Π. Κουκουλόπουλος: «Τα Κέντρα Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας να υπαχθούν στην Α’ κατηγορία της ΚΥΑ οικονομικών κινήτρων προσέλκυσης ιατρών»

1 Οκτωβρίου 2024
09:17

βίαιη απολιγνιτοποίηση, όπως η Κυβέρνηση της Ν.Δ. επέλεξε να την επιβάλει, αγνοώντας την ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για Ενεργειακή Δημοκρατία.

Οι συνθήκες, λοιπόν, συνολικά στο νομό μας είναι, όχι απλώς «ιδιαίτερα οξυμένες» κατά την ορολογία της Κ.Υ.Α., αλλά πραγματικά ακραία οξυμένες. Ως εκ τούτου, η ένταξη και των Κέντρων Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας στην Α’ κατηγορία είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να εκπληρωθεί ο σκοπός της Κ.Υ.Α. που είναι αφενός μεν η διατήρηση του υφιστάμενου ιατρικού προσωπικού, αφετέρου η προσέλκυση νέων επιστημόνων στις δημόσιες δομές υγείας περιοχών με μείζονες δυσχέρειες.

Η υπαγωγή των Σερβίων και της Σιάτιστας στην Α’ κατηγορία άλλωστε καθίσταται επιτακτική, λαμβάνοντας υπόψη την υποστελέχωση που -σύμφωνα με περιγραφές- ταλανίζει τα εν λόγω δύο Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία που υπάγονται σε αυτά.

Δεδομένου ότι η προσέλκυση προσωπικού για την πλήρη στελέχωση των Κέντρων Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας, καθώς και των Περιφερειακών Ιατρείων που υπάγονται σε αυτά, είναι καθοριστικής σημασίας για τους κατοίκους, δύναται μάλιστα να επιφέρει πολλαπλάσια θετικά αποτελέσματα για την τοπική -κοινωνική και οικονομική- ζωή.

Δεδομένης της ευρύτερης δέσμης προτάσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για αναγέννηση του ΕΣΥ και πολύπλευρη ενίσχυση της περιφέρειας.

Δεδομένου ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την εφαρμογή της ρήτρας δίκαιης μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία, ήτοι για τη λήψη κατά προτεραιότητα ειδικών θετικών μέτρων προς όφελος των κατοίκων, διυπουργικά σε όλες τις κυβερνητικές δράσεις.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για ποιους λόγους τα Κέντρα Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας δεν εντάχθηκαν στις «προβληματικές και άγονες περιοχές Α’ κατηγορίας» της ανωτέρω Κ.Υ.Α., παρά τις «ιδιαίτερα οξυμένες συνθήκες» που πλέον επικρατούν;
Σκοπεύετε να τροποποιήσετε την K.Y.A., με υπαγωγή του συνόλου της Π.Ε. Κοζάνης στην Α’ κατηγορία;
Μέχρι πότε δεσμεύεστε ότι θα έχει δημοσιευθεί σε Φ.Ε.Κ. η τροποποιητική Κ.Υ.Α.;
Ο Ερωτών Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)

Ένα σχόλιο

  • Γάτα.Σε όλα μέσα.Τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω και μάλιστα για όλη τη Δ.Μακεδονία.Οι της Ν.Δ. τι κάνουν; χειραψίες;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι