kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Ηχηρό «καμπανάκι» για τον Περιφερειάρχη η ανεξαρτητοποίηση του Χ. Γκοβεδάρου

1 Οκτωβρίου 2024
07:44

Η παραίτηση κι ανεξαρτητοποίηση του Χ. Γκοβεδάρου αναμένεται να γνωστοποιηθεί επισήμως στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, όταν ο Πρόεδρος Ν. Σαμαράς θα διαβάσει τη σχετική και σύντομη σε περιεχόμενο επιστολή του πρώτου. Αν στην αρχή της αυτοδιοικητικής θητείας της νέας Περιφερειακής Αρχής έλεγε κάποιος ότι μέσα σε μόλις 9 μήνες, όχι απλά ένας περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας αλλά ένας Αντιπεριφερειάρχης, θα υπέβαλε την παραίτηση και την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του Γ. Αμαντίδη, είναι βέβαιο πως η άποψή του αυτή θα χαρακτηριζόταν ως «εκτός τόπου και χρόνου». Κι όμως συνέβη κι αποτελεί ηχηρό «καμπανάκι» για τον Περιφερειάρχη, ο οποίος, όπως αποδείχτηκε από τα συγκεκριμένα γεγονότα,  υποτίμησε τη σοβαρότητα του θέματος κι όταν αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος προσπάθησε να το επιλύσει με  πολιτικό «μασάζ», εναλλάξ, στους δύο πρωταγωνιστές της διαμάχης, χρησιμοποιώντας ταυτοχρόνως και την κλασική πρακτική των ίσων αποστάσεων, που τον χαρακτηρίζει σχεδόν σε όλα. Θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό; Η αλήθεια είναι πως όχι. Έτσι όπως άφησε να εξελιχθούν τα πράγματα, στο τέλος, δεν είχε πολλές επιλογές. Η  κρίση αυτή είχε αρχή, μέση αλλά κανείς δε μπορεί με βεβαιότητα πως έχει και τέλος. Η έμμεση απαίτηση του Χ. Γκοβεδάρου, προς τον Περιφερειάρχη, να απομακρύνει τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, με ένα δίλημμα του τύπου «Ή εγώ ή αυτός», θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υπερβολική,  από τη στιγμή, που όπως μάθαμε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κ. Βύζας εξέφρασε τη διάθεση να ζητήσει συγνώμη, αναγνωρίζοντας το λάθος του ως προς τα λεγόμενά του στην επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με το συνάδελφό του. Το να κριθεί όμως οριστικά κι αμετάκλητα ως υπερβολικό κι άδικο το προαναφερόμενο αίτημα του Χ. Γκοβεδάρου θα το δείξει η συνέχεια. Προϋποθέτει, από εδώ και πέρα, πως ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης δεν θα δώσει ξανά το παραμικρό δικαίωμα για αντίστοιχες συμπεριφορές, όχι μόνο με συναδέλφους του αλλά με τον οποιονδήποτε.  Αν δε συμβεί αυτό, τότε θα δικαιώσει, απολύτως, τον Χ. Γκοβεδάρο που ζητούσε επιμόνως την απομάκρυνσή του. Κι αν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης δε μπορεί, δε θέλει ή αρνείται να συγκρατηθεί σε οτιδήποτε, αδίκως ή δικαίως, δεν του αρέσει ή δεν του ταιριάζει, θα πρέπει, πλέον, ο Περιφερειάρχης, να του το επισημάνει  -και μάλιστα σε αυστηρό τόνο – διότι το θεσμικό πόστο που του ανατέθηκε και κλήθηκε να υπηρετήσει δεν είναι μια προσωπική του υπόθεση. Ας το καταλάβει, επιτέλους!

Η Χύτρα

4 σχόλια

  • ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΓΚΟΒΕΔΑΡΟΣ

    ΧΑΡΗ

    ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΡΕΙΑΣΘΗ ΚΑΙ
    ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΣΠΑΖΕΙΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ .

    ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

    ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΙΑΡΙΩΤΗ ΒΥΖΑ

    ΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ . ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !

  • Αμανατίδη έδιωξες τον καλύτερο παίχτη σου και με άριστη συμπεριφορά παντού και κράτησες εκείνον χωρίς έργο και απαράδεκτη συμπεριφορά παντού
    Την Κοζάνη την έχασες να το θυμάσαι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι