Άρδασσα Εορδαίας: Δεν υπάρχουν πλέον μαθητές για να λειτουργήσουν τα σχολεία της περιοχής

25 Σεπτεμβρίου 2024
08:54

Σε τριθέσιο υποβαθμίστηκε φέτος το Δημοτικό Σχολείο στην Άρδασσα Εορδαίας φιλοξενώντας μόλις 33 μαθητές από περίπου 100 που είχε πριν από μια πενταετία, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Κατερίνα Ασπράγκαθου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας. Η μείωση των μαθητών τα τελευταία χρόνια φθάνει σε ποσοστό 20% κάθε χρόνο, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι κύριες αιτίες είναι η απολιγνιτοποίηση της περιοχής και η υπογεννητικότητα.

 

ΕΡΤ Κοζάνης

3 σχόλια

  • 6 χμ από την Πτολεμαΐδα και για 33 μαθητές έχουν 3 δασκάλους και 2-3 ειδικότητες… Και τα μαθήματα δεν γίνονται σωστά και το κόστος μεγάλο (υπολογίζω 100.000 ευρώ οι μισθοί και 30.000 τα λειτουργικά έξοδα θέρμανση ρεύμα κλπ). Αν τα μετέφεραν στην Πτολεμαΐδα και τα μαθήματα θα γίνονταν σωστά και μόνο με τα έξοδα μεταφοράς θα υπήρχαν που θα ήταν πολύ λιγότερο… Τα ίδια παιδιά κατεβαίνουν στην πόλη το απόγευμα για φροντιστήρια και δραστηριότητες… Αλλά βλέπουμε μόνο τα αρνητικά των συγχωνεύσεων…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι