Έμμεσα “καρφιά” του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Σαμαρά και προς τον βουλευτή Κοζάνης Π. Κουκουλόπουλο:”Και ξαφνικά οι προτεραιότητες για την Δυτική Μακεδονία…”

29 Σεπτεμβρίου 2024
09:25
…Και ξαφνικά οι προτεραιότητες για την Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με μερίδα του πολιτικού προσωπικού της περιφέρειάς μας είναι: Αυτοκινητόδρομος Λάρισα -Κοζάνη. Αυτοκινητόδρομος Πτολεμαΐδα-Έδεσσα και μάλιστα με απαίτηση για ακριβές χρονοδιάγραμμα κατασκευής του. Τούνελ Άλωνα-Πισοδέρι. Να προσθέσω- trolling εννοείται- και την ιστορική Εγνατία Φλώρινα-Βεύη-Κέλλη-Έδεσσα…και έδεσε!!!
Αγαπητοί συντοπίτες Δυτικομακεδόνες να και κάποιες “δευτερεύουσας” σημασίας προτεραιότητες για την Δυτική Μακεδονία:
Άμεσος σχεδιασμός, μελέτη και κατασκευή φραγμάτων και ταμιευτήρων σε όλη την περιφέρειά μας ούτως ώστε να μη χάνεται ούτε μια σταγόνα βροχής, τώρα που η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα και επιπλέον προστασια του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα. Κατασκευη επιτελους του φράγματος Νεστορίου και του αρδευτικου (χαρακτηριστική περίπτωση ανικανότητας του κράτους να επιλύσει ένα ασήμαντο πρόβλημα με έκπτωτο εργολάβο).
Ολοκλήρωση όλων των αναδασμών και νέων, όπου δεν έχουν γίνει.
Αρδευτικά σε όλη την περιφέρεια, για να μη υπάρχει έστω και ένα στρέμμα που δεν θα αρδεύεται (το 1961 υπήρχε ολοκληρωμένη μελέτη αρδευτικού για τον κάμπο της Φλώρινας, από το ΕΜΠ, επί υπουργίας Τάκου Μακρή. Σήμερα 63 χρόνια μετά, είμαστε στο σημείο μηδέν..)
Πρώτη και άμεση προτεραιότητα, η ολοκλήρωση της καθέτου της Εγνατίας Πτολεμαΐδα-Φλώρινα-Bitola της Βόρειας Μακεδονίας (ο αυτοκινητόδρομος Σκόπια-Bitola ήδη κατασκευαζεται). Ένας αυτοκινητόδρομος εθνικής σημασίας, αφού θα ενώσει τα ανατολικά με τα δυτικά Βαλκάνια, ένας δρόμος, που με σχέδιο, μπορεί να γίνει δρόμος ανάπτυξης για την περιφέρειά μας.
Άμεση επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκη- Φλώρινα. (Πριν 120 χρόνια υπήρχε διευρωπαϊκή σιδηροδρομική διασύνδεση Θεσσαλονίκη- Φλώρινα-Bitola-Βελιγράδι!!!). Σήμερα είμαστε στο σημείο μηδέν.
Σχέδιο ανάδειξης των μοναδικών, ούτως ή άλλως, γεωργικών προϊόντων της περιφέρειάς μας ως προϊόντα ΠΟΠ, όπως τα κρασιά μας με ναυαρχίδα την περιοχή του Αμυνταίου,τα ροδάκινα Βελβενδού και λεκάνης Φιλώτα, τα μήλα Καστοριάς-Περιοχής Πύργων-Φιλώτα, φασόλια Πρεσπών, Καστοριάς.
Την προστασία της τιμής τους από τους μεσάζοντες και την αισχροκέρδια στα ράφια των supermarket (αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης).
Ενίσχυση της μεταποίησης των μοναδικών προϊόντων μας, για να μείνει η προστιθέμενη αξία στον τόπο μας.
Ανάδειξη της ορεινότητάς μας, αλλά και των 9 λιμνών μας και σχεδιασμός του εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος μας.
Ανάδειξη της γαστρονομίας μας, την μοναδική βαλκανική κουζίνα μας στην περιοχή, με την κυριαρχία της πιπεριάς, του φασολιού, του μαγειρευτού λάχανου, του “παλιού” ( προβατίνα) στην Σιάτιστα , των μανιτάριων. στα Γρεβενά κλπ.
Μερικές μόνο σκέψεις για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας…Ο αυτοκινητόδρομος Λάρισα- Κοζάνη μπορεί να περιμένει…..
ΥΓ. Πριν δημοσιοποιησω το κείμενο το έδωσα να το διαβάσει μια νέα κοπέλα 28 ετών. Η παρατήρηση της ήταν: Μέχρι να τα κάνετε όλα αυτά δεν θα έχει μείνει νέος στην Δυτική Μακεδονία…..Μπορούμε να το ανατρέψουμε?

 

15 σχόλια

  • Ωραίος ο πρόεδρος. Πρόεδρε σήκωσαν κεφάλι θα γίνουν λέει κόμμα εξουσίας και θα αλλάξει η χώρα που την κατέστρεψαν με τα ρουσφέτια τα Χρηματιστήρια και τα σκάνδαλα. Η Εύα σε ποιο κόμμα ήταν; Μην τους αφήνετε να κελαηδούν μόνοι τους. Πάρτε θέση. Πόσα χρόνια στην εξουσία ο Πάρης; Αν ενδιαφέρονταν για τον Νομό σήμερα θα είμασταν παράδεισος. Είχε εξουσία αλλά δεν βοήθησε τον Νομό αντίθετα μόνο λίγους. Οι λίγοι έγιναν πολύ δυνατοί και οι υπόλοιποι να ζούμε με συντάξεις φτώχειας και τα παιδιά μας φευγάτα.

    • Μας έχετε μπερδέψει κύριε Πρόεδρε. ΠΑΣΟΚ δεν είπατε και εσείς; Με τον Κουκουλόπουλο δίπλα δίπλα είσαστε στους υποψήφιους Προέδρους. Εσείς δεν εκλεγήκατε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ; Και απο την άλλη ο αρχηγός σου δεν ήταν βουλευτής της ΝΔ τέσσερα χρόνια και στήριζε ΝΕ χέρια και πόδια Μητσοτάκη ; Ποιους κατηγορείς ; Αυτούς που στηρίζεις; Καταλαβαίνεις ότι η γελοιότητα είναι ένα βήμα απο τη σοβαρότητα έ;

  • Εξαιρετικό το δημοσίευμά σου γιατρέ.
    Τα λέει όλα για την παρακμή και την απαξίωση της περιοχής.
    Δυστυχώς δεν υπάρχουν ικανοί πολιτικοί να διεκδικήσουν για τη Δυτική Μακεδονία.
    Τότε υπήρχαν, Μακρής Παπακωνσταντίνου, που και ήθελαν και μπορούσαν σήμερα δεν υπάρχουν αυτοί οι πολιτικοί, ανεξάρτητα αν κάποιοι νεότεροι, παρέλασαν από υπουργεία.

  • Ναι σωστά η προβατίνα προέχει.
    Ντροπή σου πρόεδρε ειςαι λίγος και εσυ , τον Κουκουλοπουλο δεν το φτάνεις καν. Εσυ ειςαι ενας πασοκος που βρήκε στασίδι στον συντετριμμενο που δεν εξελέγη βουλευτής Αμανατίδη

  • Αλήθεια με το νέο χωροταξικό που θα μειώσει τη χρηματοδότηση για πολλά από αυτά θέλετε να κάνετε έχετε να πείτε κάτι;
    Η απλά γράφετε εκθέσεις ιδεών για τους ιθαγενείς;

  • Σαμαρά αν δεν το κατάλαβες τώρα είσαι εσύ διοίκηση. Έχεις ΑΝΚΟ, διαχειριστική και πολλούς συνεργάτες και κονδύλια που δεν είχε καμία περιφέρεια ποτέ. Γι’ αυτό άσε τα μασλάτια και βάλτε τις υπηρεσίες σας να δουλέψουν.

  • Καλημέρα και καλή Κυριακή.
    Αμανατίδης και Κουκουλοπουλος συμπλέουν και συνεργάζονται.
    Η διαφοροποίηση του κυρίου Σαμαρά ίσως οφείλεται στο πολιτικό του μέλλον.

    • Το boostαρισμα της Ζεμπιλιαδου, πριν τις εκλογές, οι συναντήσεις στην Αθήνα και ο ρόλος του Κουκουλόπουλου. Κάποιοι παρουσίασαν τον “κίνδυνο” Ζεμπιλιαδου και έλαβαν τη βοήθεια από τον Μητσοτάκη. Η προσάρτηση Κουκουλόπουλου Αμανατίδη έγινε μετά την υπόθεση των φωτοβολταϊκών της Μεσιανης. Εκεί τα βρήκαν και έως σήμερα συνεργάζονται για το δικό τους καλό και μόνον.

  • Τι ασχετος ειναι τουτος; κοιμοταν μαλλον και τωρα ξυπνησε, κανε κανενα search φιλε στο kozan.gr πριν γραψεις για να δεις οτι τα θεματα που τωρα θυμηθηκες ειναι η ατζεντα ΠΑΣΟΚ!!

  • Που ζει ο κυριος; την προηγουμενη βδομαδα δε μιλαγε Παρης στη βουλη για τα ΠΟΠ προιοντα; διαβαζε πρωτα λιγο kozangr μπας και ενημερωθεις για τα της περιφερειας

  • Γιατρέ μας τρολάρεις; Τόσα χρόνια πρωτοκλασάτος στο ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση νομάρχες δήμαρχοι δικοί σας γιατί δεν τα κάνατε; Κι ο Περιφερειάρχης σου ο Αμανατίδης τόσα χρόνια στην ΑΝΚΟ γιατί δεν τα έφτιαξε; Τουλάχιστον μην προκαλείτε

  • Σας εξεθεσε ο Αμανατιδης με τα κειμενα που σας εδωσε να βγαλετε σημερα για δικα σας
    αλλη φορα ας του τα διορθωνετε και λιγακι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι