A. Φούντογλου (Αντιπεριφερειάρχης Υγείας): “Και κάπως έτσι αρχίζει η εποχή της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης με τις πολιτικές “παρθένες””

29 Σεπτεμβρίου 2024
13:29

Και κάπως έτσι αρχίζει η εποχή της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης με τις πολιτικές “παρθένες” αυτής της περιοχής,τους “ουρανοκατέβατους” που ποτέ δεν άκουσαν ποτέ δεν είδαν και τίποτα δεν ξέρουν και τους απανταχού ανεύθυνους που μια ζωή κοιτούσαν τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Πετροπούλου, που κοιτούσε την Πετροβασίλη! Με όλους αυτούς που παρέδωσαν τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας με ύψος 1 και 50 και έρχονται σήμερα να μας πουν στα σοβαρά πως το ύψος μας είναι θέμα “διαβούλευσης”!!! Και πως αν καταφέρουμε να μας καταγράψουν με ύψος 1 και 90 στα κιτάπια τους θα ξεκινήσουμε άμεσα τα καρφώματα και τα αλει ουπ! Με ολους εκεινους τους ανίκανους και μοιραίους που έκαναν πολιτική καριέρα πάνω στο μονοπώλιο του λιγνίτη και στα εξαφαλισμένα εισοδηματα του, λειτουργώντας ως διαμεσολαβητές ρουσφετιών και μικροεξυπηρετήσεων και που δεν μπόρεσαν να προετοιμάσουν την περιοχή μας για την μεταλιγνιτική της μετάβαση δίνοντας μια εναλλακτική αναπτυξιακή προοπτική. Παραδίδοντας μια περιφέρεια στην οποία οι οδικοι άξονες λειτουργούν αναπτυξιακά για τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη και αύριο μεθαύριο για τα Τρίκαλα ( βλ Ε65), μια περιφέρεια με πολυτελείς τουριστικούς οδηγούς και συμμετοχές σε εκθέσεις χωρίς τουριστικό προϊόν, μια περιφέρεια με 5 νοσοκομεία και το 25% των συμπολιτών μας να φεύγει δεξιά και αριστερά για να βρει υπηρεσίες υγείας, μια περιφέρεια με ένα Πανεπιστήμιο που το χώρεσαν και αυτό στα μικροπολιτικά τους συμφέροντα και μια περιφέρεια που αναπολεί ακόμα τον λιγνίτη γιατί την πράσινη οικονομία κατόρθωσαν και αυτήν να την χώρεσουν στην στενόμυαλη και μικρόνοη λογική τους, υποβιβάζοντας την σε καθρεφτάκια και φουρφούρια.

Και αφού αντιπαρατεθούμε πολιτικά με όλους αυτούς ας συνομιλήσουμε και με τους άλλους. Όσους πραγματικά μπορούν στην πράσινη και κυκλική οικονομία, στις ψηφιακές τεχνολογίες, στην βιολογική και ευφυή γεωργία, στις STEM σπουδές και σε τόσα άλλα πεδία της σύγχρονης οικονομίας να βρουν τα πλεονεκτήματα της περιοχής και να τα αναδείξουν. Και αυτοί σίγουρα δεν ανήκουν στο σημερινό πολιτικό προσωπικό της περιοχής που χωμένο στα χαρακώματα μιας άλλης εποχής δίνει τις τελευταίες μάχες του για την πολιτική του επιβίωση. Αλλά δεν θα τους περάσει….

16 σχόλια

  • Γειά την ταμπακιέρα θα μιλήσεις αντιπεριφερειαρχη..ανεξαρτητοποιηθηκε ο συνάδελφος σου χάρης γκοβεδαρος. Γιαυτο δεν σε είδαμε να σχολιάζεις.τι φοβάσαι τον αμανατιδή..περιμένουμε την τοποθέτηση σου Τάσο…

  • το ΠΑΣΟΚ εγινε ξανά ο εφιάλτης τους, καλόμαθαν ανενόχλητοι με τους συριζαίους και τωρα ξεβολευονται που υπαρχει αντιπολιτευση να τους ξεσκεπαζει

  • Γεια στο στόμα σου,ούτε σε ξέρω ούτε σε γνωρίζω.Επιτέλους ένας ΑΝΤΡΑΣ,που πήρε την απόφαση να πει την αλήθεια ξεκάθαρα.Όλο το πολιτικό προσωπικό χάιδευε το λιγνίτη .Δεν επέτρεψε να γίνει τίποτα το αναπτυξιακό στην περιοχή μας για να εκμεταλλεύονται τα πολλά χρήματα της ΔΕΗ(Σ)!Όλα τα χρόνια μας κορόιδευαν πως ξεκινάει ο δρόμος για Λάρισα,το τρένο για Καλαμπάκα και Γιάννενα μπήκε στις ράγες,πανεπιστημιακό νοσοκομείο στα Κοίλα,εργοστάσιο για τα πάνελ των φ/β,τουρισμός από τα μπρε-μπρε κλπ.Για τον Ε65 δεν ενδιαφέρθηκε κανείς απο τη Δ.Μ.,εκτός απο τον τ. Δήμαρχο Γρεβενών και Δεσκάτης και το σημερινό Δήμαρχο Γρεβενών.Τους δικούς μας πολιτικούς τους ενδιέφερε να μην μπορεί να φύγει ο λαός σε άλλες περιοχές.Ενώ μας καλούσαν σε συγκεντρώσεις για να φύγει ο λιγνίτης τώρα υποστηρίζουν το λιγνίτη.Πότε έλεγαν αλήθεια;Ενώ το Φ/Α περνάει από τη Δ.Μ.δεν επέτρεψαν να έχει παροχή ση Δ.Μακεδονία. Γιατί;Γιατί νόμιζαν πως ο λιγνίτης θα είναι αιώνια.Αυτοί που δεν έκαναν ποτέ περιφερειακό δρόμο στην Κοζάνη.Αυτοί που δεν εκαναν πεζοδρόμιο για το ΤΕΙ.Αυτοί που δεν έκαναν σκεπαστή λαϊίκή αγορά.Αυτοί που δεν άνοιξαν τη φάτσα στο Μουσείο.Αυτοί που κάθε λίγο και λιγάκι χαλάνε τις πλατείες για να ρίχνουν μπετόν και τόσα άλλα δεν.Αυτό δειχνει πως το περιοδικό που κατέταξε την Κοζάνη ως τη χειρότερη πρωτεύουσα νομών της Ελλάδας 48η είχε απόλυτο δίκαιο.Υ.Γ.Για να μη φάμε και το δίκαιο του Παρι.Τελευταία έκανε επερώτηση στη βουλή για τον κάθετο δρόμο Δεσκάτης με τον Ε65,ενώ ο βουλευτής των Γρεβενών τι έκανε;

  • Επειδή τώρα είσαι κι εσύ στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής περιμένουμε να συνομιλήσεις με εκείνους που “μπορούν στην πράσινη και κυκλική οικονομία, στις ψηφιακές τεχνολογίες, στην βιολογική και ευφυή γεωργία, στις STEM σπουδές και σε τόσα άλλα πεδία της σύγχρονης οικονομίας”.
    Το νου σου γιατί σε βλέπω να ζαλίζεσαι στο 1 και 50

  • απο λογια αγαπητε φουντογλου χορτασαμε ,εργα δεν βλεπουμε ,ειναι ευκολο να λες παντα φταινε οι αλλοι,ειστε 1 χρονο περιφερειακη αρχη μπορεις να μου πεις εσεις τι κανατε;

  • Καλές οι διαπιστώσεις και οι εκθέσεις ιδεών, γλαφυρή η αφήγηση (όντως έχεις το χάρισμα), αλλά επί της ουσίας, μηδέν.
    Προτάσεις θέλουμε και όχι διαπιστώσεις.
    Ιδέες για το τι θα φτιάξετε και κυρίως να το φτιάξετε.
    Και επειδή δεν έχετε ιδέα από το τι σημαίνει αγορά, καλόν είναι να ρωτήσετε και κανένα επιχειρηματία να σας πει τι να κάνετε μπας και πάρει μπρος η περιοχή.
    Και επειδή είσαι γιατρός, αλλά άσχετος με την αγορά, σε πληροφορώ ότι προϊόν τουριστικό στην περιοχή υπάρχει άφθονο. Αλλά όταν τις αποφάσεις τις παίρνουν κάποιοι σαν εσένα, επειδή μόνο και μόνο ψηφίστηκαν, επόμενο είναι η περιοχή να πηγαίνει κατά διαόλου.
    Και επειδή γίνεσαι τιμητής των πάντων, πες μας τι πρόσφεραν στην περιοχή μας τα φουρφούρια και τα καθρεφτάκια και γιατί έπρεπε να γίνουν εδώ;
    Όταν ήταν ο λιγνίτης η περιοχή είχε χρήματα, είχε ανάπτυξη, είχε κόσμο. Τώρα τι έχει;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι