας, παραδίδεται και επίσημα στη ΔΕΗ, με τους κατοίκους, που εδώ και χρόνια διασκορπίστηκαν στα γύρω Αστικά Κέντρα, να ανηφορίζουν το Σάββατο 28/9/2024 στο χωριό προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελευταία Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου και Ευαγγελιστή Ματθαίου.

Ήδη ο Πρόεδρος Αλέκος Καρατόσιος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου που φροντίζουν για τις τελευταίες εργασίες ώστε ο Πτελεώνας να υποδεχθεί τα τέκνα του αποχαιρετώντας όλοι μαζί, τον τόπο τους περικυκλωμένο εδώ και χρόνια, από τις αποθέσεις της ΔΕΗ, κάπου στο Νότιο πεδίο. Πρόκειται για το τέταρτο χωριό, μετά τον Καρδιά, τον Κόμανο, την Μαυροπηγή, που, με την ολοκλήρωση όλων των σχετικών διαδικασιών, θα ακολουθήσει τη μοίρα των οικισμών που στο υπέδαφος τους έκρυβαν λιγνιτοφόρα κοιτάσματα.

Η τελευταία Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει στις 07.30 χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

3 σχόλια

  • Το παράδοξο είναι ότι ο οικισμός καταστρέφεται σήμερα, όχι για να εξορύξει η ΔΕΗ τηn περιοχή ή να εναποθέσει τα άγονα από την εξόρυξη, αφού άλλαξε ο σχεδιασμός, αλλά για να εγκατασταστήσει το Μega -Φωτοβολταϊκό πάρκο μαζί με την RWE της Γερμανίας. Ήταν ανάγκη να καταστρέψουν ένα μικρό οικισμό; Αφού άλλαξε ο σχεδιασμός τους σχετικά με την εξόρυξη γιατί δεν άλλαξαν το πρόγραμμά τους ώστε να παραμείνει ο οικισμός στη θέση του;

  • Η εκκλησία που βάλατε φωτογραφία δεν είναι από τον πτελεωνα είναι από άλλο χωριό γιατί δεν πήγατε στο χωριό να βγάλετε φωτογραφία του πραγματικού Αγίου Ευαγγελιστού Ματθαίου της εκκλησίας του πτελεωνα αλλά το χωριό πάντα έτσι ήταν παραμελημένο μόνο για το χρήμα είναι το ενδιαφέρον των κατοίκων ας ελπίσουμε ότι ο δεσπότης μας θα φτιάξει μια εκκλησία του Αγίου Ευαγγελιστού Ματθαίου κάπου αλλού για νέα θυμόμαστε το χωριό μας .

  • Να είχαμε την τύχη τους !!! Έτσι κι αλλιώς όλοι φεύγουν από τα χωριά τους ,αυτοί οι τυχεροί πληρώθηκαν κιολας !!!! Και κάνουν και τους διωγμένους ! Απίστευτη υποκρισία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι